Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Hamilelik Sorular Hamilelik ile ilgili makaleler sorular

Anne Adayının Psikolojisi

Hamilelik ve Hamilelik Sorular Anne Adayının Psikolojisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Anne Adayının Psikolojisi Hamilelik her kadının hayatında bir dönüm noktası. Fiziksel değişikliklerden öte psikolojik faktörler yaşamı çok daha fazla etkiliyor. Bir yandan mutluluk, diğer yandan endişe yaşanıyor. International Polikliniği Etiler Uzman Psikolog Özden Dandul anne adaylarının psikolojik sorunlarına ışık tutuyor. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hamilelik Sorular telkin cd indir izle İstanbul Hamilelik Sorular nerededir kimdir Hamilelik Sorular çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hamilelik Sorular hipnoz Hamilelik Sorular olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hamilelik Sorular hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hamilelik Sorular kuantum düşünce kitap haberi

Anne Adayının Psikolojisi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-2009, 03:13 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Anne Adayının Psikolojisi

Anne Adayının Psikolojisi

Hamilelik her kadının hayatında bir dönüm noktası. Fiziksel değişikliklerden öte psikolojik faktörler yaşamı çok daha fazla etkiliyor. Bir yandan mutluluk, diğer yandan endişe yaşanıyor. International Polikliniği Etiler Uzman Psikolog Özden Dandul anne adaylarının psikolojik sorunlarına ışık tutuyor.



: Hamileliğin öğrenilmesi kadının hayatını psikolojik olarak nasıl etkiler?

Özden Dandul : Hamile olduğunu öğrenmesi ile birlikte kadının hayatında yeni bir dönem başlar. Bu dönemin nasıl geçirileceği ve kadın üzerindeki psikolojik etkisi öncelikle anne adayının anneliğe duygusal olarak ne kadar hazır olduğuna bağlıdır. Ayrıca anne adayının eşi ile olan ilişkisi, fiziksel sağlığı, kendi çocukluk deneyimleri ve ailesi ile olan ilişkileri gibi faktörler de hamileliğin anne adayı üzerindeki psikolojik etkisini belirler. Hamilelik dönemi kadının eşi ile olan ilişkilerini, yaşamda üstlendiği rolü sorguladığı bir dönemdir. Anne adayının içinde büyüttüğü bebeği ile ilişki kurması onu dinlemeye başlaması ve konuşması hamilelikle birlikte hissedilen kaygıların aşılmasına ve doğum sonrası yoğun; yoğun olduğu kadar da yorucu döneme anne adayının kendisini duygusal olarak yeni rolüne hazırlamasına yardım eder.



: Baba adayları ne şekilde etkilenir?

Özden Dandul : Anne ve bebeği arasındaki çok özel ve yakın ilişki daha bebek anne karnındayken başlar. Pek çok baba adayı kendisini bu ilişkinin dışında hissettiğinden yakınır. Kadının daha çok kendine ve bebeğine odaklandığı hamilelik döneminde kimi eşler arasında uzaklaşmalar yaşanabilir. Uyum içinde olan eşlerin kendilerini birbirlerine yakın hissettikleri beraberliklerde bu türden uzaklaşmalar hem daha az yaşanır, hem de aileye katılacak yeni birey eşlerin birbirlerine daha çok yakınlaşmalarına neden olur.



: Hamileliğinin ilk trimestrında yaşanan bazı fiziksel sorunlar (bulantı, kusma gibi.) anne adayında psikolojik olarak ne gibi etkiler yaratır?

Özden Dandul : Anne adayının hamileliğin ilk dönemlerinde yaşadığı fiziksel sorunlar kadının bu çok önemli ve yeni rolüyle rahat ve keyifli bir şekilde tanışmasına ve daha ilk günlerden kendisini duygusal olarak bebeğine hazırlamasına engel olur. Zaten hamileliğin kendisi kadının hayatında başlı başına bir dönüm noktası, yeni bir deneyimken hamileliğin üstelikte ilk dönemlerinde yaşanan fiziksel sorunlar anne adayını kaygılandırıp korkutabilir.



: İlerleyen aylarda anne adaylarının “nasıl bir anne olacağım” korkusunu yaşaması normal midir?

Özden Dandul : Günümüzde özellikle çalışan kadın üzerindeki baskı giderek artmaktadır. Teknoloji, hız, rekabet çağında çocuk yetiştirmek sanılanın aksine geçmişe oranla daha zor bir hale gelmiştir. Yetişkinlerin bile hızla değişen toplum hayatında kendilerini güvende ve doyumlu hissetmeleri oldukça zorken dünyaya bizzat kendiniz karar vererek bir birey getirmek elbette büyük bir sorumluluktur. Dolayısıyla da, anne adayının “nasıl bir anne olacağım” ya da “yeterince iyi bir anne olabilecek miyim” türünden sorularla kaygılanması son derece doğaldır. Üstelik bu kaygı anne adayı için hayatını etkileyecek büyük korkulara dönüşmediği sürece kadının hem kendisini sorgulamasını hem de bebeği üzerine düşünmesini motive eder.



: Bu korku ile nasıl başa çıkması gerekir?

