merhabalar tipitip mücadele ruhunuzun derinliklerinde size yön vermiş sanırım ailenin imkansızlıkları sizde bir yol bulma mücadele ve egitimde devamlılık hisslerinin yogunluguyla tamamlama safasında ilerlemeler bilimce yer etme sonucunda tatmin olma istegini getirmiş
ben ailemi
n imkanları oldugu halde sevgili babamın kız çocugu okumasada olur sülalaenin düşüncelerine uyan bir tavır sergilemesiyle büyük bir mücadele vererek liseyi anneanemgilde dedemgilin destegiyle okudum istedigim bölümü kazandıgım halde fakülte yoluna baka kaldım söylenilen söz okumak istersen bulundugun şehiri kazan başka seçenek yok o da okumuş aile bireylerimizin baskısı
benim için söylenilen sözler
asi kız başına buyruk oldum direncimden dolayı babamın bana fazla set çekememesi maddi imkanlardan kısıtlaması benim hem çalışıp hem okuma istegimi kamçılamıştı
tek hedef tek niyet ve varolma çabamdı ispatım kendimeydi başarıcam sen yanımda olsanda olmasanda hep söyledigim ve başardımda babamın yüzündeki ne yani başardıysan başardın ifadesine benim tepkim başımı dik tutmaydı
ailemizde babaya söz söylenmez saygıda kusur ettiginde tepkilerin en büyünü alan dogu kültürü agırlıklı bir ortam hakimdiki ben rest çekerek okuma ugruna bütün baba tarafının tepkisini almıştım tabi yılar başarılar onların da helal olsun sana sözü çektiklerimi asla silemedi silemezdide
bu mücadelem sonunda ben
2 fakülte bitirdim 3 fakültemi terkettim nedeni oglumun dogmasıydı en önemli hedefim çocuklarım eşim oldu af çıktı ama benim ana hedefim hukuk fakultesi oldugundan kızımıda büyütünce sınava girip kazanıp okuyacagım
bir çekime var doymama okuma ögrenme ve hedefi tamamalama istegi ve gücü
isteklerim için şunu demişimdir ya olacak ya olacak başka çıkış yok özellikle egitim hayatımda
insan istedikten sonra yol bulur oluşumlar istemek başarmaksa bizdeki istek gücünün yogunlugu önemlidir
sevgiyle kaldık