21-07-2013, 03:19 PM
|
#16 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Farkındalık Üzerine Alıntı: ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı
sweet attığın mesaj çok işime yarıcak. Göz önünde bulunması gereken değerli bir mesaj. Yalnız attığınız adımları izleyin derken anlamadımda. Attığım adımları derken yürümek anlamında mı :)) yoksa kararlar alıp ilerlemek anlamında mı söyledin.. Asıl istediğim zihinsel farkındalığı kazanmak. Verdiğin bu basit farkındalık egzersizleri zihinsel farkındalığı bana kazandıracak mı peki
| Alıntı: seniha. Nickli Üyeden Alıntı
kısacası yaşamının farkında olmak. ama ben nefesimi izlemede zorlanıyorum.aklıma yine düşünceler uçuşuyor. nefese dönüyorum.tekrar düşünceler. iş yaparken kendimi o işe vermeye çalışıyorum,farkında olmaya çalışıyorum ama çok az sürüyor. biraz zihni eğitmek lazım sanırım. | Alıntı: seniha. Nickli Üyeden Alıntı
sweet sana cevap verecektir ama ben bildiğim kadarıyla söyliyeyim. adım atarken günlük düşünceleri aradan çıkartıyorsun,adımlarına odaklanıyorsun.adımlarının farkında oluyorsun.bu egzersizler zihinsel farkındalık muhakkak kazandıracaktır,zihninden geçen düşünceler artık azalmaya başlayacaktır,her şeyi farkındalıkla yapınca sadece o anı yaşayacaksın,geçmişi düşünmeyecek ,gelecek hakkında telaşlanmayacaksın.kendini bir nehir gibi akışa bırakacaksın.bebekler ve çocuklar bunu yaparlar. o anın farkında olarak yaşarlar ve mutludurlar. | Aynen öyle dediğin gibi Seniha'cım. Sadece kararlı olmak. Bıkmadan tekrar tekrar denemek ve olmadı mı sil baştan başlamak gerek. Alışkanlık kazandığında zaten seni zorlayan anlarda can simidi gibi kullanabileceksin farkındalığını... |
| |