25-03-2010, 08:49 PM
|
#1 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 609
209 Mesajinıza toplam 756 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Dave Elman -Otohipnoz Arkadaşlar size günlük hayatta uygulayacağabileceğiniz kolay bir otohipnoz örneği vermek istiyorum.Hem kolay hem pratik bir yöntem olduğunu düşünüyorum. OTOHİPNOZ Diğer teknikleri açıklamadan önce hipnoz hakkında çalışma yapan kişinin otohipnozu uygun bir şekilde bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birçok otorite bütün hipnozların bir otohipnoz ve otohipnozun da ototelkin olduğunda hemfikirdirler, bu yüzden size ototelkini öğrettiğimde aslında kendinizi nasıl hipnoz edebileceğinizi öğretiyor olacağım. Eğer bu etkiyi diğer insanlar üzerinde uygulayabilirseniz tabi ki bunları kendi üzerinizde de yapabilirsiniz. Örneğin; eğer sancılı bir diş veya tıbbi müdahale geçireceksem doktorun anestezi kullanmasına izin vermem. Şöyle derim “doktor, ben kendime anestezi uygulayabilirim. Hatta sizin bana vereceğinizden çok daha etkili bir anestezi alabilirim”. Ve hemen kendime telkin vermeye başlarım ve bütünüyle anestezi uygularım. Ototelkinle müdahale edilen altı tane dolgu işlememim oldu. Dişçiler dişetine yakın derin dolguların genellikle belalı olduğuna katılırlar ve ben bir şey yapıldığının farkına bile varmadım. Yüzümden doktorun kötü huylu olduğunu düşündüğü bir tümör alındı ve doktor biyopsimin alınmasını istedi. Doktor dedi ki “bunun için çok, çok derine inmem lazım. Anestezi alsan çok iyi olur.” Ben “hayır doktor, ben kendime senin verebileceğinden çok daha iyi bir anestezi verebilirim” dedim. Her şey bittikten sonra doktor “hissettiğinden daha fazla hissetmemen nasıl mümkün oldu bilemiyorum. Senin hislerin yok mu?” diye sordu. Ayrıca rektal bölgede de apne açıldı ve tıp alanındaki insanlar rektal bölgenin anestezi uygulanması en zor bölgelerden biri olduğunu bilirler. Daha sonra proktolog “Bay Elman, bunu nasıl yaptınız? Hayatımda hiç bu kadar iyi anestezi görmemiştim” dedi.” Ve tek yaptığım kendime telkin vermekti. Aynı şeyi yapmanızı istediğimi söylerken kendimi abartılara kaptırmıyorum. Dünyanın her yerinde ototelkini benim kadar ve hatta benden daha iyi kullanabilen insanlar var. Değerli olan her şey tecrübe etmeye değer ve otohipnoz öğrenmenin tek yolu düzenli bir şekilde pratik yapmaktır. Anestezi var olan tek seçenek değildir, onun yerine ototelkinler kullanabilirsiniz. Tıpta ve dişçilikte olanların birçoğu şaşılacak derecede ağır çalışıyorsunuz. Daha fazla hasta görmek istemediğiniz zaman ve sabahki enerjinizin devam etmesini istediğiniz bir anda gün sonundaki birkaç hastaya bakmak için, kendinize bir telkin verin ve sabahki kadar enerjiksiniz; muayene edilmesi gereken son birkaç kişi ilk baştakiler kadar kolay olacak. Fakat son hastanız da ofisi terk ettiğinde veya işiniz bitip hastaneden ayrıldıktan sonra ve doğa size daha fazla telkin ihtiyacınız olmadığını söylediğinde kritik akıl kontrolü ele alır ve farkı hissedersiniz. O zaman otohipnozun ne kadar değerli olduğunu fark edersiniz. Onu kullanmanın bir başka yolu da baş ağrıları ve diğer ağrı ve sızılardan kurtulmak içindir. Aybaşı sancılarıyla başı belada olan kadınlar, bu ağrılardan kurtulun. Telkinler bunu halledecektir. Ağrıları ve sızıları azaltabileceksiniz – hatta organik ağrı ve sızıları bile. Hiçbir semptomu maskelemeyecek, fakat azaltabileceksiniz. Bir diş ağrısından kurtulabilirsiniz. Diş ağrısının orada olduğunu bileceksiniz fakat çok fazla ağrımayacak. Dişçiye gitmeniz gerektiğini