Merhaba arkadaşlar,ingilizce öğrenen ya da öğrenmeyi isteyen arkadaşlar buyrun kafanıza takılan yada anlamadınız konu yapı vs. ne varsa sorun ben ve diğer ingilizce bilgisi olan arkadaşlar cevaplıyalım
fakat soru sorulmasa dahi bu günden itibaren hergün bişeyler anlatmak istiyorum sizlere super
-mesela ben lise bir de İngilizce'ye merak sarmaya başlamıştım ve öğretmenime sürekli sormaktan çekindiğim ve zamanında çok merak etmiş olduğum "the" edatını anlatayım......(bu arada hergün 3 kelime yazayım bunları ezberliyelim böylece bir yılda 1095 kelime yapar
herneyse ilk olarak günün kelimelerini paylaşıp anlatıma geçeyim
kelimeler;
Cheer:tezahurat etmek........The children were CHEERING for us.
Clap:arkışlamak...................I clapped my favorite singer after the song.
tease(to):takılmak...............everyone teased to us.
lesson one:(sıkmadan basit bi şekilde anlatmaya çalışıcam
kendimi öğretmen gibi hissettim)
Evet arkadaşlar the bir nesneyi,olguyu,vs. belirtmek istediğimiz zaman kullanırız.Örneğin
door(kapı) dediğimizde karşımızdaki kapı dediğimizi anlar fakat hangi kapı?
sadece door dersek genel anlamda kapı demiş oluruz fakat örneğin bi odadayız ve odanın kapısını ima etmeye çalışıcaz,o zaman the door dersek karşımız daki odanın kapısını ima ettğimizi anlar(örnek olarak oda dedim)
şimdi ki örnekte çok daha rahat anlıcaksınız super arkaşlar;
""can you open door"" dersek;kapı açabilirmisin olur ama
""can you open THE door"" dersek;kapıyı açabilirmisin olur wave bu örnekle zannediyorum ki anladınız
bi de şunu vereyim
did you see bird ; kuş gördünmü
did you see THE bird ;kuşu gördünmü
olur zannediyorum ki anladınız...
not:the sadece isimlerde değil,fiillerde,zamirlerde,çoğullarda vs. kullanabilrsiniz önemli olan bir şeyi(ya da grubu)belirtmek istiyor olmanız
aramızda anlamıyanlarda olabilir,çok basit gelen de olabilir ama dediğim gibi her konu ile ilgili sorularınızı buyrun sorun cevaplıyalım hep birlikte.(not gidgide konular zorlaşacaktır
)
herkese sagılar sevgiler.................
yarın ki konu yani mesajı yazdığım zaman dilimine göre bugünkü konu; a ve an arasında ki fark super