![]() |
çocuklar ve yaşlılar / ortak noktaları Çoçuklar ve yaşlılar Çoğumuzun aile büyükleri ile büyüdüğü ortamlar olmuştur eskiden geniş ailelerdik bizler nineler dedeler etrafımızda aynı evden yada aynı mahallede hep birlikteydik. Geçen gece uykum kaçtı ,uykusu kaçan bir kedi öyle eskilere dalar işte ,sonra zamanla anneme ne kadar benzediğmi anladım onun bir sürü huyunu almışım hiç farkına varmadan oda kendi annesininkini almıştır muhakkak yani ben anneannemin birçok huyunu taşıyprum demektir düz mantık yolu ile 7 göbek geriye gidersem kurcalarcam onlardan da gelenler vardır kesin Evin büyükleride çoçuklarıda aileyi bir araya getirirler,bu büyüklerin bayram sabahları ellerini öpmeye koşarak gitmemiz hayır dualarını almamız için olur kah ,kah çoçuğumuzun sünneti,yaşgünü,okuldaki bir müsameresi falan olabilir ,yada aileye katılan minik bir bebiş olur yada aileden kopup giden bir çınarın bizleri terk edişi göç etmesi olabilir. Ölüm ve doğum gözyaşı ve kahkaha,sevinç ve hüzün Torunlar çok sevilirmiş öyle der bilenler yaşayanlar büyükler ,ehh yaş kemale ermiştir. Çoğu yaşlıdan duyarız ben çoçuklaştım artık derler haklıdırlarda.nasıl bir çoçuk tek başına yürüyemezse yaşlılarda yürüyemez,ağızlarında dişleri yoktur herikisininde ,mama türü hafif şeyler yerlere,ayrıca nerde muzur dokunan şey varsa el atarlar şeker çikolata gibi,televizyon seyretmeyi severler,parkları severler çoçular kaydıraktan kayar onları seyir eden yaşlılar kuşlara yem atar ah bende o yaşta olsam diye içlerinden geçirerek , İnatçıdırlar,sıksık ağlarlar ,yemek seçerler,bağırarark onuşurlar,laf dinelemz başına buyruk hareket etmek isterler,kemik yapıları kırılgandır,hastalıklara karşı korumasızdırlar,sıksık hastalanırlar,çişlerini kaçırırlar,katılarak gülerler sanarsınızki boğulacaklar,merdivenleri yavaş iner çıkarlar ,dengelerini zor bulurlar,karanlıktan korkarlar,yalnız kalmak istemezler,hep ilği isterler, Uyuklamayı severler,soru soramaya bayılırlar, Bu yazdıklarım ilk aklıma gelen ortak özellikler çoçuklaşan yaşlılar yada yaşlı çoçuklar bebekler çok ama çok ortak yönleri var değilmi ya sizce aklınıza gelen var ise yazın bakalım . |
Ynt: çoçuklar ve yaşlılar ortak noktaları İnsanoğlunun sevgiye ve ilgiye en çok ihtiyacı olan dönemlerdir çocukluk ve yaşlılık.Her yerde göz odağı olmak isterler.Onlardan habersiz bir şey yapmanız hemen hemen imkansızdır.Oyy canlarım benim.Yiğenim 5 annem 66 yaşında.O kadar çok benziyorlar ki birbirlerine. |
Ynt: çocuklar ve yaşlılar / ortak noktaları katılıyorum okadar çok ortk davranış ve huylar sergiliyolarki :) ben kesin çekilmez bir yaşlı cat56 olurum kesin bu |
Ynt: çocuklar ve yaşlılar / ortak noktaları Sen yaşlanmadan da çekilmessin pisi'cim. khkh56 Şaka bir tarafa hakkatten biz ne olucaz acaba?Bazen kusur buluyorum ama sonra pişmanlık duyuyorum. Annem der ben senin yaşıdan geçtim ama sen daha dur bakalım diye. Haklı mı ne blook |
Ynt: çocuklar ve yaşlılar / ortak noktaları bencede görecek ve öğrenecek şeylerimiz daha çok var |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:30 AM. |