benim de hala yapılacaklar listem tamamen bitmedi ancak baya azaldılar diyebilirim...zaten listedeki herşey bitecek sıfırlanıcak diye beklemek gerçekçi bir beklenti değilmiş bunu anladım...yapılacakların listesi biterse hayat da biter...
bizi sıkıntıya sokan şey...rutin yapılması gerekenler ile rutin dışı olan şeylerin çakışıp üstüste binmesinden kaynaklanıyor olmalı...
o yüzden sürekli yapılması gereken rutinleri belli bir düzene sokarsak rutinlerimizi yapmaya daha az vakit harcamış oluruz..
hem de rutin dışı olan şeyler ve sürpriz gelişmeler de böylece canımızı eskisi kadar sıkmaz...
rutinler belli aralıklarla düzenli olarak yapıldıkları için eskisinden çok daha az bakım ve zaman isteyeceklerdir...
mesela ben artık eskisi kadar temizlikle uğraşmıyorum...geçen hafta 2 saatimi verdiğim bir oda temizliğine bu hafta sadece yarım saatimi verdim ve yeterli oldu (aynı odadan bahsediyorum bu arada :)
belki de bu süre önümüzdeki hafta 10 dakikaya düşecek..yada hiçbirşey yapmadan da idare edebilecek durumda olacak kimbilir..
ha bu arada belirteyim....tekrar deneme girişimimde hiç erteleme telkini dinlemedim...ego kendine güven suçluluk ve mutluluk dinledim bir ay içinde....yani erteleme telkinine gerek bile kalmadı....illa ki onu dinlemeye gerek yok sanırım...önce işin temelini halletmek lazım...kimi zaman yeterli olabiliyor bu...
Alıntı:
glshzn Nickli Üyeden Alıntı
Aslında çok olumlu gelişmeler de yaşadım telkinlerle fakat nedense geleneksel bir yaklaşımla her zamanki gibi olumsuz olanlardan bahsedicem:)
Erteleme telkini bende ertelemeleri engellemiyor henüz. ben 10 gündür felan dinliyorum ama diğer telkinlerde aslında çok daha kısa sürede sonuç almıştım, oysa ki ertemele çabul etkilemesi gereken kısa bir telkin diye biliyorum ben.. eminim başka telkinlerin etkilerine yardımcı oluyordur, muhakkak ki bir gelişme yaratıyordur ama erteleme sorunuma eğilmedi henüz.. ya da ne bilim, nasıl dinlemek lazım? ben günde 10 saat dinliyorum telkinleri fakat ego-suçluluk-erken uyanma-kilo verme-erteleme..dolu yani. ertelemenin tekrarı az olabilir mi acaba? listeye yeni telki ekleyince acaba etkisini görmek için bazılarını da çıkarmak mı gerekiyor? suçluluğu çıkarsak ne olur aceba? |
canım ilk denememde ben de aynen senin durumundaydım..erteleme telkini fayda etmediği gibi bende ters etki yapıp benim stresimi arttırmıştı...resmen direnç gösterdim o telkine...bu sorunun kaynağının daha derinlerde yattığını düşünerek temelimi tekrar yapılandırmaya tekrar ilk baştan başladım ve erteleme telkinini tekrar dinlemedim...ilk denemem gibi sabırsızlık göstermedim kendime zaman tanıdım...
ego ve suçlulukla başladım...sonra suçlulluğu çıkarıp kendine güven ekledim..bi süre sonra da mutluluk telkinini ekledim...ama erteleme konusundada faydasını gördüm...