bileceksiniz, fakat ağrınız azalmış olacak. Anestezinin sizin komutunuzla hazır olduğunu bilmek size harika bir başarı duygusu hissettirecek. Otohipnozun elde edilebileceği zihin durumunu elde edebilmek için, bir hastaya ne yapıyorsanız harfiyen aynısını yapmalısınız. Önce kendi kritik aklınızı atlatın, daha sonra seçici düşünceyi kurun. Bu, tabi ki, otohipnozu basitçe açıklamanın bir yolu fakat herhangi bir bilimsel araştırmaya karşı durabilecek kadar güçlüdür. Kendi kritik aklınızı nasıl devre dışı bırakırsınız? Ben gözlerimi kapatıp açamıyormuşum gibi yaparım. Daha sonra tamamen göz kapatmayı başardığımı test ederim. Fakat göz kapatmayı başarana kadar daha ileri gitmem. Göz kapatma tamamen sağlandıktan sonra kendime seçici düşünceyi oluşturan telkinleri veririm. Bu telkin anestezi için olabilir, bitkinlik hissini atmak için, işinize konsantre olmak için, ne çeşit olursa olsun ağrıları ve sızıları dindirmek için olabilir, vb. Otohipnozu yerleştirmek için benim için ipucu olacak bir kelime seçerim. Ben “yeşil” kelimesini seçtim çünkü yeşil, benim zihnimde, Tanrı’nın rengidir. Bu birçok insanın zihnine en zevkli görüntüleri getiriyor. İşte talimatlarınız: Yeşil kelimesini söyle ve gözlerini kapat. Göz kapanmasına eriştiğinizden emin olduğunuzda sembol kelime “yeşil”i söyler söylemez tamamen ve bütün bir şekilde etkili olacağını bilerek söyleyin. Daha sonra telkinin etkili olup olmadığını test edin. Göz kaslarını serbest bırakmak için bir kez daha “yeşil” deyin ve gözleriniz açılacaktır. Kendinize anestezi vermeniz ortalama dört saniye alır. Fakat pratik yapmalısınız. Otohipnoz değer biçilemez bir maldır. İlk sınıflarımdan birinde bir doktor bana bu hikâyeyi anlattı. Dedi ki “ben bir çocuk felci kurbanıyım. Hastalık on dört yaşımdayken başladı. Dişçilikteyim ve bütün gün bacaklarımın üzerinde durmam gerekiyor. Arada sırada bile dizimin yerinden çıkma durumu var. Pek güçlü değil. Yılda iki kere yerinden çıkar ve iki üç için ayağımın vücudumu yeniden destekleyebilir hale gelmesini beklerken bütün randevularımı iptal etmek zorunda kalırım. Geçen gece derin bir uykudaydım ve uyandım. Belli ki bir şekilde hareket etmiştim ve dizim çıkmıştı, acı dayanılmazdı. Kendi kendime dedim ki ‘eğer Dave Elman’ın otohipnozla ilgili öğrettikleri doğruysa dizimi otohipnozla kontrol etmem mümkün olmalı.’ Yeşil, yeşil, yeşil... ve sizi temin ederim dizim yerine oturdu. Ona neyin sebep olduğunu bilmiyorum, fakat otohipnozu bu şekilde kullanabiliyor olmanın verdiği heyecanla eşimi uyandırdım. Ve Bay Elman, diğer gün için olan randevularımı iptal etmek zorunda kalmadım. O zamandan beri her şey pürüzsüz devam ediyor. Otohipnoz harika.” Size gördüğüm en şaşırtıcı otohipnoz gösterilerinden birini anlatmak istiyorum. Washington D.C.’de eğitim veriyordum ve bir doktor üç yaşındaki kızını sınıfa getirdi. Görünen o ki kız ne zaman duygusal bir rahatsızlık yaşasa vücudunda kızarıklık oluşuyordu. Baba kızarıklık ortaya çıktığında kaşıntıyı kontrol etmek için gururla kızına otohipnoz öğrettiğini anlattı. Bana dedi ki “kızımın otohipnoz bilgisini göstermesini ister misiniz?” Bu yaştaki bir gencin yeterli zekâsı olup otohipnozu uygun bir şekilde kullanabileceğine inanmadım. Herhalde inançsızlığım sesime de yansıdı, çünkü adam kızına “Bay Elman’a kızarıklık çıktığında kaşıntıyı durdurmak için o oynadığın oyunu göster.” Küçük çocuk şöyle dedi “Önce kaşımak istiyormuşum gibi bir kaşıntı olması lazım.” Baba şöyle dedi “pekala, kendini kaşıntı olduğuna inandır ve kaşımak iste. O zaman ne yaparsın?”. Küçük kız “şimdi kendimi kaşıntım olduğuna ve onu kaşımam gerektiğine inandırırım, onun için böyle gözlerimi kapatırım” dedi. Gözlerini kapattı ve devam etti “fakat onları açamayacağımdan emin olmalıyım, onun için inandırma oyununu oynuyorum ve bunu yaparken gözlerimi açamayacağıma inanıyorum, onları böyle açmaya çalışıyorum.” Ve gözlerini açmak için çaba sarf etti, başarısız bir çaba. Devam etti “şimdi gözlerimi açamayacağımı biliyorum ve kendi kendime diyorum ki ‘artık kaşınmıyorum onun için kaşıma ihtiyacım yok’. Sonra kısa bir süre bekliyorum ve oyunu oynamayı bitirdiğimde böyle gözlerimi açıyorum” – ve gözlerini açtı – “ve artık kaşınmıyorum ve kaşımak istemiyorum”. Sınıf toplandığında doktorlara bu harika küçük kızdan bahsettim. İçlerinden bir tanesi dedi ki “Bay Elman, ben bunu inanılması güç buluyorum. Otohipnozu bir haftadır başarısız bir şekilde uygulamaya çalışıyorum ve kesinlikle uzman olmak istiyorum.” Çocuğun babasına küçük kızın doktorlar önünde gösteri yapıp yapamayacağını söyledim ve o da onayladı. Sonra kızına dedi ki “hayatım, buradaki herkes baba gibi doktor ve kaşıntın olduğunda oynadığın oyunu öğrenmek istiyorlar. İyi bir kız olup onlara bunun nasıl yapıldığını göster ve yaparken de nasıl yaptığını anlat”. Kız “peki baba” dedi ve harika gösterisini tekrarladı. Babaya küçük kızın vücudunda kızarıklığı her gördüğünde hatırlayıp bunu yapıp yapamadığını sordum ve bana ara sıra noktalar göründüğünde unutup kaşımaya başladığını fakat annesi bunu fark ettiğinde ona oyunu oynaması gerektiğini hatırlattığını söyledi. Ve hemen otohipnoz rutinini tekrarlar ve kaşıntı ve kızarıklık yok olur. Kızarıklığın sebebini öğrenip öğrenemeyeceğimi merak ettim ve küçük kıza hipnoanaliz uyguladım. Hipnozu anında kabullendi. Anlattığı hikâye küçük bir kızın babasını ne kadar çok sevdiğini gösterdi. Birkaç yıl önce babası uzak bir yere giderken annesinin nasıl ağladığını anlattı (babadan öğrendiğime göre o zamanlar orduda doktormuş ve görev için gitmesi gerekmiş). Bütün anlayabildiği babanın uzak bir yere gittiği ve annesinin bu konuda mutsuz olduğuydu. Onu öyle etkilemişti ki kendini ağlarken buldu ve sonunda ağlamaktan uyuya kaldı. Uyandığında kızarıklık belirdi ve kaşımaya başladı. Kaşıntı öyle ağırdı ki onu kaşımaya mecburdu ve oluşan aşırı hassaslık, durumu daha da zorlaştırıyordu. Çocuk annesinin bu bölgeye bir şeyler koyduğunu söyledi. Bazı zamanlar kaşıntı çok kötü değildi, fakat diğer zamanlar kötüleştiği görülüyordu. İleri sorgulama gösterdi ki baba izinden geri geldiğinde kızarıklık yoktu, fakat ayrıldığında tekrar ortaya çıktı. Bu birkaç kere oldu. Sebebi bulduğumu hissettim ve çocuğa kaşıntıyı neyin getirdiğini açıklamayı denedim. Ona babasının her ayrılışında üzüldüğünü ve üzgün olduğu zamanlarda kızarıklığın oluştuğunu açıkladım. Bu açıklamayı kabul etmeyi reddetti. Dedi ki “babam beni hiçbir zaman üzmedi, beni seviyor ve bana böyle bir şey yapmaz”. Ne şekilde açıklamaya çalışırsam çalışayım sonunda babasının bu kızarıklığın veya onu rahatsız edebilecek başka bir şeyin sebebi olamayacağına inandı. Çocuğun babasına olan sevgisini görmek güzeldi, fakat çocuğa rahatsızlığını tamamen sona erdirecek bir içgörü veremediğim için üzülmüştüm. Üç yaşındaki bu çocuğun yaptığı gösterinin şu ana kadar gördüğüm en iyi otohipnoz gösterisi olduğunu tekrarlamama izin verin; eğer üç yaşında bir çocuk otohipnoz öğrenebiliyorsa bu bir yetişkinin kapasitesinin ötesinde değildir. Alıntı Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.
__________________ |
| |