Efendim kaardeniz turum istanbul havalimanı içhatlar da başladı hayatımda ilk kez teyyareye binen ben
ler su sevmezderler ama uçmak bana göre değilmiş hoş sonraları alıştım .Uçağa bindim arkadaşıma yüzlerce soruyu peşpeşe sıralıyordumki uçak havalanmaya başladı arkadaşım camdan istanbulu seyret muhteşemdir dedi ben dışarı baktım anacım uçak yükseliyor istanbul küçülüyor ben tırsmaya başladım koca istanbul bit kadar kaldı beynimin her köşesinde şimdiye dek seyretmiş olduğum uçak kazalı filmler fırt fırt geçiyordu denize düşersek kurtuluruz dağa çakılırsak ölüürüz bari tenha bir yere düşsünde aşadaki insanlar telef olmasın diye diye samsunu yaptım tabi çenem hiç durmadı kendim kendime tahammül edemedim anlayın artık ama arkadaşım kulağına kulaklıkları taktı beni iplemedi kitap okudu müzik dinledi
bu durumada ayrıca içerledim doğrusu neyse indik kazasız belasız arabamızı aldık fırt kuruldum başladık kalacağımız otele doğru gitmeye odamıza yerleştik 19 mayıs ünv. bir oteliydi gayet temiz ve güzeldi deniz kenarıydı öğlen olmuş
acıkmıştı restranta gittik ne yesek derken pidemiz meşhutrdur dediler aç ve açgözlü ben herçeşitinden söledim offff mis gibi geldi pideler vallaaa hepsini yuttum indirdim mideme :).
akşamüstü denize girdim gece balık ziyafeti yaptıkertesi gün bafraya doğru gittik kızılırmağın barajına gittik resmen cennet yolda köylerde durduk bal aldık tütün dizenleri izledik
sevdim köy
si.
ertesi gün at çifliğinde güzel ve malesef pahalı bir kahvaltı yaptık ama 6 tane çiğ börek yedim müthişti inanın ata binecektim acıdım binmedim horoz kovaladım çayırda kelebeklerle kovalamaca oynadım 3 günümüzde müzeleri gezdik 4 gün ise trabzona doğru yola çıktık arabayı ben kullandığım için etrafa az dikkat ettim harika bir doga sol taraf deniz sağ tarafta ordu giresun sıra sıra karadeniz kasabalar şehirler geçtik uzungöle doğru müsait bir yerede piknikyaptık oyalana oyalana uzungöle akşmaüstü vardık ,gece çökmek üzereyken varmamıza rağmen harkulade bir manzaraya aşık oldum yemeğimizi yedik yürüyüş yaptık dağlar arasında bir cennet daha karşımdaydı ertesi gün 12 km ilerdeki yaylaya çıkam üzere yola koyulduk ama yok okdar bozuktuyki malesef varamadım yol boyunca sağ tarafımızdan akan küçük bir nehir suyu buz dağlar tepemizde yine piknik yaptık dere kenearında ohh sefam olsun çatlasın özellikle şaman sen çatla wave
hava bozduğu için geri döndük ki zaten yolda yağmura yakalandık yine güzel bir yürüyüş yaptık .
ertesi gün trabzon sümela manastrını görtmek için yola çıktık anacım orasıda güzel güzelde biz yürüyerek çıkalım ne var dedik 3 km dağa tırmandık yağmur var sis var hava sı cak anam ağladı eğer o manastrda rahipler yaşasaydı ben öldürürüdüm kesin .orda birşeye üzüldüm bizim halkımız adamların yaptığı tüm sfenks resim ikonları parçalamışlar yazı yazmışlar perişan etmişler yazıklar olsun dedim yuh yani yuhhhhhhhhhh.
akşama sinopa doğru yola çıktık yaklaşım 450km gittik samsundan sonra yol kötüydü ama rahat gittim gece ordaydık otelimize yerleştik retesi gün sinop cezaevini kalesini dolaştık balık yedik akşamada ertesi gün müzeleri dolaştık
sonra ver elini kastamonu 2 saatlik yolculuktan sonra vardık ordada birçok tarihi yer gezdik kalmadan yola devam ettik ve safranboluya akşam vardık.
çağlar buyo saklanmış bir güzellikle karşılaştık bol bol lokum yedik evleri gezdik hamama gittik kırklandık 44yıkandık paklandık sonrada ver elini ev kısaca böyle işte arkadaşlar ayrıntıları ve resimleri bu başlıkta bekleyeceğim herkese kesinlikle gidin görün diyorum karadenşz gerçekten görülmeli