29-10-2008, 11:17 PM
|
#12 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
sevgili Ata'mızı sevgiyle anarken;
onun en büyük eserim dediği özgürlük bayramımız Cumhuriyetimizi yürekten kutluyorum..
yıl 1976, unesco üyelerine bir öneriyle gelir. öneri paketindeki
bir cümleyi sizlere okumak istiyorum. diyor ki "bu gün unesco'nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası mustafa kemal'dir." öneri nedir ?
öneri ise onun doğumunun yüzüncü yılında, 152 üyesi vardı unesco'nun 152 ülkenin devletleri aynı anda kutlasın önerisidir. birden isveç delegesi ayağa kalkar ve şöyle söyler:
"ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?"
şeklindeki kinayeli sözlerine, rus delegesi ayağa fırlar yumruğunu masaya vurur ve 152 ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler;
"genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki atatürk öyle
dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız"
sözlerini döktürtebilen bir mustafa kemal.
sonra nemi olur? unesco tarihinde ilk ve tekdir hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke şu metne imza atar; hani isveç delegesi demişti ya "ne yani" diye. o isveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen şunları söyler;
"ben atatürk'ü inceledim bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum" diyecektir.
işte o muhteşem belge diyor ki;
" atatürk kimdir;
atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi,
olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkilapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder,
insan haklarına saygılı,dünya barışının öncüsü,bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı,türkiye cumhuriyetinin kurucusu"
prof. dr. ilnur güntürkün kalıpçı'nı yazısından
sevgiler...
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |