Taksilerde Taksimetre Bilmecesi
"Bindiğim taksiye ödeyeceğim ücreti nasıl olsa taksimetrede görüyorum, böylece kazık yemediğime inanıyorum"[/b] şeklindeki düşünceler son zamanlarda biraz çelişkiye düşmüş bulunuyor. Çevremde "takside kazık yedim galiba[/b]" diye düşünenleri dinliyorum bazen.
Taksimetre[/b] konusuna, bu uygulamaya geçildiğinden beri güven duymadım nedense.
Aslında km başına belirlenen tarifeye göre, gittiğiniz mesafeyi ölçerek para ödediğiniz için gayet iyi bir sistem. Taksimetre yokken gidilecek mesafe söylenir, buna göre pazarlık yapılarak taksiye binilirdi. Ya da gideceğiniz yere gider ne kadar tuttuğunu taksiciye sorar ona göre ödeme yapardınız. Yani gidilecek mesafelerin ölçümle olmasa da belirlenmiş bir tarifeleri vardı ve ona göre taksiciler para isterdi.
Hele bir de o şehirde yabancı olduğunuz anlaşılırsa, ki büyük şehre bir işi için taşradan gelmiş garibanları uyanık taksicilerin anlamaması mümkün değil, epeyce dolaştırıldıktan sonra menzile varırsınız. Gerçi dolaştırılmadan götürülseniz de, ne ödeyeceğinizi tahmin edemez, taksici ne isterse onu verirdiniz.
Taksimetre uygulaması, aynı mesafe için her taksicinin değişik rakam söylemesinin önüne geçmiş oldu.
Geçtiğimiz günlerde Ankarada aşağı yukarı aynı mesafeyi iki kez taksiyle gittim. İkinci seferinde ödediğim ücret daha az geldi. Şüphemde iddiacı olmasam da nedenini düşünmeye devam ettim.
Aynı mesafeyi aynı gün iki kez giden (gidiyor ve dönüyor) bir arkadaşım bu konuda bir şaşkınlık yaşadığını anlatıyor. "Gidişimde 8,5 YTL verdim, dönüşümde 12 YTL tuttu, anlamadım bu işi"[/b] diyor ve bu işte bir hile olduğunu iddia ediyor.
Bir başka arkadaşım anlatıyor. Yer Ankara. "Giderken 32 YTL tuttu, dönüşte 31 YTL yazdı taksimetre, dönüşte yolum daha azdı. Taksimetrelerle oynanıyor galiba[/b]" diyor. Söylenen mesafeyi bildiğim kadarıyla, arkadaşın gittiği yol yaklaşık 22–23 km, döndüğyol yaklaşık 17–18 km. Yani 5 km yol farkı ücrette fark getirmiyor. Arkadaş buna itiraz edince daha düşük bir ücret alıyor taksici.
Birkaç gün önce üç arkadaş bir taksiye bindik. Taksiciyle sohbet ederken taksi piyasasından söz açıldı. Dürüst çalışmaya çok önem verdiğini sözleri arasına sıkıştıran taksici, taksi piyasasındaki olumsuzluklardan bahsetmeye başlayınca önde oturan arkadaşım "taksilerde 50 YTL verdiğinizde 5 YTL verdiniz diye iddia ediyorlarmış" [/b]deyince yanımdaki arkadaşım anlatmaya başladı.
—Benim başıma geldi benzer bir şey. İki ay önceydi, yanımda lise öğrencisi olan oğlum da vardı, taksiye bindik, eve geldik, geldiğimiz mesafenin ne kadar tutacağını tahminen biliyorum, üzerimde tek bir tane elli milyon (50 YTL) var, çok eminim 50 YTL olduğundan, parayı verdim ve o anda paranın üstünbeklerken taksiden inme çabasındayız, dikkat etmedim. Adam daha para bekliyor baktım, "bu 5 YTL hanımefendi"[/b] demez mi, o anda şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim, hayır olamaz dedimse de bana gösterdiği para 5 YTL idi. Yapacak bir şeyim yoktu, 50 ile 5i bana çaktırmadan değiştiriverdi, sonra orada bekledi, gittim matikten para çektim geldim tekrar 50 YTL üzerine bir daha para ödedim adama. Çok zoruma gitti bu durum.
Sohbet etmekte olduğumuz taksici de söylemez mi böyle şeyler olduğunu. Ben iyice şaşkın kaldım… "Oluyor efendim, yapıyorlar maalesef,[/b] (kolunun bilek kısmının iç tarafını göstererek) şuraya, kol içine koyuyorlar 5 YTLyi, sizden aldıkları 50 YTL ile onu hiç çaktırmadan değiştiriveriyorlar. Ama en önemlisi helal kazanıp helal yemektir"[/b] diyor.
Demek ki 50 YTL ile 5 YTL benzerliğine bir çözüm bulunması gerekiyor.[/b]
Taksilerdeki taksimetre bilmecesine gelince; taksimetrelerde hile yapıldığı iddiasında değiliz ama bu çelişkilere, bu şüphelere, bu farklılıklara yetkililerin bir açıklama getirmesi gerekiyor. Ya da bu piyasanın bir biçimde denetlenmesinin şart olduğu anlaşılıyor.
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |