İmplant Fiyatlarını Etkileyen Faktörler
Bu başlık altında implant için kullanılacak malzemenin, hizmet garanti süresinin, cerrahi ekibin yeterliliğinin, kullanılacak protez çeşidinin ve tabii ki implant tedavisi için hekim veya hasta tarafından tercih edilecek yöntemlerin
implant fiyatları etkileyen faktörler olduğu işlenecektir.
Kullanılan İmplant Vidasının Markası
Dental implant sektöründeki rekabet sebebiyle piyasada 500 den fazla implant üretici firma mevcuttur. Bunların içerisinde İsveç, Almanya ve Amerika’da üretilen A Plus markalar olduğu gibi Çin, Kore ve Pakistan gibi ülkelerde üretilen çok hesaplı çok ucuz markalar da vardır.
Yapılan İmplant Tedavisinin Klinik Tarafından Belirlenen Garanti Süresi
Ulaşılabilir garanti süresi vaad eden klinikler ilerleyen dönemde sıkıntı yaşamamak için genellikle uzun dönem garanti verebilecekleri kaliteli tedavi yöntemlerini tercih ederler. Bu da tedavi maliyetini arttırabilir. Bunun tam tersine günü kurtarmaya yönelik çalışan klinikler ise tedavi maliyetini düşürmek esaslı farklı arayış içerisine girebilirler bu da maliyeti ve garanti süresini azaltır. Bu sebeple implant yaptıracağınız kliniği tercih ederken güvenebileceğiniz bir kliniği tercih etmenizi öneririz.
İmplant Tedavisini Uygulayan Cerrahi Ekibin Profesyonelliği, Tecrübesi ve Eğitim Düzeyi
İmplant tedavisi sırasında en uygun cerrahi prosedürün uygulanabilmesi için tedavinin profesyonel ve tecrübeli bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Uygulanan İmplant Vidalarının Üzerine Yapılması Planlanan Protez Çeşidi
İmplant üstü protezler implant tedavisinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerdir. Doğru bir protez seçimi yapılmadığında implant vidalarının ömrü kısalır. İmplant üstü protezler porselen kaplama, zirkonyum kaplama, sabit protez, hareketli protez, vidalı protez, yapıştırmalı protez gibi birçok çeşitliliğe sahiptir. Hangi protez çeşidinin tercih edildiği
implant fiyatları 2018 etkileyen önemli faktörlerden biridir. Burada önemli olan ucuz-pahalı kriterine bağlı kalmksızın doğru endikasyonun belirlenip doğru protez çeşidinin tercih edilmesidir.
İmplant Tedavisi İçin Uygulanacak Yöntemlerin Tercihi
İmplant tedavisi cerrahi aşama ve protez yapım aşaması olmak üzere iki aşamadan oluşur. Bu her iki aşama için tercih edilebilecek yöntemlerden bahsedeceğiz.
Cerrahi Aşama
Tek aşamalı cerrahi ve çift aşamalı cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir.
Çift Aşamalı Cerrahi
Birinci aşamada implant vidası yerleştirlir. İmplantın çene kemiğiyle birleşmesi için geçen süre içerisinde üzeri tamamen kapalıdır. Bu süre tamamlandığında cerrahinin ikinci aşaması uygulanır. Ve basit bir cerrahi ile üzeri açılarak görünür hale getirilir. Bu yöntemin avantajı, iyileşme döneminde implantın üzeri tamamen kapalı olduğu için enfeksiyon riski çok azdır. Dezavantajı ise ikinci bir cerrahi aşama gerektirmektesidir.
Tek Aşamalı Cerrahi
Tek aşamalı cerrahide ise implant yerleştirildiğinde üzeri tamamen kapatılmaz ve dışarıdan bakıldığında görünür. Bu yöntemin avantajı, tek implant tedavisinin tek bir cerrahi işlemle yapılmasıdır. Dezavantajı ise implantın iyileşme döneminde üzerinin açık olması sebebiyle enfeksiyon riskinin daha fazla olmasıdır.
Protez Yapım Aşaması
Protez yapım aşamasında erken yükeleme ve geç yükleme isimleri ile tabir edilen iki farklı yöntem uygulanabilir.
Erken Yükleme
İmplant cerrahisinden hemen sonra ölçü alınıp üç gün içerisinde dişlerin takıldığı yöntemdir. Bu yöntemde, yerleştirilen implantlar iyileşirken hasta aynı zamanda dişlerini kullanabilir. Bu yöntemin avantajı, implant tedavisinin uygulanabileceği en hızlı yöntem olmasıdır. Dezavantajı ise iyileşme sürecinde olan implant vidalarının üzerine gelen çiğneme basıncı implantların sağlıklı iyileşmesine engel olabilir. Yalnız doğru endikasyon seçildiğinde bu risk yok denecek kadar azdır.
Geç Yükleme
Protez yapımından önce yerleştirilen implant vidalarının tamamen iyileşmesi için üst çenede en az 3 ay, alt çenede ise en az 2 ay beklenen yöntemdir. Bu yöntemin avantajı, iyileşme sürecinde implantların kendi hallerine bırakılması sebebiyle iyileşmenin çok daha sağlıklı olmasıdır. Dezavantajı ise implant uygulanan hastamızın iki üç ay dişsiz kalmasıdır. Bu süreç geçici diş yapılarak daha konforlu hale getirilebilir.