21-12-2010, 11:29 AM
|
#6 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Yüz Kızarıklığı Hakkında? Merhaba arkadaşlar, Size yüzdeki kızarıklıklar ve yüz kızarması hakkında bildiğim bazı detayları vermek istiyorum. Yüz kızarması psikolojik elbette, en ufak bir utanma esnasında sıcaklık artıyor ve kulaklarına kadar kızarabiliyor insan. Çok yaşadım, hem telkinlerden hem de kazandığım bazı alışkanlıklardan sonra %70 oranında kurtuldum diyebilirim. Ama bunu yanısıra eğer cildiniz, yanaklarınız sürekli kırmızıysa ve çeşitli zamanlarda kızarıklıklar artıyorsa, bunun sebebi hassas cildiniz ya da yüzeye yakın olan kılcal damarlarınız olabilir. Bunun çaresi de cildinizi sürekli sakin tutmaya çalışmak. Sıcak, soğuk, kuru hava, stres cildimizi inanılmaz etkiliyor. Eğer erken yaşlarda farkedip önlemini alırsanız giderek hafifliyor ve düzenli bir bakımla estetik bir sorun olmaktan bile çıkıyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken tek şey parfümeri ürünler kullanmamak. Eğer sizin de cildiniz benim gibi hassas ve her durumda kızarmaya yatkınsa mecburen klinik ürünler kullanmanız gerekiyor. Klinik ürünlerin içinde cildinizi rahatlatan, gerginliğini alan ve deri altına nüfuz eden bileşenler olmalı. Haftada iki kez rahatlatıcı maske yapmak, güneşten ve rüzgardan sakınmak, sürekli cilt tipinizle uyumlu nemlendirici kullanmak çok önemli. Kolay olmadığını biliyorum ancak cildiniz kızarmaya meyilli ise ve cildinizi rahatlatmazsanız kızarıklıklar artıyor ve giderek başedilmesi daha güç sonuçlar ortaya çıkıyor. Makyaj ürünlerinizi bile dikkatle seçmemiz gerekiyor. Ben elimden geldiğince klinik ürünler almaya, cildime bakmaya çalışıyorum ama klinik ürünler de maalesef parfümeri ürünlerden biraz pahalı. Yine de biraz araştırmayla kendinize uygun kürler bulabileceğinize inanıyorum. Bu konuyu aklıma sokmuşken, ben de bi bakiim yeni bir şeyler var mı piyasada... Heppinize sevgilerimle!!!
__________________ "... I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer who dreams of better days." |
| |