29-12-2008, 06:01 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kelimelerin sözlük ve kullanım anlamları Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama özellikle devletler yaptıkları şeyleri bazı kelimeleri kullanarak sınıflandırıyorlar fakat kelimelerin anlamları ile yaptıkları şeyler birbiriyle örtüşmüyor. Bu çok basit bir propaganda taktiğidir. Bu aslında devletin yaptığı bir şey olmak zorunda da değildir. Bu nedenle terörist kavramı çok havada bir kavramdır mesela. Anlamı bellidir ama devletler örgütleri terörist ilan eder kelimeler değil.
Örneğin uluslararası yasalara göre açık savaş ilan edilmesinin ardından oluşan olaylar terörist saldırı olarak görülmüyor. El Kaide'nin açıkça Amerika'ya savaş ilan ettiğini biliyoruz ama yine de gemilere, konsolosluklara yapılan saldırılar terörizm olarak ilan edildi amerika tarafından. Doğruluğu, yanlışlığı tartışılır bir şey ona girmek istemiyorum. Benim tartışmak istediğim şey terimlerin anlamlarının dışında kullanılıp destek toplanması veya propaganda yapılması.
Mumia Abu Jamal:
"...homeland security is a governmental phrase that is as oxymoronic as crazy as, say, military intelligence or the us department of justice. they are just words, they have very little relationship to reality..."
"...milli güvenlik, devletin ürettiği bir kelime öbeğidir ve bu öbek kendisiyle en az askeri istihbarat veya birleşik devletler adalet bakanlığı öbekleri kadar çelişir. Bunlar sadece kelimelerdir ve gerçekle çok az bağlantıları vardır..."
Mumia Abu Jamal, burada çok önemli bir noktaya dikkat çekiyor. Milli Güvenlik adına yapılan şeylerin aslında çok azı MİLLİ güvenlik için yapılıyor Amerika'da. Amerikan milli güvenliğinin asıl amacı sınıflı toplumun sınıflarını korumak. Zenginin zengin kalması ve fakirin de asla zengin olamaması. Aynı şeyi adalet bakanlığına bağlıyor lakin sadece birkaç istatistiğe baktığımızda mahkemede alınan kararların suçlunun fakir olması veya zengin olmasıyla ne kadar değiştiğini görebiliyoruz. Irklara göre de değişiyor. Aynı suçlardan yargılanan insanlardan fakir ve zenci olanlar genelde ağır cezalar alırken zengin ve beyaz olanlar çok hafif cezalarla kurtuluyorlar. Bazı zamanlarda yargılanmıyorlar bile.
Bu konu hakkında başka örnekler verebilir misiniz? Çoğu zaman bunları düşünmüyoruz ama aslında sadece o kelimeleri duymamız, olayları bize devletin perspektifinden gösteriyor. Oysa kendi perspektifimizin olması çok önemli.
Aklıma bir tane daha geldi mesela. Cihat mevzusu. Örneğin El Kaide olsun Hamas olsun radikal İslamcı organizasyonlar sadece baskıcı rejimlere karşı savaştıkları için savaşlarını cihat olarak adlandırıyorlar ve birçok müslümanı kendi saflarına katıyorlar. Oysa Kuran'da savaşlar açıklanırken sivillere dokunulmaması gerektiği ve savaşmayanların öldürülmemesi açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Kuran'ın savaş kurallarına uymayan bir savaş yöntemi nasıl olur da cihat olarak adlandırılabilir? Adlandırılamaz. Ama eğer biri bunu yaparsa bilgisiz insanlar veya saf insanlar buna kanabilirler ve bu şekilde yandaş toplamak çok kolay. Gördüğünüz gibi bu kelimeleri anlamlarının dışında kullanma taktiğini sadece devletler kullanmıyor.
Bu çok önemli bir mevzu bence. İnsan aşırı dikkat etmedikçe bu ayrıntıları ve propagandaları yakalayamıyor. İmkansız gibi. Düşünce şeklimizle ilgili bir şey bu. Kelimeleri duyunca önce anlamlarını düşünüyoruz. Oysa önemli olan sözlük anlamları değil, kelimelerin gerçekte anlattığı şeyler. Yalnız beyin bunu kolay yapamıyor ve zamana ihtiyacı oluyor. Oysa televizyonda izlediğimiz liderler bunları söylerken bize yeterli zamanı vermiyorlar. Bu nedenle de yazılı organlarda okuduğumuz haberler daima televizyon ve radyo haberlerinden daha iyidir. Çünkü istediğiniz kadar düşünme zamanınız vardır.
Sonuçta bu tür propagandalar sandığımızdan daha yaygın. Sizin aklınıza bu tür örnekler geliyor mu? Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |