SODALİT
Rengi beyaz lekeli laciverttir. En fazla Brezilya, Çin ve Güneybatı Afrika’da bulunur.
Tarihi
Eski Yunan’da bu taşın, taşıyıcısının güzel sanatlar yeteneğini arttırdığı düşünülürmüş. Ressamlar, heykeltraşlar ve şarkıcılar her zaman bu taşı yanlarında taşırlarmış. Bu gelenek Roma kültüründe de devam etmiş.
Beden üzerindeki etkisi:
Sodalit taşı tuz, çinko, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içerdiği için bezler üzerinde uyumlayıcı bir etkisi vardır. Tiroidin horman üretimini destekler, böbreküstü bezlerini canlandırır. Böylece yeteri kadar insülin üretimini etkiler,
diabet hastalarına aç karnına sodalit suyu içmeleri önerilir. Aynı zamanda sinir ve sinir uçlarına iyi gelir ve kanbasıncını düşürür. Beyindeki hipofiz ve epifiz bezlerini aktive eder. Böylece endokrin sisteminin bezleri ve lenf bezleri
canlanmış olur. Sodalitin tüm bedeni güçlendirip, enfeksiyonlardan koruduğu söylenmektedir.
Psikolojik etkisi
Sodalit duygusal dengeyi düzenler, kişiye özgüven, sağlamlık ve cesaret getirir.
Mantıklı düşüncenin yanısıra kişinin yaratıcılığını arttırır.
Chakra etkisi:
Boğaz ve özellikle alın çakrasında gücünü gösterir. Gerçekten kişinin kendisi için önemli olan şeyleri farketmelerini sağlar. Yıllardır biriken blokajları görmeyi ve çözebilmeyi kolaylaştırır. Dağkristali sodalitin özelliklerini arttırır.
Bakımı:
Haftada bir kere ılık akan suyla yıkanmalı ve hematit taşları ile gece boşaltılmalıdır. Rengi matlaşan ya da solan Sodalit’i bir süre dağ kristalli suda bekletmekte fayda vardır. Güneşışığı ile Sodalit doldurulmaz. Sadece toprak ya da dağ kristali enerjisini geri verebilir.
Burcu
Yay