Orhan KOLOĞLU-
ABDÜLHAMİT GERÇEĞİ
Not:Alışık olduğumuz sıkıcı tarih kitaplarından değil akıcı gidiyor, en son olasılıksızı bu kadar severek okumuştum![]()
Olasılıksızı ben de çok beğenerek okudum , aynı heycenla empati kitabına başladım , olasılıksız kadar akıcı gitmemişti... Yine de bitirdim ama şu an kitaptan aklımda hiçbir şey kalmadığını farkettim.
evet çalıştığım kurumda öyle bir kütüphane varki evlere şenlik, empatiyi geçen ay, "asya tarihi" bölümünde tesadüfen görmüştümneyse dedim aldım amerikan edebiyatı bölümüne koydum bir dahaki ay geldiğimde bulayım diye dün gittim ara Allah ara bulamadım yoksa onuda bu hafta okuyacaktım
![]()
Amin Maalouf'dan Semerkant henüz bitti. Dün akşam Ertuğrul Özkök'ün Tuhaf adlı kitabına başladım. Gerçekten adı gibi tuhaf bir kitap, kitabı bitirince bloğumda tanıtımını yapacağım. Amin Maalouf'un Semerkant kitabını merak edenler aşağıdaki adresten yorumumu inceleyebilirler.
Semerkant/ Amin Maalouf / Kitap / Milliyet Blog
tarih merakım oluşmaya başladı son zamanlarda özellikle asya ve afrika dahada özelde arap tarihi ve gelişmi ve türk arap toplumu ilişkileri osmanlıdaki arap eyaletlerin yapısı falan... semerkant deyince acaba dedim? de pek alkaalı değilmiş, sizin şahsınız da burdaki arkadaşlardan bu bahsettiğim zeminde bir kitap tavsiyesi istiyorum
not:bu arada bloğunuz güzelmiş![]()
Teşekkür ederim bloğumu beğendiğiniz için.
Tam olarak istediğiniz konuya yönelik bir kitap tavsiye edemeyeceğim. Ben okuduğum tarihi kitaplardan bahsederek size yardımcı olmaya çalışayım isterseniz.
Safiye Sultan serisi mesela ben şahsen çok ilginizi çekeceğini düşünüyorum.
Semerkant'da 11.yy İran tarihini bulabilirsiniz.
Çiçeklerin Kanı adlı kitapda yine 15. yy İran tarihine bir bakış bulabilirsiniz.
Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası, çoğunlukla İstanbul'un tarihi geçmişini anlatan bir kitap.
Halid Hüseyin'in Uçurtma Avcısı yakın tarih Afganistan'ı anlatıyor.
Yine Halid Hüseyin'in Bin Muhteşem Güneş, muhteşem bir öyküyle Afganistan tarihini de anlatıyor.
Zülfü Livane'linin "Engereğin Gözündeki Kamaşma" adlı kitabı bir hadımağası gözünden sarayı ve zamanın olaylarını anlatan bir kitap.
Ayşe Kulin'in Umut ve Veda adlı kitaplarında Osmanlı İmparatorluğunun çöküş dönemleri bir ailenin hikayesi ile birlikte anlatılmış.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir, selamlar.
kendi ilgi alanıma göre safiye sultan incelemeye değer, çok teşekkür ederim![]()
Amin Maalouf'dan Semerkant henüz bitti. Dün akşam Ertuğrul Özkök'ün Tuhaf adlı kitabına başladım. Gerçekten adı gibi tuhaf bir kitap, kitabı bitirince bloğumda tanıtımını yapacağım. Amin Maalouf'un Semerkant kitabını merak edenler aşağıdaki adresten yorumumu inceleyebilirler.
Semerkant/ Amin Maalouf / Kitap / Milliyet Blog
KOLONİ.Ben bu yazarın eserlerini bir solukta okuyorum ve bayılıyorum..
Grangé’nin uzun zamandır beklenen romanı...
Soluğunuzu kesen tempo, heyecan ve gerilim hiç bitmeyecek!
Onlar Çocuktular...
En mükemmel elmasların saflığındaydılar...
Ne ufak bir lekeleri...Ne de en ufak bir kusurları vardı...
Ve ne de en ufak bir günahları...
Ama onların saflığı kötülüğün saflığıydı...
Paris’te bir Ermeni katedralinde işlenen bir cinayet. Kan yok, cinayet aleti yok, yara bere yok…
Biri yaşlı ve huysuz emekli bir polis, diğeri Çocuk Bürosu’nda görevli, ancak açığa alınmış uyuşturucu müptelası genç bir polis. Bu ikisi, gitgide hunharca bir hal alan ve peşpeşe işlenen cinayetlerin katilini veya katillerini bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Birbirlerine ihtiyaçları vardır, birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ancak bu cinayetler sıradan bir seri katilin işi değildir. Gizli servisler, naziler,Yahudiler, ülke içinde ülkeler, ve “siyah bölgeler”… Sanki birileri bir şeyleri gizlemek istemektedir.
Fransa’nın göbeğinde başka bir ülke olabilir miydi?
Bu ülkeye kim veya kimler göz yumuyordu?
Burada neler yapılmaktadır?
Kaçırılan çocuklar ile öldürülenler arasındaki bağ nedir?
İki polisin çabası cinayetleri açığa kavuşturmaya yetecek midir?
Yoksa…
"Ölmeden önce cevaplamanız gereken 7 soru" diye bir kitap varmış, dikkatimi çekti, okuyan veya nasıl bir kitap olduğunu bilen var mı acaba?
Hablemitoğlu - Köstebek
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.
