08-04-2010, 09:23 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| En Çok Harcama Haftasonu Ve Bayramlarda
MasterCardın altı ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği ve 11 il merkezinde 1.000 kişilik bir örneklem grubu üzerinde yapılan Masterindexin Aralık 2005 verileri açıklandı. Araştırma Türk halkının kart kullanım alışkanlıkları ilgili önemli ipuçları içeriyor. Sonuçlara göre; harcamalar ağırlıklı olarak haftasonları ve bayramlarda gerçekleşiyor. Her dört kredi kartı sahibinden üçborcunun tamamını son ödeme gününden önce ödemeyi tercih ediyor. Kart limitlerinin yarısından azı kullanılıyor. Cüzdanlarda ortalama iki kredi kartı, 1.5 banka kartı var. Harcama/Alışveriş Yapılan Günler
Ağırlıklı[/b]
Genel[/b]
%[/b]
Genel[/b]
%[/b]
1.
Sırada
2.
Sırada
3.
Sırada
Hafta sonu
24.2[/b]
43
40
5
Hafta içi
22.2[/b]
39
33
7
Bayramda
15.6[/b]
4
14
36
Tatilde
11.6[/b]
2
5
21
Yılbaşında
11.4[/b]
1
4
15
Özel günlerde (anneler günü, babalar günü, sevgililer günvb.)
11.1[/b]
3
3
14
Harcamalar haftasonu [/b]
ve bayramlarda
Katılımcılar harcamaların yüzde yüzde 24.2 ile en çok haftasonları gerçekleştirirken, bu rakamı yüzde 22.2 ile haftaiçi yapılan harcamalar takip etti.
Önemli günler arasında ise en fazla harcama yüzde 15.6 ile bayramlarda gerçekleşiyor. Bu rakamı yüzde 11.6 ile tatil harcamaları, yüzde 11.4 ile yılbaşı harcamaları, yüzde 11.1 ile özel günler harcamaları (anneler günü, babalar günvs.) takip etmekte.
Kredi kartı limitin yarısından azı kullanılıyor[/b]
Kredi Kartı Limitini Ne Kadarı Kullanıyorsunuz[/b] Genel %
Yarısından azını
53
Yarısından çoğunu
37
Tamamını
7
Genelde kart limitimi aşıyorum
4
Kredi kartı kullanıcılarına kart limitlerinin ne kadarını kullandıkları sorulduğunda yüzde 53ünün limitinin yarısından azını, yüzde 37sinin ise limitinin yarısından çoğunu harcadığı ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 7si kart limitinin tamamını harcadığını söylerken, kart limitini aşanların sayısı yüzde 4 ile azınlıkta kaldı. Katılımcılara sık kullanılan kartlarının limitinin artırma konusunda istekleri sorulduğunda, kadınlar yüzde 33 ile bu konuda erkeklerden (yüzde 28) daha istekli çıktılar.
Borcumuzu Son Ödeme Tarihinde Ödüyoruz...
Görüşülen kişilere kredi kartı borçlarını nasıl ödemeyi tercih ettikleri sorulduğunda Türk halkının kredi kartı borcunun tamamını son ödeme tarihinde ödemeyi tercih ediyor.
KREDİ KARTI BORCUNU NASIL ÖDÜYORSUNUZ?[/b]
Genel
%
Borcumun tamamını son ödeme gününden önce ödemeyi tercih ediyorum
73
Ara sıra borcumun tamamını ödeyemeyerek kredilendirebiliyorum.
13
Kredilendirmiyorum, ay sonu tamamını ödüyorum, çünkborcumun aylara bölünerek ödenebileceğini bilmiyordum
6
Genelde borcumun tamamını ödeyemediğimden kredilendiriyorum
5
Eskiden kredilendiriyordum ama artık kredilendirmiyorum
3
Araştırmaya katılanların her dört kişiden üç(yüzde 73) borcunu son ödeme gününden önce ödemeyi tercih ettiğini belirtirken, yüzde 5i genelde tamamını ödemeyerek kredilendirdiğini (kredi kartı borcunun tamamının son ödeme tarihinde ödenmeyip, aylara bölerek faiziyle birlikte ödenmesi) yüzde 13ise ara sıra kredilendirdiğini söyledi. Araştırmaya katılanların yüzde 6sı ise "kredilendirmediğini çünkborcunun aylara bölünerek ödenebileceğini" bilmediğini belirtti.
Cüzdanlarımızda ortalama 2 kredi kartı 1.5 banka kartı var
Araştırma sonuçlarına göre cüzdanlarımızdaki ortalama kredi kartı sayısı 1.96, banka kartı sayısı ise 1.52 olarak belirlendi. Katılımcıların yüzde 44ünün bir adet kredi kartı bulunurken, cüzdanında ikinci adet kredi kartı bulunanların sayısında Haziran 2005 göre dikkat çekici bir yükseliş gözlenmekte. Mayıs 2005te iki kredi kartına sahip olanların oranı yüzde 26 iken bu oran Aralık 2005 itibariyle yüzde 32 oldu.
Sahip olunan kredi kartı sayısı yaşla birlikte artmakta fakat 44 yaşından sonra düşmektedir. Ortalama kredi kartı sayısı en çok 35-44 yaş arasındadır. ADET[/b]
KREDİ KARTI[/b]
%
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |