Alıntı:
confident Nickli Üyeden Alıntı
merhaba yeni üyeyim yaklaşık 5 gün oldu telkinleri dinlemeye başlayalı değişim inanılmaz buraya fotoğraflarımı ekleyeceğim hedeflediğim kiloya kavuşunca
kendinize iyi bakın:) |
bu gün 2 haftam bitiyor :) 3 kiloyu tekme tokat kovdum hayatımdan
herhangi bir kilo hedefim yok zira fazlam 20 kilo ne kadarını kaybedersem okadar iyi diyorum kendi kendime
öyle resimlere falan bakmıyorum başkaları ile kıyaslamıyorum kendimi esasen ben bu kilomda bile son derece güzel göründüğümü biliyorum
fakatttt biliyorum ki sadece gençliğe has :)
günler süren açlık sinir bozukluğu ve her gece yatmadan önce kendine söylediğin yalanlar
bide baktım mutsuz-negatif-bahaneler içinde kaybolmuş birine dönüşmüşüm
mutsuz olunca daha bi şişman hissediyor insan kendini ağırlık eden şey kilolar değil aslında zihnine kazıdığın o kocaman kocaman engeller
bide fark ettim ki ne kadar büyütürsen gözünde okadar devleşiyor okadar aşılmaz oluyor
mutsuzluk hele öyle bi kaplıyor ki hayatının her yanını
aslında sana olan ilgisinden hiç bir şey kaybetmemiş eşinin senden hoşlanmadığını düşünüyorsun aptal gibi
ama anlamıyorsun ki değişen sensin senin beynin
o hala sabahları senle kahvaltı yapmaya bayılan
seninle politikadan sanattan kültürden bahs etmek için yada sadece dedikodu yapmak için işten kaytaran adam
o hala sana akşamları eve geldiğinde kocaman sarılan adam:)
ama her bakışına farklı anlamlar yükleyip kendini mutsuz ettiğin gibi onuda çekiyorsun cehennemine
mutsuzluğun sonra kanser gibi ilerlerken bakıyorsun sorunlarla başedebilme yüzden diplere vurmuş
uça uça gittiğin mesainin nasıl bittiğini anlamadığın işin senin için çekilmez azap olmuş
hatta abartmışsın olayı senden başka herkez suçlu hep aynı soruyu sorup cevap bulamayınca yada bulduğun cevaba kendin bile inanmayınca başa dönüyorsun
neden!!!!
kilit soru bu
bu soruyu sormayı bırakmayı başardığın an her şeyin rengi öylesine hızlı değişiyor ki
artık arkasından ıslıklar çalınan o gencecik kız olmadığın için neden bukadar üzülüyorsun ??
son ''neden'' sorusu benim için buydu
ve sonra kabullenme aşaması başlıyor
evet artık yaş 30 (yaşlı değilsin aslında ne aptalca geliyor şimdi bu yaşı yaşlı bulmak)
evet artık çok kilolulu bi kadınsın
peki bu neyi değiştirdi hayatında
dolaptaki giysilerin dışında
saçların hala aynı yüzün değişmedi hala aynı bakıyorsun hala seni seven arayan ilgilenen dostların ailen ve çok iyi bir evliliğin var
eğer bu insanlar senden vaz geçseydi bile bunun tek suçlusu gene sen olurdun şanslısın ki onlar senin gibi kolayı seçmedi
hala makyajını yapıp güzel şeyler giyince iyi görünüyorsun ve en önemlisi hala fiziksel olarak sağlıklısın
peki sorun ne ??
sorun düşünme biçimin kendine ne gözle baktığın
kabullen sukunetini koru ve çalış
bir şeyler değişicek az veya çok ama muhakkak değişecek
yeteri kadar çalışırsan yeteri kadar istersen neden olmasın
açlıktan nefret ediyorum ama aç kalmam gerek!
aç kalmana gerek yok kendini suçlamaktan vaz geç
ye iç hayat yemeden içmeden güzel olamaz ki zaten
ama dur demeyi bil
bedenin sen ne verirsen onu alır
bu kadar şeyi 3 kilo için yazmadım:) ben sadece telkinlerden sonra 3 kilo verdim ya öncesi??
tam 116 kilo bu zavallı iskeletime yüklediğim ağırlığın miktarı
sadece kilo vermeye değil başka şeylerede odaklanmak lazım esasen
nasıl daha kaliteli biri olurum nasıl daha mutlu nasıl daha eğlenceli nasıl daha aranılan
ben neler mi yaptım geçtiğimiz yıl mart ayında hayatımı masa yatırdım
yarım yamalak bildiğim konuşmaktan korktuum ingilizceyi ilerletmeye karar verdim
ilk yaptığım şey buydu
artık akıcı şekilde kullanabiliyorum bu dili
kendime yeteneklerim doğrultusunda bi meşkale buldum
corel ve photoshop öğrenmeye başladım artık eşimin yaptığı internet sitelerinin logo ve tasarımlarını ben yapıyorum
bu bana kendimi öylesine işe yarar hissettirdi ki hem o çok sevdiğim adamın sırtından bu yükü almak ekonomik olarakta önümüzü açtı
artık bir siteyi ikimiz birlikte yarı zamanında teslim edebilir olduk
düzelen ekonomi haliyle daha sorunsuz bi hayat getirdi daha sorunsuz hayat daha mutlu insan anlamınada gelir
derken 116 kilo azar azar gitmeye başladı ben o esnada diyet spor falanda yapmıyordum
sadece daha mutluydum daha aktif
pantolonlarımın bol geldiğini görünce e biraz kasayım olacak sanki dedim
sordum soruşdurdum bi doktor arkadaşımla konuştum bi isim önersin banada bi diyetisyene gideyim demiştim önce
o arkadaşım bana ''günde 6-7 öğün ye ana öğünlerini 500-600 kalori araları ise 50-10 aralığında tut her gün en az 10 dk yürü içinden gelirse tutma kendini daha çok yürü ve muhakkak su iç '' dedi
son derece kolay geldi ilk başlarda okadar suyu içmek zor geldi ama 3-4 günde bir tuvaete çıkan ben her gün bazen günde iki kere tuvalete çıkar oldum
sivilcelerim geçti tertemiz bir cildim oldu
iyice gaza geldim attım kendimi kuaföre saçımı değiştim kendime yeni giysiler aldım evden çıkmayacak olsam bile her gün hafif bir makyaj yaptım evde bile güzel şeyler giymeye başladım
daha bakımlı daha neşeli daha üretken olmak nasıl bir motivasyon kaynağı size anlatamam
hiç bir şey zor gelmiyordu artık zamanım hiç boş geçmiyordu illaki bi işim oluyordu çalışıyordum evim tertemizdi yemekler yapıyor arkadaşlarımı eve çağırıyor fink fink geziyordum
işte o boş geçmeyen zamanlarımdan birinde burayı keşfettim :) almanca öğrenebilirmiyim acaba derken google araması beni buraya atıverdi
şimdi 87 kiloyum son 3 kilom diğerlerine nazaran daha kolay gitti
eğer bu yazıyı sonuna kadar okuduysanız size bir özür borçluyum gözlerinizi çok yormuş olmalıyım
ama yapılamayacak hiç bir şey yok hayata gülümsediğiniz zaman o kahkahalar atıp yumurcak çocuklar gibi etrafınızda neşe ile koşuşturmaya başlıyor
son 1 yılda kendime öğrettiklerim kalan 29 yılda öğrendiklerimden çok daha fazla şey kattı bana
sağlıcakla kalın :)