Güzellik Uzmanı Mine Ülgezer yağlı ciltler ve sivilcelerle ilgili sorularınızı cevaplıyor...
Benim yüzümde fazlasıyla çil var. Doğuştan gelen bir şey değil. Tamamen çillerden kurtulabilir miyim? Tedavisi var mı?
Çiller ve doğuştan gelen bir takım cilt lekeleri için en etkili yöntem lazer tekniğidir. Ancak bu konuda gereken tetkikler mutlaka yapılmalıdır.
Ben 20 yaşında bir genç kızım. Başımda, dizimde ve kollarımda egzama oluştu. Doktora gittim ama verdiği ilaçlar hiçbir etki göstermedi ve çok fazla kaşınıyor. Bunun tedavisi nedir?
Öncelikle egzamanın sabır gerektiren bir süreç olduğunu bilmemiz gerekir. Bu konuda önerilen ilaçların kesinlikle aksatmadan düzenli olarak kullanılması problemin iyileşmesinde çok etkili olacaktır. Ayrıca egzama ve benzeri cilt problemlerinin strese bağlı olarak da aktif hale geleceğini düşünecek olursak, bu konuda da bir uzmandan yardım almanızı önerebilirim.Taş masajıyla ilgili daha detaylı bilgi istiyorum. Tarihçesi ve nasıl uygulandığı konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Taş masajı çok uzun yıllardır uygulanmakta olan uzak doğu kökenli bir rahatlama tekniğidir.Vücuttaki negatif enerjinin masaj esnasında kullanılan volkanik taşlar vasıtası ile yok edilmesini hedefleyen bu uygulama son derece dinlendirici ve canlandırıcı etkiye sahiptir. Bakınız
www.lavinia.com.tr
Benim yüzümden sivilce eksik olmuyor, ne yapsam gitmiyor. Ne yapmam lazım?
Bu konuda öncelikle hormonal bir problem olup olmadığı araştırılıp, gereken testler yapıldıktan sonra gerekiyorsa ilaç destekli bir cilt bakım programı uygulanabilir. Ayrıca cildinizi temiz tutmanız, sivilcelerinizi sıkmamanız, yağ dengeleyici krem kullanmanız ve jel tarzı bir ürün ile temizlemeniz de sizi rahatlatacaktır.
Merhaba benim sorunum gözlerimin çok küçük olması ile ilgili. Ne yapmalıyım, hangi makyajı uygulamalıyım acaba? Teşekkürler.
Küçük gözleri daha iri göstermek için öncelikle kaş altına ve göz kapağına açık renk bazı göz farı uyguladıktan sonra açık mavi, açık gri ya da pembe tonlarda pastel göz farı ile göz kapağı üzerini renklendirmelisin. Göz altlarına morluk ve lekeleri gidermek daha aydınlık bir ifade vermek için kapatıcı kullanabilirsin. Ayrıca göz içine beyaz kalem çekip ve rimeli hem üst hem de alt kirpiklerine uygulayabilirsin.
Cildim için hem internetten hem kulaktan dolma bilgilerle yoğurt ve limon tedavisini uygulamaya başladım.2 hafta oldu, haftada 1 kere yapıyorum. Bunu uyguladıktan sonra sivilceler biraz daha artar gibi oldu. Cildim yağlı cilt değil, kuru da değil. Sadece siyah noktalar için uygulama yapıyordum ama daha etkisini görmedim. Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar
Sizin de belirttiğiniz gibi kulaktan dolma bilgilerle asla sonuç elde edemeyeceğimiz gibi tam tersine hiç istenmeyen sonuçlarla da karşılaşabilirsiniz. Size öncelikle cilt analizi yaptırdıktan sonra yaşınıza ve cilt yapınıza uygun bir nemlendirici kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü kullanacağınız bu kremin moleküler değeri cilt altına nüfuz etme özelliğine sahiptir ve kısa sürede etkili olacaktır. Yoğurt yada benzeri ürünlerle aynı sonuca varamazsınız.
Sivilceler için ne yapabilirim? Arkadaşım maya ile sütün karışımını yapmamı söyledi. Sizce doğru mu?
Öncelikle sivilcelerin neden kaynaklandığını belirledikten sonra sivilce kurutucu ve yeni sivilcelerin çıkmasını önleyen kozmetik ürünlerden yararlanmanı tavsiye ederim. Çünkü söz konusu malzemelerin iyileştirici bir etkisi yoktur.