öncelikle selamlar.
sitenizi birkaç dakika önce buldum ve o kadar hoşuma gittiki anlatmam. sanırım bu duyguyu
şeklinde anlatabilirim.
az evvel kitap okuyordum kişisel gelişim ile alakalı "kişisel kurtuluş savaşınızı başlatın" adında. muhakkak okumuş yada bir şekilde duymuşsunuzdur, başarıdan bahsediyor. fakat okuduğum kısmı ataleti yenmek üzerine idi. hocamızın atalet üzerine yazmış olduğu ve bunun nasıl yenilebileceği hakkında sıralı sorular var idi.
soru: başarlı bir öğrenci olmak istermisin? yanıt: evet.
soru: başarılı öğrenci olman için ne yapman gerktiğini biliyorsun değil mi? yanıt: evet.
soru: başarılı bir öğrenci olmak için çalışman gerektiğinide biliyorsun değil mi? yanıt: evet.
soru: okuman yazman var. nasıl ders çalışacağınıda biliyorsun değil mi? yanıt: evet.
soru: ders çalışmayıp başarısız bir öğrenci olmakle ne kaybedeceğini biliyorsun değil mi? yanıt: evet.
soru: derslerine çalışıp başarılı bir öğrenci olunca neler kazanabilceğini biliyorsun değil mi? yanıt: evet.
soru: elini kolunu bağlayıp ders çalışmana dıştan engel olacak birileri varmı? yanıt: hayır.
soru: o halde neden derslerinde başarılı değilsin? yanıt: bilmem.
ve kitabı okurken birden sigaranın bana nasıl zarar verdiğini ve daha önceki sigara bırakma eylemlerimin nasıl başarılı olduğunu gördüm. yani bir şekilde bağdaştırdım.
çoğu kez bıraktım ve çoğu kez başladım. standart bilinen başlama sözleri. -bunlara değinmek istemiyorum. çünkü klişe.
sigara içtiğim vakit tansiyonu düşük, heyecansız ve ataleti yüksek, uykusunu alamamış biri oluyorum. halbuki ben bu kadar ataletli, uykusuz biri olmak bana göre değil. bu ataleti yenmem gerekiyor. bu ataleti de nasıl yenebileceğim konusunda fikrim var. çünkü sigara içmediğim zaman zarfında kendimdeki o enerjiyi heryere o kadar güzel saçıyorum. ve ben bunu hala başarabilirim. yapacağım da. kendime güveniyorum. evde akşamları yemekten sonra içersem bir tane kahve ile içiyordum. bu akşama kadar. ama artık YOK...
içmeyeceğim.
bunu başarabilecek ışık bende var.
yarın çok yeni ve güzel bir gün. tıpkı güneşli bir ilkbahar sabahı pencereden dışarı yeşilliklere baktığınızda hissettiğiniz tatlı duygunun yüzünüzdeki ifadesi gibi.
sizde de var. sadece inanın.