Yuksek taban kavisine sahip,yanlıs giyilen ayakkabılar ve ofis ortamında calısan bir bayan olarak kacınılmaz olarak son uc aydır sag ayak tabanımda ortasında goz seklınde nasır oldugunu dusundugum bir oluşum oldu.
Amerikan hastanesine gittim ve nasır veya sigil olabilecegini ve hemen cerrahi mudahale ile alabileceklerini soylediler.
Ayak tabanı hassas bir yer oldugundan ve calısan biri olarak arastırmak istedim ve yaptırmadım.
Sonrasında İstanbul Ayak ve Ayak Bileği tedavi merkezinde Dr.Selim Mağrubiye muayene oldum. Tabanlık verdi, evde aksam ve haftasonları tabanlıkla ortopedik terligimi kullanıp, gunduzleri de kifidis scholl veya duz ayakkabıları kullanıyorum. Ama mevcut nasırımla ne gunduz ne de ortopedilk tabanlıklı terlikle rahat edemiyorum.
Internette arastırdıgımda nasırlı olu deriyi alma, dondurma, yakma ve cerrahi tedavi yontemleri mevcut, mamafih Size danısmak istedigim konu nasıl bir yol izlemem konusunda mümkünse yönlendirmenizi rica ederim.
Saygılarımla,
Dr. Ömer ACI
14. 19:58:47
Gecmis Olsun.Size Amerikan Hastahanesinde de dedikleri gibi sigil yada nasir olabilir. Eger rengi ayak derinizle ayni ise buyuk bir ihtimalla nasir, eger rengi degisik ise ve siyah noktaciklar var ise sigilde olabilir. her iki durumdada bolgenin Cerrahi mudahale ile alinmasi gerekmektedir.Bumudahale genelde acisiz olur sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sagliyacaktir.Kullanmis oldugunuz tabanliklar sizin simdi cekmis oldugunuz agrilara yardimci olmayacak ileride olabilcek sorunlari onlemek icin verilmis olabilir. Bir de tabanlik kullanimi baslarda rahatsiz edici olacaktir. Bunun icin birinci gun 1 saat, 2 ci gun iki saat ve ucuncu gun 3 saat gibi zamani arttirarak kullanmanizda fayda olacaktir.Saglikli gunler dilegimle
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.