Alıntı:
siyah Nickli Üyeden Alıntı
Evet parayla ilgili çelişkilerim var. Hem istiyor istediğim zaman çektiğime inanıyorum hem de layık olmadığıma inanıyorum...
Paranın getireceği konforu her zaman istedim. Evler, mimari dekorasyon dekore etmek, kumaşlar, onlarla oynamak iyi olanı seçmek her zaman ilgimi çekti. Hatta çevremde dekorasyon konusunda çok çok iyi olduğum böyle bir işte kendimi çok daha ifade edeceğimi söyleyenler var. Hatta benim döşediğim bir mekanın profesyonel biri tarafından döşendiğini düşünenlerde var. Burdan nereye geleceğim tabikii paraya...
Ben bunlarla ilgilenirken daha doğrusu bunlarla oynarken maddi durumumuzda farklılık meydana gelmeye başlaması, ben çok mutluydum oynayacağım oyuncağı bulmuştum oyuncak bebeğine elbise diken küçük kızlar gibiydim... Yeni bir ev alınmıştı ben bunu giydirmeye çalışıyordum. İşte bu noktada en büyük dışlanmayı yaşadım annem çok mutsuz olmuştu benimle ya tartışıyor, ya babama saldırıyordu sonrası malum biliyorsunuz yüzyıl savaşları başladı yaklaşık beş yıl beş koca yıl bizim aldığımız evin yasını tuttu... Acı ve Mutluluk kabul görmek isteği annenizin rakibi olmuşsunuz artık ortada cendereye alınmış ama direnen babam... Beş yıllık bir savaştan sonra annem evini aldırdı. Biz o kapıdan hiç geçmedik ve bu arada bu gerginlikten yararlanan ablam. Ne ilişki ama...
Bundan üç yıl önce özelleştirme nedeniyle maaşımda ciddi bir kayıp yaşadım güzel şeyleri hala çok seviyorum onları alamasam bile seyretmek kendi kendime eşleştermek çok hoşuma gidiyor. Böyle bir çelişki işte benimki...
|
Alıntı:
Parayla ilgili çelişkilerimi atlatmak için bir çözülme yaşamam gerekiyor.
Ben Ne istiyorum
Nasıl bir hayat istiyorum
Başkalarının düşüncelerini yolumdan kaldırmalıyım
Onların bana biçtiği değer beni bağlamamalı
Kendimi daha değerli görmeliyim
Hak ettiğime inanmalıyım
Ama nasıl, nerden başlamalıyım, önce cümlelerimi yeniden kurmalı, hala değersizlik hislerim çok baskın sanırım şöyle düşünüyorum İyi bir insan olsam annem bana düşman olurmuydu. Ben kötüyümki bu reddedişi yaşıyorum. Tabiki mantıklı düşüncelerim böyle işlemese Hem red ediliyorum yanlız bırakılıyorum öfkelenip kızacağıma bir de suçluluk duygusu geliştiriyorum.
Bence hayatıma paranın akmasını zorlaştıran imkanları ve parayı kaçıran suçluluk duygularım... |
Alıntı:
Hayatta yakaladığım güzel şeyler var ve ben bunların tadını çıkaramıyorum...
Tam oniki yıldır bana hayatında yer vermemiş oniki yıldır huzursuzluk üretmiş huzursuz olmama çalışmış düşmanlarımdan çok düşmanlık yapmış sınırlarıma, çocuklarıma saygı göstermemiş bir kadının verdiği tahribat var...
Ve ben hala bana bu kadar zarar vermiş bir insanla dost olamamanın yasını tutuyorum...
Para benim dostumdur diyorum ama gerçek anlamda bu dostluğu kabul etmiyorum. Hep kazanamadığımın peşindeyim... |
siyahcım özellikle yazılarını dikkatli okudum biz insanlar hepimizin anlaşılmaya ve anlamaya yönelik çabalarımız geçmişimize birdenbire set çekemememiz bu günümüzün sunumu yarınımızı oluşturmakata bende nasıl sorularını başka konularda aramaktayım
ebebeynlerimiz bizleri hala çocuk olarak görme eylimleri ata erkil bir aile tipimizizn olması baba veya annemizin hüküm sürme veya ben bilirimleri biz ses çıkarmayan ve suçlanmalarla hayatımızı zindan eden biziz
dostum hayatımda anneme anne olan ben oldum nasılmı çok duygusal olan annem babamın asabi hal ve devranışlarına maruz kalmaması istegi korumaya itti her şeyde öne atılmama neden oldu evin en büyügü olan 6 kardeşli bir ailed aynı babamın sert tepkilerine kardeşlerim için öne atılan yine bendim ama nereye kadar evet evlendikten sonrada devam etti hep yanlarında olma mücadele vs şu var insanlara ne kadar verirsen ver dahasını istemekte ve bencilikleri artmış olanlar karşısındakini düşünmemekte sonuç ver ver yanlarında ol ama bir kez hayır de oda imkansızlıktan hayır ve ne olur bebek gibi alınmalar küsmeler incitme eglimiyle gelen tepkiler
o zaman insan kendini suçluyor bu olaylarda ben suçluyum inanadostum aynı olayları küçük bir bardak suyu bile vermemed ne fırtınalı tantanalı olaylara sahne oldunu annemin nazlanmasını vs
baba takıntılı sitresli ben bilirim astıgım astık kestigim kestik kimse konuşmasın bitti
sevgili babacım
tavşan daga küsmüş dagın haberi yok babam konuşmuyor telefonda tersliyor benim en zor anımda nedeni ogluma yanında bagırmışım haaaaaaaaa
gülim araya gitmesin adam küsmüş vay be 1 hafta ölümlerden dönen eşim hastanelerde gece gündüzün seyrini almamacasına kaybolur bir bilinmezlikle biz savrulurjen oglum bir dertte babam gitmesin uzaklar dediydim naraları kızın 5 aylık teyzesi sagolsun haftalarca kızım oglum eşim arasında dokunan mekik ve ben ne kendimi bile düşünmeyi bırakan ben babamın o halde hüküm sürmesine kızıp yine kendine birşey dememe raman alınmış
ben ögrendin bir yaşantımdan küçüçük bir zerecik yazdım
dostum seni senden iyi kimse düşünemez sen bunu bil
ben ögrendin bir yaşantımdan küçüçük bir zerecik yazdım
asla suçlu degil
im ben gerekenlerin fazlasını yaptım anlayana beklemiyorumda çünkü anlamsı kıt olan anlayamaz okumuş olsada
sen suçlu olmadını kabul et gerisi gelir ben senin gibi kendimi kötü ve istediklerini yapmadım babamı üzdüm ay adamcaz hastalnanır he de hı de diye diye bu güne geldim
ben babamla 2 yıldır görüşmüyorum nedenmi canıma tak dedi yeter en zor anımda bana sudan bahanelerle yanımda olmayan düşüncelerindeki olumsuzluklarla bana hareket sergileyen insancık sevgi olsu kırılmadım küs degilim kısasa kısas demedim ben affettim kendisi düşünsün dedim salı verdim
bir imtahan dünyasındaysak bazı konular bizim istememizle geliyorsa o zamam yapmamız gerekeni yapmalıyız
biz acı cekmeye üzülmeye hastalıklarla mücadeleye gelmedik ama sundumuz konuşma hayallerle tabiki oyun dışına çıkılmamakta ve aynen sunum olmakta
biz dümyaya allahı tanımaya evrennin sistemini tanımaya bilmeye geldik acı keder dert hastalık fakirlik için degil şimdi mesele nasıl sorularıyla yol bulmadamı evetse devam öncelikle hayatındaki gerçekleri belirle ne istedigini başkalrına söyleme sende saklı kalsın yaz devamlı bulundugun görebilecegin bir yere kendin ailen için ne istiyorsan yaz yaz ve gör resimlerle destekle yazını kimi insan okudunu kimi duydunu kimi gördünü çabuk ögrenir bence isteklerimizide bu yoldan alırız sesini kaydet olumlu sözlerini dinle yüregindeki ben ne diyor sistem sana senin bütünlügün ölçüsünde sunar isteklerini
asla kötülük isteme karşındakinin gözünü kulanı kendi gözün kulagın bilmezsen şirktesim dostum bu sözü bir yazıdan aldım
asla kötülük düşünme birisine düşündügün sanada gelir unutma sadece seni üzenin düşüncesine katılma ama karşı olma çünkü birsin karşı olursan senide aynısı bulur dostum unutma
nedenmi birsin dostum birsin
buda benden dost
susmak çaresizlikten degildir hoşgörüdendir
sen sev sevgiyi bilen alır bilmeyen boşlukta salınır
sen güzeli gör görki güzel beyninde nakışlansın
seven kalp asla hayırı tanımaz
ölesiye git yaradanım kapısına bak o zaman yaradan nelerrrrrr sunmuşda alamadım de vermedi deme sakın ola
susuzluk bir damla suyla buluşur gibi buluş hadi yaradanın seninle farkındalıgınla
farket gerçek hep yanındaydı
negatiflik iyiyi yampana yönelme bil
ya pozitiflik işte gerçeklik iyinet yapmadır dostum
devamı gelir bir fırsatta gitmeliyim sevgi sevenede verilir sevmeyenede sen ver alan alsın almayan zaten anlamaz sevgiyle donansın yoların