03-05-2012, 03:09 PM
|
#8 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 2,207
808 Mesajinıza toplam 2,263 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Ne yapmalıyım?Yardım edebilir misiniz? Berna Özcan Demir'in bloğunda paylaştığı yazıları çok güzel, AFFETME ile ilgili olan özellikle,
bunları okumanızı tavsiye ederim, kendini daha iyi hissetmenin ilk yolu öncelikle kendimizi ve çevrede bize ne kadar haksızlık yapan, kötü davranan ya da sevgi, ilgi vermeyen kişileri affetmekten geçiyor, tabi telkin dinlemekte iyi geliyor. "Kendi iyiliğim için........ şu kişileri ya da şu olayı bana yaşatanı affediyorum, affettikçe arınıyorum, arındıkça affediyorum, bu kelimeleri sabah uyku mahmuru bir durumdayken kendi kendinize (içinizden) olabilir ve akşam uykuya yakın bir durumdayken olumlamaları tekrarlamak (en az 21 gün) çok önemli!...Kendimizi geliştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir işe yaramak, bir insan bizi sevmiyor diye kahretmemek, gidip birine karşılıksız iyilik yapmak, birini gerçekten sevmek, gerçek fedakarlığı öğrenmek, başka insanlarının duygularına empatik olabilmek, kendimizi, iç yüzümüzü ne kadar acıtırsa acıtsın anlamaya çalışmak, Elma seni sevmiyor diye Armut'a küsmemek vs. vs. vs!... |
| |