Özden Dandul : Bu korkunun annenin özgüvenini etkileyecek boyutlara gelmemesi hamile kalındıktan sonra bu türden korkuların yıkıcı bir şekilde kadının hem kendisine hem de bebeğini etkilemesine izin vermemesi gerekir. Burada başta da sözünü ettiğim anne adayının kendi özdoyumu, eşi ile olan ilişkileri gibi faktörler çok önemlidir, çünkü bunlar kadını duygusal olarak besleyen ve kendine güven duymasını sağlayan unsurlardır. Dolayısıyla anne adayının korkularını, kaygılarını özellikle eşi ile paylaşması ve ebeveyn olma sorumluluğunu birlikte alarak birbirlerine destek olmaları gerekir. Korku, kaygı öfke gibi duygular bizim negatif olarak değerlendirdiğimiz aslında son derece doğal duygulardır. Önemli olan bu duyguları seslendirip yüzleşebilmektir. Ancak böylece bu korkuların aşılması ve duygularımızın bizi değil; bizim onları kontrol altına alabilmemiz mümkün olur.



: Kariyer sahibi anne adayları iş-ev-bebek sendromu yaşıyorlar. Onlara önerileriniz nelerdir?

Özden Dandul : Kariyer sahibi anne adaylarının en büyük kaygıları anne olmanın kendilerinden, emek verdikleri ve yaşamların anlamı olan işlerinden vazgeçip kendilerini tamamıyla bebeklerine vakfetmeleri gerektiği sorunundan kaynaklanmaktadır. Oysaki böyle bir kendinden vazgeçişin anne ruh sağlığı dolayısıyla da bebek ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olur. Annenin huzurlu bir bebek yetiştirebilmesi bunu yaparken de keyif alması annenin başta kendisini nasıl hissettiği ile ilgilidir. Doğumdan bir süre sonra şayet annede istiyorsa annenin işine geri dönmesi, kendisine ait yaşam alanları yaratıp bir şeyler üretmesi, kadını duygusal olarak besler. Anneliği zor, sıkıcı hatta depresyona kadar götüren bir deneyim olarak yaşamak yerine anneliği kadının kendisini, aile yaşamını zenginleştiren keyifli bir deneyim olarak algılar. Kariyer sahibi anne adaylarının anne olmaya karar verdikleri ilk günden itibaren böylesi bir bakış açısı taşımaları ve bebekleri ile tüm zamanları değil nitelikli zaman geçirmenin önemli olduğuna inanmaları gerekir. Ayrıca da bebek yalnız anneye ait değildir. Babayla birlikte sorumluluğun paylaşılması ve babanın desteği anneliğin bir hastalık olarak yaşanmasına engel olur.



: Doğumla beraber annelerde görülen değişiklikler nelerdir?

Özden Dandul : Doğum bebek ve anne için çok büyük bir değişim ve travmadır. Doğumla birlikte kadının toplumsal rolleri bir gecede değişir ve kendisini yoğun ve yorucu bir uğraşın içinde bulur. Kadın bir taraftan kendi hayatındaki büyük değişikliği sindirmeye çalışırken, diğer taraftan da kendisine 9 ay göbekten; sonra da hayatta kalabilmek kendisine tam anlamıyla bağımlı olan bebeğine yetmeye çalışır. Ayrıca bebeğin doğumuyla birlikte eşler arasındaki ilişki yeni bir boyut kazanmış hatta zorlaşmıştır. İşte pek çok değişikliğin ve duygunun bir arada yaşandığı doğum sonrası bu dönemde bir çok kadın depresyona bile girebilmektedir.



: Bu dönemde babalar kendileri ve eşleri için hangi noktalara dikkat etmelidir?

Özden Dandul : Daha doğum öncesinde eşlerin birlikte hazırlık yapmaları; fiziksel uğraşıları olduğu kadar duyguları da paylaşmaları çok önemlidir. Her ne kadar bebeğin doğumu babanın hayatında da büyük bir değişiklik olsa da en büyük değişim kadın için söz konusudur. Babanın hem kendisini anne-bebek ilişkisinin dışında hissetmemesi hem de annenin bu dramatik değişime uyum sağlayabilmesi için eşi ile iletişim halinde olması ve ona destek olması ilişkileri için çok önemlidir.



HASTANE: İstanbul Cad. No:82 34149 Yeşilköy-İstanbul

Tel: 0 (212) 663 30 00 Fax: 0 (212) 663 28 62

E-mail: info@internationalhospital.com.tr

POLİKLİNİK: Nispetiye Cad. No:2 (Ayyıldız İşhanı) 34340 Levent-İstanbul

Tel: 0 (212) 280 40 30 Fax: 0 (212) 280 40 24

E-mail: etiler@internationalhospital.com.tr

Web: http://www.internationalhospital.com.tr



Kaynak: Bebek

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

« Yepyeni Doğum Günü Partisi Seçenekleri | Anne Adayları Ağız ve Diş Sağlığınızı İhmal Etmeyin »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Anne Adayının Psikolojisi

Hamilelik ve Hamilelik Sorular Anne Adayının Psikolojisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Anne Adayının Psikolojisi Hamilelik her kadının hayatında bir dönüm noktası. Fiziksel değişikliklerden öte psikolojik faktörler yaşamı çok daha fazla etkiliyor. Bir yandan mutluluk, diğer yandan endişe yaşanıyor. International Polikliniği Etiler Uzman Psikolog Özden Dandul anne adaylarının psikolojik sorunlarına ışık tutuyor. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hamilelik Sorular telkin cd indir izle İstanbul Hamilelik Sorular nerededir kimdir Hamilelik Sorular çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hamilelik Sorular hipnoz Hamilelik Sorular olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hamilelik Sorular hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hamilelik Sorular kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.