Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Altın Portakalda en iyi film Pazarın *
45. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde "En İyi Film" ödülünü Ben Hopkinsin "Pazar-Bir Ticaret Masalı" adlı filmi aldı.
Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının sonuçları açıklandı. Festivalde ödüller şöyle dağıldı:
En İyi Film: Pazar-Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins)
Altın Portakal SİYAD En İyi Film Ödülü: Hayat Var (Reha Demir)
Yurtiçi Kargo Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Nokta (Derviş Zaim)
Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü: Aydın Bulut (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Yönetmen: Derviş Zaim (Nokta)
En İyi Senaryo: Ben Hopkins, (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Müzik: Mazlum Çimen (Nokta)
En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Vicdan)
En İyi Erkek Oyuncu: Tayanç Ayaydın (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Sanat Yönetmeni: Türker İşçi (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş (Vicdan)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Övül Avkıran (Pandoranın Kutusu)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu Tekinoğlu (Başka Semtin Çocukları)
En İyi Kurgu: Mustafa Preşeva (Vicdan)
En İyi Laboratuvar: Fono Film (Gökten Üç Elma Düştü-Vicdan)
En İyi Saç ve Makyaj: Vicdan
En İyi Kostüm: Zeynep Sırlıkıya (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
En İyi Ses Tasarımı-Miksaj: Nokta
En İyi Özel Efekt: Burak Balkan (Üç Maymun)
Gecede "En İyi Belgesel" ödülü İsmet Arasanın "Adakale Sözlerim Çoktur" adlı belgeseline, "Kısa Film Ödülü" Özlem Akının "Gemeinschaft" adlı filmine, "Kısa Film Jüri Özel Ödülü" de Cüneyt Birolun "Nefes" adlı filmine verildi.
KONYAALTI AÇIK HAVA TİYATROSUNDA TÖREN
45. Antalya Altın Portakal Film Festivalinin kapanış ve ödül töreni, Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosunda yapıldı.
Sanatçılar, kırmızı halıdan geçerek törenin yapılacağı açık hava tiyatrosuna girerken, en büyük ilgiyi festivalin yabancı konukları gördü.
Festivale 3 film damgasını vurdu
Hollywoodun ünlü isimleri Kevin Spacey, Bo Derek, Marisa Tomei, Matthew Modine, Mickey Rourkeun da arasında bulunduğu aktör ve aktrisler, kırmızı halıda basın mensuplarının objektiflerine poz vermekle kalmadılar, kendilerini görmeye gelen Antalyalıların da yanına giderek tokalaştılar.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, dünya ve Türk sinemasının ustalarını Antalyada görmek ve onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, "Bu bir sanat etkinliği. Birçok şey söylenebilir. Ama bir tek cümle, herhalde sayfalarca söylenecek her şeyi ifade edebilir. O da Büyük Atatürke ait. (Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir) " dedi.
Şahin, daha sonra "Nürnberg Mahkemeleri" ve "Bloom Kardeşler" adlı filmlerin başrol oyuncusu Maximilian Schelle onur ödülünü verdi.
GÜNAYIN SÖZLERİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrasya Film Festivali ve Film Marketini başarıyla tamamlamanın gururunu paylaştığını söyledi.
Sinemanın artık "Türkiyenin dışa açılan kapısı" olduğunu belirten Günay, "Bu kapılardan en önemlilerinden birisi, büyük övünçle tanıttığımız, dünyanın en güzel şehri demekte abartı görmediğimiz Antalyadır. Antalya artık sinema dünyasının önemli marka etkinliklerinden birisine adını verdi. Bu etkinliği bu noktaya getiren bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Günay, bugün itibariyle dünyada 4 bin Türk filminin gösteriminin gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Türk filmlerini evrensel kılmak için önümüzdeki yıl 30 ülke ve 35 şehirde Türk Filmleri Haftası yapacağımızı bir müjde olarak sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.
Ertuğrul Günay, konuşmasının ardından "Sinema ve Sanata Katkı Ödülü"nü Marisa Tomeiye verdi. Tomei, Antalya insanlarına ve kendisini bu festivale davet eden herkese teşekkür etti.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de "Evita", "Zor Ölüm" gibi filmlerin danışmanlığını yapan ünlü yapımcı Michael J. Warnere "Onur Ödülü" verdi. Warner, kendisini ödüle layık gören herkese teşekkürlerini sundu.
MICKEY ROURKEA ÖDÜL
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sinemanın hayat olduğunu belirterek, Antalya Altın Portakal Film Festivalinin 45 senedir Türk sineması, 4 senedir de dünya sinemasına güç verdiğini söyledi.
Türel, "Bu festival, dünyanın yıldızını Antalyada buluşturuyor. Bu festival Türkiyenin Oscarı diye adlandırılıyor. Bu festival Türk sinema endüstrisinin kapılarını dünyaya açıyor. Bu festivalde ödül kazanmak büyük bir heyecan yaratıyor. Bu festival dünyada ve Türkiyede aylarca konuşuluyor. Gerçekten çok mutluyum. Bugün geldiğimiz bu nokta, yeni bir değişimin kararını vermedeki stratejimizin doğruluğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
Türel, "Siyam Balığı", "9,5 Hafta" gibi filmleriyle tanınan, son olarak "Güreşçi" filmiyle uzun bir aradan sonra yeniden beyaz perdeye geri dönen Mickey Rourkea "Onur Ödülü" verdi.
