Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Tek bedende iki can en doğru nasıl beslenebilir?
Bebeğin sağlığı için hem anne hem de bebeğin yeterli ve dengeli beslenmesi gebeliğin her ayında artan önem kazanır.
Dyt. Berrin Yiğit10 sıradışı şarlatan diyetGözünüz başkalarinin yediklerinde mi?Mutfaklarda indirim zamanı. Bu ay...Diabulimia: Diyabetiklerin bulimia eğilimleri üzerine...
Hamilelik bir bayanın hayatında tadabileceği en büyük zevklerden biridir. Bu özel ve hassas dönemi sağlıklı ve keyifli geçirmek için annelerin bilinçli ve duyarlı olup beslenmelerine dikkat etmeleri, yeni yaşam koşullarına uygun bir yaşam stili geliştirmeleri çok önemlidir.
Tek bir hücreden mucizevi bir şekilde gelişen bebeğin sağlığı için hem anne hem de bebeğin yeterli ve dengeli beslenmesi her ay artan önem kazanmaktadır. Hücrelerin inşasında ana rol oynayan protein kaynaklarının dengeli bir şekilde, doğru miktarlarda, iyi kaliteli besinlerle tüketilmesi, gerekli vitamin mineral desteklerinin sağlanması, sağlıklı yağ kaynaklarından ihtiyacı doğrultusunda günlük ihtiyacın karşılanması ve yine glisemik indeksi dengeli karbonhidratlarca zengin beslenmesi gerekmektedir.
Öte yandan pek çok annenin bu dönemde artan enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik aşırı besin tüketmesi gereksiz kilo alımlarına neden olabilmektedir. Bu dönemde sağlıklı ürünlerin harmonize bir şekilde diyete eklenmesi önerilir. Örneğin hamur işleri kişileri kalori tuzağına düşürebilecekken doğru besin kombinasyonları ile anne ve bebek için yarar sağlar hale dönüştürülebilir.
Ayrıca iştah artışlarının kontrolünde önemli olan kan şekeri hızlı yükseltmeyen, tokluk hissini artıran ve tat duyularını şımartan şekilde beslenmektir. Bunun için besin seçimlerinizde aşağıdaki besinlerden hazırlanmış ürünler tercih etmeye çalışmalısınız. Yulaf: Sabah kahvaltılarında tükettiğimiz ancak hamur işlerine de çok yakışan yulaf tokluk hissi sağlama, kan şekerini dengeleme, vücudun arınmasına destek olması gibi özellikleri yanında yoğun antioksidan içeriği ile LDL kolesterolü serbest radikal denilen zararlı maddelerin etkilerine karşı koruyarak kalp hastalığı riskini azaltıcıdır. Ayrıca özellikle menopoz sonrası dönemde yüksek kolesterol sorunu olan, yüksek kan basıncına sahip olan veya diğer kardiovasküler hastalık belirtileri bulunan kadınlarda yulaf gibi tam tahıl ürünlerini tüketmenin yararlı etkileri bulunmaktadır.
Kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, manganez, B5 vitamini ve folik asit içeren yulaf hamilelik döneminde sıklıkla tüketilmesi gereken karbonhidrat kaynaklarındandır. Yulaf aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır. Selenyum vücut için önemli bir antioksidandır, astım ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, DNA tamiri ve özellikle kolon kanseri olmak üzere kanser riskini azaltabilir.
Yulafı kahvaltı öğününde süt veya yoğurdunuzla birlikte içine taze veya kuru meyve ekleyerek tüketebileceğiniz gibi, yulaftan çorba yapabilir, pişirdiğiniz ekmeğinize, kek, kurabiye, poğaça ve böreklerinize, hazırladığınız köftelerinize ilave edebilirsiniz. Kepek: Hamilelik döneminde ideal referans aralık dahilinde kilo almak anne ve bebeğin sağlığı için önemlidir. Bu dönemde bayanların fazla yemeyi kendilerine hak olarak görmeleri, canlarının her çektiğini çift kişilik tüketme eğilimi pek çok kronik hastalığa davetiye çıkarabilir. Bu nedenle sağlıklı seçimler yapmak, oluaşabilecek kabızlık sorunlarının da önüne geçmek için tam tahıllı ve kepekli ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Keten tohumu: Son yılların sağlık ikonu haline gelen keten tohumu hücresel anlamda sağlığa destek sağlamakta, vücudumuzda üretilemeyen elzem yağ asitlerini bitkisel anlamda sağlamakta, barsak aktivitesine yardımcı olmakta ve tokluk hissi sağlamaktadır. Kadınlık hormonlarını düzenlemeye, anemiyi önlemeye yardımcı olabileceğinden hamilelik döneminde de mutlaka kutlanılmalıdır.
Öte yandan hamilelik döneminde omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenen annelerin bebeklerinin daha sağlıklı ve zeki olduklarını bildiren çalışmalar ışığında keten tohumu diyetlerinizin vazgeçilmezi olacaktır diye düşünüyoruz. Kendine özgü yağlı aroması ile salatalara, yoğurt karışımlarına yakışan keten tohumu hamur işlerine de ayrı bir lezzet ve sağlık katabilmektedir. Keten tohumundan daha iyi yararlanabilmek adına pişirme işlemi sonlarına doğru eklenmesi tavsiye edilir. Badem: Kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko, folik asit, B vitaminleri, E vitamini, omega 3 ve 6 yağ asitlerinden zengin, iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Mide asidini azaltabilir, antioksidan koruma sağlayarak damar sağlığında etkilidir. 6 ay süren çalışma sonuçlarına. Göre diyetinde makul oranlarda badem tüketenlerin tüketmeyenlere oranla %62 oranında daha fazla kilo kaybedebildiği, yağ kaybında ise %56 daha yüksek yağ kaybı gözlendiği bildirilmiştir. Bu lezzetli ve faydalı besini diyetinize eklemeli ancak yağlı tohum olduğu için yüksek kalorisiyle makul porsiyonlarda tüketmelisiniz. Ceviz: Yine bir diğer sağlıklı yağlı tohum da cevizdir. Kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum, folik asit, C ve E vitaminleri, omega 3 ve 6 yağ asitlerini içeren kaliteli bir protein kaynağı olan ceviz besinsel içeriği ile metabolizmayı da hızlandırıcı rol oynayabilmektedir. Hücre bölünmesinde, genetik yapının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için gerekli bir maddedir. Yetersizliğinde doğumsal gelişim bozuklukları görülme riski artabileceğinden hergün folik asitten zengin beslenmek gerekir. Ceviz de iyi bir folik asit kaynağı olarak makul miktarlarda tüketilmelidir.
Antioksidan içeriği ile damar ve kalp sağlığı için önemlidir. Beyin gelişimi açısından önemli diğer elementler; çinko, demir ve kalsiyumdan zengin olan cevizi ara öğünlerde, tahıllı kahvaltılarınızda, hamur işlerinizde, yemeklerinizde dahi kullanabilirsiniz. Kuru kayısı: Potasyumun zengin kaynaklarından kayısı yazın taze kışın kuru olarak düzenli olarak tüketilmesi önerilen bir besindir. Besleyici, sindirim sorunlarına yardımcı; stresi, kansızlığı önleyici özellikleri faydalı olan kayısı yağ yakma üzerinde metabolizmayı destekleyici olarak görev yapmaktadır. Öte yandan lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için tokluk hissini sağlamada da faydalı oldukları saptanmıştır.
Kayısılar renklerinin açılması için taze iken kükürtlenerek kurutulmaktadır. Ancak organik ürünlerde renk açıcı olarak kükürdün kullanımına izin verilmediğinden organik kayısılar kükürtlenmeksizin kurutulur ve bundan dolayı renkleri sarı olmayıp tamamen doğal kurutma rengine sahiptir. Hamilelik döneminde ve her zaman organik kuru meyveleri tercih etmelisiniz. Pekmez: Besleyiciliği olmayan, kişilere ekstra kalori yükü getiren sofra şekeri hamilelik döneminde uzak durulması gereken besinlerden biridir. Kişilerin tatlı ihtiyaçlarını daha doğal yollardan karşılamaları, meyve, kuru meyve veya bal/pekmez ile hazırlanmış sütlü tatlıları tercih etmeleri önerilir. Üzüm, dut, keçiboynuzu ve andız gibi farklı türleri de bulunan pekmez türlerinden özellikle üzüm pekmezi hamilelikte, dut pekmezi ise bebeğin sağlıklı gelişiminde önemlidir. Pekmez içeriğindeki vitamin ve mineraller ile oldukça yoğun besleyiciliğe sahiptir doğal tatlandırıcı olarak kullanılması önerilir.
Günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılayabilecel zenginlikte olan pekmez, emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin diyetinde yer alması önerilen bir besindir. Öte yandan iyi bir krom kaynağı olması da pekmeze özgü eşsiz bir özelliktir. Bu sayede kan şekerinin dengelenmesinde faydalıdır bu hamilelik dönemi için son derece faydalıdır. Diyetisyen Berrin Yiğit
Akkavak Sok. Halil Bey Aptmanı
No: 31 D: 29 - 30 Nişantaşı (0212) 291 75 15 – 16
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |