Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Ne Olacak Bu Çocukların Hali?

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Ne Olacak Bu Çocukların Hali? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çocuklarını ne kadar sevdiklerini sık sık duyarız ebeveynlerinden. Ancak, yine de kaygılarını eklerler ardından.. Ya yalan söylemesinden yakınırlar, ya şiddet eğiliminden.. Doyumsuz oluşlarına anlam veremezler. "Tüketim canavarı" haline gelen çocukları için kaygılarını dile getirirler. Onların bu "yanlışlarına" karşı bir tutum ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Ne Olacak Bu Çocukların Hali?

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2010, 10:34 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Ne Olacak Bu Çocukların Hali?

Çocuklarını ne kadar sevdiklerini sık sık duyarız ebeveynlerinden. Ancak, yine de kaygılarını eklerler ardından.. Ya yalan söylemesinden yakınırlar, ya şiddet eğiliminden.. Doyumsuz oluşlarına anlam veremezler. "Tüketim canavarı" haline gelen çocukları için kaygılarını dile getirirler. Onların bu "yanlışlarına" karşı bir tutum geliştiremeyip, aşırı baskı uygulayan ailelerin sayısı da hayli fazla.. Artık eğitimden çok "suçlar" ve "cezalar" girer devreye... Son yıllarda artık TV, çocukları biçimlemede önemli rol oynadığı için ebeveynlerin şikayetleri ayyuka çıkmış durumda. Çoğu anne çocuğuyla baş edememekten yakınıyor, üzerinde "otorite" kuramadığından söz ediyor. TVyi yasaklıyor ama büyük bir dirençle karşılaşıyor. Açıkça, "Çocuklara ne olacak?" dizisinin yaşamdaki versiyonunun reytingi çok daha fazla!Disiplin adına

Çocukla gerçek bir iletişim kuramayan annelerin panik yaşadığına tanık oluyoruz. Onları hediyelere boğarak yakınlık kurma çabaları da genellikle ters tepiyor. "Disiplin" sağlamak adına da bir çok yanlışlar yapılıyor. Zorlama, baskı altına alma ve ceza verme yöntemleriyle çocuk "eğitiliyor". Oysa disiplin, çocuğun sahip olduğu sorumluluklarıyla yaşantısındaki hareketlerin doğal ve sosyal sonuçlarını kabul etmesi... Yoksa disiplin, höt deyice çocuğun başını sokacak yer araması değil. Babalar ve anneler çocuk eğitimi konusunda bunalım içindeler. Çocuklarını nasıl "adam edecekleri" konusunda şaşkınlar.. Çocukların iç dünyasına girmekte zorlanıyorlar ve iletişimi baskıyla çözmeye çalışıyorlar..

Dövme ile sevme arasında

Artık bu "şaşkın" aileler öyle durumdalar ki, sevme ile dövme arasında gidip geliyorlar! Önce "aman bunu başıboş bırakmayayım, benden korksun ki kötyollara sapmasın" diye dövüyorlar. Sonra da dövdükleri çocuğun karşısında diz çöküp özür diliyorlar. "Otoriter"lik mayasını bir türldoğru tutturamamış bu ana baba davranışları çocukları hayli olumsuz etkiliyor. Çocuğun bireyselliği ve bağımsızlığından rahatsız olan bu tip aileler her türlkararı çocuk adına kendileri alır. Genellikle güçlitirazlar karşısında dayağa başvurur. "Kızını dövmeyen dizini döver" anlayışını devam ettirirler.. Oysa sürekli dayak ve cezalandırma yöntemi ile "eğitilen" çocuklar genellikle kavgacı ve asi bir kişiliği benimsiyorlar. Aynı zamanda fazlaca komplekse sahip bu çocukların kendilerini beğenmedikleri, sınıf arkadaşlarıyla ilişkilerinin daha kötolduğu yapılan anketlerle de ortaya çıkmış.

Şaşkın anne babalar

Özetle çocuk eğitmek artık en zor "zenaatlardan" biri oldu. Artık iş, "hayır"lara, "cezalısın"lara kaldı. Bazı rakamlar var ki çok çarpıcı. Örneğin üç yaşındaki bir çocuk günde 467 kez "hayır" kelimesini duyuyor. Bir yandan da zorlama var. "Benim oğlum doktor olacak" şeklinde yönlendirmeler var.. Çocuklarını kendi doyurulmamış hayalleri doğrultusunda şekillendiren anne-baba tipi hayli yaygın. Ne giymesine, ne yemesine, hangi seçimleri yapması gerektiğine, hangi okula gitmesine, hatta kiminle evleneceğine varana kadar... Bu anlayışın çocuğun doğasına aykırı olduğunun altını çizen uzmanlar "Böyle bir yaklaşım, doğası karanfil olan bir çocuğu , zorla papatya yapmaktır" diyorlar.

"Ben giyemedim o giysin!"

Son zamanlarda bazı reklamlarda "dokunma" eylemine özellikle vurgu yapılıyor. Reklamdaki "dokunmadan sevemezsin" felsefesi günlük hayatta yaygın mı peki?. Maalesef değil. Çocuklarına sürekli "yapamazsın", "beceremezsin", "kırarsın" şeklinde müdahale eden anne babalar gittikçe çoğalıyor. Dokunmak hak getire..

Bir türldengeyi tutturamayanlar da var. Örneğin çocukları için herşeyi yapan anneler babalar... Çocuklara her isteğini alan, "ben giyemedim, o giysin"ciler.. "Bırakın çocuklar iyi veya kötsonuçları yaşasınlar!" diyor bazı uzmanlar. "Bırakın, hırka almadan çıktıysa üşüsün. Bırakın aç kalıyorsa kaldırın sofrayı, sabaha kadar beklesin. Görüyoruz anne babalar, kocaman olmuş çocuğun peşinden elinde kaşıkla koşuyor yemesi için.. Bunlar çok sakıncalı."

Bir annenin, çocuk evden çıkarken "Hırkanı al" diye ısrar etmesinin tercümesi şöyle oysa: "Sen ne zaman üşüyeceğini ne zaman terleyeceğini bilmeyecek kadar yetersizsin!" Çocuğa hep hata yapacak gibi davranmak doğaya da aykırı.

Ben Dili

Çocukla iletişimde "ben dili"nin olumlu sonuçlar doğuracağı noktasına bir çok çocuk psikoloğu hemfikir.. Ben dili çocuğun davranışlarını değiştirebilir. Sen dili ise suçlama, eleştiri ve yargı yüklüdür. Bu nedenle, çocuklar aşağılandıkları için söyleneni yapmamakta direnirler. Ben dili çocukla ebeveyn arasında olumlu bir ortam yaratır. Kendisinden yardım istenen çocuk bunu gerçekleştirmek için çabalar.

Ben dili : "Ne pis çocuksun yemeği üzerine döktün berbat ettin gömleğini. Her tarafın yapış yapış oldu. Pislik!

Sen dili : "Yemeğini yerken üstünkirlettiğinde, seni tekrar yıkamak zorunda kalacağım. Bu yüzden boşuna yorulacağım."

Ben dili sorumluluk içerir. Çoğunlukla olumlu tepkilere neden olur.. Zor da olsa bu tarzdaki iletişimi kurabilen ebeveynler genellikle kazançlı çıkar.

Anne Babaya Öneriler

Çocuğa yapıcı bir yaklaşın. Ona sıcaklık ve güvenlik sağlamak istediğiniz noktasında inandırıcı olun, bunun için çabalarınızda samimi olun.

Eşinizle ortak hareket edin. Eğer siz zayıf davranıp, suçu babaya veya anaya atmaya kalkarsanız çocuk da sizi taklit edecektir. Onlar anne babadan birini ötekine karşı kullanmayı çabuk öğrenirler.

Çocuğun sorununu onun yerine çözmeyin. Onun çözmesine yardımcı olun. Örneğin, ayakkabısını hala kendisi giymemekte ısrar ediyorsa siz giydirmeyin. Dersini yapamıyorsa siz yapmayın.

Unutmayın, çocuklar, anne ve babalarının tüm davranışlarını taklit ederler. Her hareketinize dikkat edin!

Çocuğun yanlış bir davranışı karşısında ona doğru davranışı göstermeyip, "Bir daha seni yakalarsam" diye tehdit savurmayın. Çocuk aynı hareketi yapacak ama size "yakalanmama" yeteneğini de geliştirecektir.

Çocuğunuzla en iyi iletişim biçimi "net"olmaktır. Hayırsa hayır, evetse evet! Ona açık olarak ona ne yapması gerektiğini söyleyin. Onunla nitelikli vakit geçirip, onu gerçekten dinleyin. Disiplini sevgi temeli üzerine kurun.

Bazı tutumları okuldan beklemeyin. Disiplini ona belletecek kurum değildir okullar. Disiplin okuldan önce ailenin kazandıracağı bir tutumdur..

Her şeyi çocuğun inisiyatifine bırakan aileler sonradan çok sorun yaşarlar. Bu anlayış, sonucunda kural tanımayan ve başkalarıyla ilişkilerinde sorun yaşayan çocuklara dönüştürür onları.

Çocuğun istekleri makul değilse "hayır" demeyi bilin. Hoşgörüldavranıp çocuğun yararına evin temel gereksinimlerinden vazgeçmeyin. Örneğin evin acil ihtiyacı olan bir parayı onun oyuncağı için harcamayın. Kendi isteklerinin herkesin isteklerinden daha önemli olduğu düşüncesinin yanlışlığını onlara uygun bir dille anlatın. Bu tutum onları hep "almak" üzerine biçimlendirir. Başkalarının gereksinimlerine duyarsız olan ve sevilmeyen çocuklar haline gelmeleri de an meselesidir!

Kaynak:Kadınvizyon

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks