31-01-2011, 09:37 AM
|
#5 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum aynı dert bende de var
bu halimle bir başkasına öneride bulunabilecek konumdamıyım bilmem ama yine de fikir söylemeden geçemiyeceğim...
belki konu bulamıyor olmanın sebebi gündemle pek ilgili olmaman ve takip etmemen olabilir mi acaba ? hani müzik, sinema, kitap, tv reklamları, moda,alışveriş gibi konular yani...bunlar en azından herkesin maruz kaldığı ve herkesin fikir beyan edebileceği en basit konular...bu tür şeylere ilgin yoksa bunlarla daha çok ilgilenmeni tavsiye ederim...eskiden ben kötü haber duymamak adına senelerdir tvden uzak kalmış birisiydim son 3 gündür tv izliyorum ve moralim çok düzeldi..ve insanlarla konuşacak daha fazla malzeme bulur oldum..kendimi hayatın daha merkezinde hissettim..ancak herşeyin dozu var tabi..bunu demekle tv başına saatlerce çakılıp kal demek istemiyorum
diğer bir dikkat etmen gereken şey de senin ilgi alanlarının senin yaş grubunla doğru orantılı olması..örnek vericek olursam, genelde genç insanlar yukarıda bahsettiğim konulardan hoşlanırlar..yani bir gencin politika gibi, dünya gündemi gibi konulara ilgi gösterdiği çok nadirdir (istisnaları hariç tutuyorum) herkes bu konulardan hoşlanmayabilir..eğer bu tarz şeyler konuşuluyorsa karşıdaki insan sıkılıyor (genelde ciddi konularda) çünkü anladım ki insanlar gülmek eğlenmek kafa dağıtmak istiyorlar ve bu tarz kişileri tercih ediyorlar...bunlar kendi hayatımdan çıkardığım dersler |
| |