KEVIN SPACEYE ONUR ÖDÜLÜ
Türkiye Sinema ve Audovisuel Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil, "Kültürleri birbirine bağlayan bir köprüyü adımladılar. Beyaz perdeye yansıyan din, ırk, kültür farklılıkları dünyaya gülmenin, yaratıcılığın ışığını taşıdı. 45 yıldır içtenlikle sahiplenen, festivali görkemiyle gelenek haline getiren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Yiğitgil, konuşmasının ardından ilk onur ödülünü "Amerikan Güzeli" ve "Olağan Şüpheliler" gibi filmleriyle sinema tarihine adını yazdıran Oskarlı aktör Kevin Spaceye verdi. Ödül için teşekkür eden Spacey, Türkiyeye ilk kez geldiğini ve Antalyada bulunduğu iki günde çok özel deneyimler yaşadığını söyledi.
Master class adı verilen derslerde genç sinemacılarla bir araya geldiğini anlatan Spacey, şunları söyledi:
"Master classta gördüğüm heyecan beni sevindirdi. Tüm film komisyonlarınız ve hükümetinizin genç sinemacıları kalpten destekleyeceğini biliyorum. Onlar Hollywooda ulaşmak istiyorlar ama onlar Hollywoodu değil, Hollywood onları keşfetmeli."
Kevin Spacey, sahneden, "Olağan Şüpheliler" filminde canlandırdığı Kaiser Soze rolünde olduğu gibi topallayarak ayrıldı.
AVRASYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivalinin ödülleri de açıklandı.
Jüri Başkanı Paul Verhoeven, 12 filmi değerlendirirken kültürler arası etkileşimin zenginliğine hayran kaldığını söyledi. Yarışmada muazzam bir çeşitlilikle karşılaştıklarını belirten Verhoeven, "Bu çeşitlilik jürinin fikirlerine de yansıdı. Yoğun tartışmaların ardından jüri üyeleri kazananları belirledi" diye konuştu.
Festivalde "En İyi Yönetmen" ödülü "Bitmeyen Yürüyüş" adlı filmle Hirokazu Koreedaya verildi. Koreedanın ödülünü Matthew Modine aldı. Modine, "Hiç bu kadar gülmeye hazır ve bu kadar kolay gülen bir milletle karşılaşmamıştım" dedi.
"En İyi Film" ödülünün sahibi ise Karim Dridinin yönetmenliğini yaptığı "Khamsa" oldu. Film ekibi adına ödülü Tcheky Karyo aldı.
"Türkiyede bulunduğumda hissettiğim coşkuyu ve duyguları paylaşmak için bir kaç cümle söylemek istiyorum" diyen Karyo, "Burada sokaklarda, her yerde babamı görüyorum. Türk erkeklerinin güzel enerjilerini, mizahlarını ve yüce gönüllerini hissediyorum" şeklinde konuştu.
SİYAD, NETPAC VE SİNEMA ELEŞTİRMENLERİ ÖDÜLLERİ
Festivalde bu yıl ilk kez verilen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünün sahibi ise "Üç Maymun" oldu.
NETPAC ödülünü, Özcan Alperin "Sonbahar" adlı filmi aldı. Alper, filminde F tipi cezaevlerinde yaşananları anlattığını belirterek, "Ne yazık ki sokakta, dışarıda bizim kadar şanslı olmayan bir genç, karakolda ve cezaevinde dövülerek öldürüldü. Bu ödülü bizim kadar şanslı olmayan Engin Ceberin annesine ithaf etmek istiyorum" dedi.
"Sinema Eleştirmenleri Ödülü"nü Derviş Zaimin "Nokta" adlı filmi alırken, "Senaryo Geliştirme Ödülü"nün sahibi de "El Yazısı" adlı filmin senaristi Ali Vatansever oldu.
Gecede, "Piyanist" adlı filmle Oscar alan ünlü aktör Adrien Brodye de katılımından dolayı Altın Portakal heykelciği verildi.
SİNEMANIN DUAYENLERİNE ONUR ÖDÜLÜ
Gecede Türk sinemasının çınarları Muhterem Nur, Eşref Kolçak ve Yücel Çakmaklıya da onur ödülleri verildi. Törene Muhterem Nur katılamazken, Yücel Çakmaklı yaptığı konuşmada, bugüne kadar hep kamera gerisinde olduğunu ve ödül almaya alışık olmadığını söyledi.
Eşref Kolçak ise şöyle konuştu:
"Yıllardır karşınızdayım, inşallah birkaç yıl daha karşınızda olacağım. Bu yıl sinemamız 90 yaşında. Ne mutlu bana ki ben bunun 64 yılını yaşadım. Bu 64 yılımı sinemanın kanunsuz zamanında yaşadım. Bu yıl sinemamız bir kanuna kavuştu. Yalnız beyin özürlüler tarafından hazırlanan bir kanunla karşılaştık. Hazırlanan kanunda yapımcı var, yönetmen, senarist, müzisyen, kameraman var, oyuncu yok efendim.
Sayın Bakan rica ediyorum. Bu beyin özürlülerin bizlere yakıştırdıkları bu kanunu değiştirin, kanunsuz olarak ölen bir çok arkadaşlarımızın hiç değilse ruhları rahatlasın. Benim ikinci bir 50 yılım yok. Hiç değilse ben de onlar gibi gözü açık ölmeyeyim. Beni bugünlere getiren tek şey, sizlerin sevgisi ve alkışı."
Kolçakın konuşmasının üzerine sahneye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yasanın bu yıl değil, 2002 yılında çıktığını, eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.
Kaynak: intersinema.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |