Kendi Modanı Kendin Yarat serisine başlıyorum.Bu ilk bölüm olduğu için sizlere Kendi Modanı Kendin Yarat'ın tam olarak ne olduğunu örneklerle açıklayacağım
Moda, bir veya birden fazla kişinin güzel stiller bulması ile oluşur.Bu stilleri kullanırlar.Herkese gazeteler, dergiler, televizyonlar aracılığı ile duyururlar.Ve neredeyse herkes kullanmaya başlar.Daha basite indirirsek mesala sen sanal bebek aldın.Arkadaşın sende görünce o da aldı.Sizi sanal bebekle gören çoğu kişi özenip aldı.Eh herkesde olunca buna "sanal bebek bizim sınıfta moda oldu" dersin.İşte modanın kısa tanımı budur.
Kendi Modanı Kendin Yaratmak demek, kendi beyendiğin şeyler yaratıp bir süre sadece o tarzda şeyler kullanmak.Mesela sanal bebekte olduğu gibi bi tayt giydin.Sürekli giyiyorsun ve bu etrafındakiler tarafından çok beyeniliyor.Başkaları da alıp giyer ve bu böyle böyle çoğalır.Bunu modayı anlatmamdan anlamışsınızdır.Yani tek yapmanız gereken ünlü modacılar gibi birşey tasarlayıp onu hayata geçirmeye çalışmak.
1. Tek renk giyin…
Gece mavisi, kahverengi ya da siyah gibi tek renk koyu renkli kıyafetler giyin.. Bunun dışında aynı rengin farklı tonlarını da birlikte giyebilirsiniz. Bej, deniz mavisi, mercan ya da teninize en iyi giden renklerde desenleri bulunan giysiler de olabilir. Eğer rengin sizi olduğunuzdan kilolu gösterdiği fikrindeyseniz, elbise olarak sizde nasıl durduğuna da bakın.
2. Kumaşları doğru seçin..
Katı, sert ve ağır hatta yapışan kumaşlar kullanmayın. En iyi seçim hafif, yumuşak ve giydiğinizde vücudunuzdan kayan kumaşlardır. Amacınız vücudunuzun genel biçimini görmek olmamalı..
3. Vücudunuza göre ayarlayın..
Geniş omuzlarınız varsa, vatka ya da herhangi bir omuz aparatı tercih etmeyin. Kayık ve yuvarlak yakalı giysileri kullanmayın. Üstünüzü daha küçük göstermek için modaya uygun V yakalı elbiseler, V yakalı üst ve etek veya bol pantolonları tercih edin. Eğer üst küçük alt büyükse, yani armut vücutluysanız, boynunuzu kalın göstermeyen, omuzlarınıza uygun sizi dik gösteren giysileri arayın. Üst için yuvarlak, oyuk yaka kesimleri, alt için de düz etek ya da normal kesim pantolonları seçin.
4. Kalça ve basenler
Büyük kalça ve basenleri kamufle saklamak için, rahat pileli, bel kısmı büzgülü rahat etek ve pantolonlar tercih edilebilir. Modaya uygun, düz çizgiler yan cepli ya da cepsiz modeller seçin. Basenleri küçük göstermek için beli düz yarım ya da dizden hafifçe aşağıda pantolonlar arayın. Daha uzun ve zayıf görünüm için pantolonunuzdan ya da eteğinizden yere değecek kadar uzun olanı tercih edin.
Basenlerinizi daha fazla saklamak için etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarınızı örtecek kadar uzun bluz ya da bluzunuzun üzerine hjafifi dantel ya da örgü tunikler giyebilirsiniz. Kalçalarınızdan aşağısının çok fazla uzun olmamasına özen gösterin.
5. Kesime ve dikişlere dikkat edin
Kıyafetlerinizde, özellikle ceketlerde kare şekilli olanları ya da sıkı saran modelleri tercih etmeyin. Bunun yerine hatları hafif belli eden modelleri tercih edin. Giysilerin dikişleri daha ön plana çıkartılmış olabilir.
6. Ayakkabıları unutmayın
Sadece kıyafetlerle zayıf görüneceğinizi düşünmeyin. Giysilerinizi belirledikten sonra ayakkabılarınızı deneyin. Özellikle ayaklarınız genişse ince şeritli ve düz sandaletler, ufak topuklu ayakkabılar giymeyin. Bunun yerine, kısa topuklu ya da üzerinde durabiliyorsanız yüksek topuklu ayakkabılar giyin. 5 cm'lik topuk ne giyerseniz giyin sizi daha ince gösterecektir. Ayak bileğinize dolanan ayakkabılardan, kare topuklardan kullanmayın. Tüm bunlar sizi daha bodur ve bacaklarınızın daha kısa görünmesine sebep olur.