Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Urfaya, güneşin doğumuyla batımı arasındaki süre içerisinde yaptığım seyahatim sırasında, yerel medyadan bazı arkadaşlarla bir araya gelerek, bir çok konuyu konuştuk, tartıştık, çözümler ve öneriler üzerinde durmaya çalıştık. -Türkiyede ve Urfada internet kullanımı, -GAP İdaresinin kapatılma konusu, -Harran Ovasında sulama ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2010, 11:33 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak





Urfaya, güneşin doğumuyla batımı arasındaki süre içerisinde yaptığım seyahatim sırasında, yerel medyadan bazı arkadaşlarla bir araya gelerek, bir çok konuyu konuştuk, tartıştık, çözümler ve öneriler üzerinde durmaya çalıştık.







-Türkiyede ve Urfada internet kullanımı,



-GAP İdaresinin kapatılma konusu,



-Harran Ovasında sulama sonucu tuzlulaşma



-Urfada kadın sorunları







başlıklı konularla başlıksız bir çok konu etrafında yoğunlaştığımızı söyleyebilirim. Sonra bu konuları Güneydoğu TV adlı yerel televizyon kanalında tartıştık.







Seri halinde vermeye çalıştığım son Urfa seyahatimle ilgili izlenimlerimin bu kısmında "Urfada dolayısıyla Güneydoğuda kadın olmak" konusunu ele almak istedim.



Aslında şöyle bir özetle bu konuya girmek istiyorum. Daha bir hafta önce, "8 Mart Kadınlar Günü" sebebiyle yazdığım yazımda, kadın olmanın şu yada bu bölgede değil, tüm Türkiyede, dayanılmaz zorluklar içerdiğini söylemeye çalışmıştım. Ancak burada "Güneydoğuda yada Urfada kadın olmak" derken spesifik bir iki konuya değinmek istememdir asıl mesele.







GÜL SAN: Urfaya seyahatlerim sırasında tanıdığım bir arkadaşım. Belediyenin işçi kadrosunda çalışmakta. Oldukça faal, kadın olmak adına en iyi şeyleri yapmaya çalışan, köşe yazıları yazan, yerel medya kartı taşıyan, feodal yapıdan gelmekte olan eşine kendisini kabul ettirmiş ve aynı zamanda bir anne.







Altındaki son model arabasıyla, haber yakalamak amaçlı koşarken, Urfa caddelerine çok yakıştığını görebiliyorum. Sağındakine selam, solundakine selam verirken sanki şehirde herkesi tanıyor.







Sohbet ediyoruz GÜL SANla:







YAŞAM EVİ Kadın Dayanışma Derneğinde aldığı görevinden dolayı, kısa bir süre önce, bir seminer için Amerikaya gitmiş. Görev aldığı bu dernekte Urfada kadın dayanışmasının, kadın örgütlenmesinin çatısını oluşturmaya çalışan bayanlardan birisi sevgili Gül. Siyasetten fotoğraf çalışmasına kadar bir çok alanda istekli ve ilgili olmaya çalışıyor.







Böyle bir bayanın, işyeri cephesinde çektiği sıkıntılar sözkonusu. İşinde birtakım rahatsızlık yaratan uygulamalara gidilmiş. Önce, Belediye bünyesindaki birimlerden birisinde, hiç bir bayan elemanın olmadığı ve olamayacağı bir bölüme verilmiş. Daha sonra gene onu ilgilendirmeyecek bir kısma gönderilmiş. Kendi deyimiyle bütün bunlar bir sürgün operasyonunun parçaları. Ve son gönderildiği yerde tuvalet temizliği yaptığını söylüyor.



Sevgili Gül San, bütün bunların başına gelmesinin sebebi olarak da, demokrat bir biçimde yazdığı, yanlışları eleştirdiği kişiliğini gösteriyor. Ve devam ediyor; "tuvaleti de temizlerim, yazımı da yazarım".







Böyle bir bayanı, hem de Güneydoğudan gelen bir ses olarak, değil Urfa yada Güneydoğu adına, tüm Türkiye adına kutlamak gerekir. Ve ben kutluyorum.







Yazımın devamında sevgili GÜL Sanın, Urfada kadın olmak adına yazdığı bir köşe yazısını veriyorum.









Görünürlük meselesi



Perşembe, 30 Aralık 2004



Gül San







Şanlıurfa- Gül San, bir yılı daha geride bırakırken, Şanlıurfalı kadınların kendilerini görünür kılmak için sarf ettikleri çabayı ve neleri başardıklarını yazıyor.







Şanlıurfada kadın özgür değil. Kadın tüm hayatı boyunca erkeğe bağımlı; karar alan değil, başka çaresi olmadığı için alınan kararlara uygulayan, kendi için değil yaşadığı toplum için var olan, fedakar, duyarlı, sevecen; sokakta çocuğunu sırtında taşıyan, kocasının arkasında yürüyen, fakat başı dik, onurlu Şanlıurfa kadını…







Feodal yapının ağır bastığı Şanlıurfada kadın olmak çok zor. Tarım şehri olan Şanlıurfada istihdam edilen kadın işgücünün yüzde 96sı tarım sektöründe çalışıyor. Bazen mevsim itibariyle çeşitli bölgelere kayıtsız tarım işçisi olarak gidenlerin çoğunu Şanlıurfalı kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Zor şartlarda kızıyla oğluyla, eli ayağı tutana kadar çalışmak zorunda olan, Şanlıurfa kadını...







Evlenmesine bile kendisi karar veremez; belki usulen düşüncesi de alınır. Evlendikten sonra doğurganlığı devam ettiği ve oğlan çocuk doğurduğu sürece kadındır. Yoksa kocası kuma getirir. Öz kızını kocasına berdel olarak verebilir. Ya da oğlan çocuk olana kadar doğurmaya devam eder hayatı risk altında olsa bile...







Bu nedenle doğurganlık oranının en fazla olduğu, ildir. Bu nedenle ve kırsaldan aldığı göçlerden dolayı, yüzde 70i gecekondudan oluşmaktadır. 2000 yılı itibarıyla her 100 kadına karşılık 108 erkek bulunmaktadır. Ev kadınlarının oranı yüzde 83.5 en yüksek olduğu şehirdir. Kısacası evinde kalın duvarların arasında, geleneksel döngünün kadın üzerinden namus töre adına devam ettirildiği Şanlıurfada kadının toplumsal hayatta, var olması görünür olması kolay değil…







Üç ayrı dilin konuşulduğu (Türkçe, Arapça, Kürtçe) ve üç ayrı kültürün yaşadığı Şanlıurfada Türkçeyi temel eğitimi alırken okulda öğrenen kadınlar kendi kültürleri ve özgün dilleriyle bütünleştiremedikleri güncel hayatın içinde eriyip yok oluyorlar.



Yerel yönetimler kadınların taleplerini önemsemiyor (Kadınlar, sorunlarını paylaşacağı,danışacağı, bilgilendirileceği, sığınacağı, becerisini geliştireceği "Kadın Merkezlerinin"açılmasını istiyorlar). İmkanların sunulmamasına rağmen inandığı, mücadelesini verdiğidemokrasinin yerelden başladığına, gerçek demokrasinin yerel yönetimlerde kadına söz hakkı verilince yaşanacağına inanıyor Şanlıurfa kadını… Tüm kapılar yüzüne kapansa bile..







Şanlıurfa kadını güçlolmak için örgütlenmenin farkına vardı. Kadınlarla birlikte işbirliği yapmaya karar verdi. YAŞAM EVİ Kadın Dayanışma Derneğini kurdular. Her kesimden avukat, doktor, hemşire, öğretmen, işçi, memur, ev kadını, bankacı, işletmeci, yazarkadınlar ortak noktada güç birliği yaptılar. Kadınlar birbirlerini bilinçlendirerek kadın olma noktasında uzlaşarak, sivil inisiyatif bir gücoluşturdular.







Sendikaların kadın temsilcileri, kadın üyelerinden ve bireysel destek veren kadınlardan oluşan Şanlıurfa İl Kadın Platformu kadını ilgilendiren her konuda açık havada basın toplantısı veya el ilanı dağıtarak kadınların dikkatini konular üzerine çekmeyi başardı.



Kendi kendini eğitmek, konusunda en iyi sonucu Şanlıurfa kadınından alırsınız. Neden mi? Kapalı bir toplum olan bu şehirde kadınlar kendinden olana daha çabuk yaklaşır ve inanırlar. Buna en iyi örnek, ev eksenli çalışan kadınları tespit ederek birbirleriyle buluşturan eğitim almalarına aracı olarak akabinde üç kadının kendi imkanlarıyla iş yeri açmasına neden olan kadının Şanlıurfalı olması (Makbule Özen) bu Ev-Eksenli Çalışan Kadınlar Çalışma Grubu, Şanlıurfada Kadın Girişimcilik Merkezinin açılmasında tetikleyen, zorlayan unsur olmuştur.







Şanlıurfada sayısı az da olsa kendi ayakları üzerinde durabilen girişimci kadınlar bir ilki gerçekleştirerek Kahve Miss (Kadınlar Kahvesini) açtılar. Kütüphanenin ve internet ağının da bulunduğu kahvede kadınlar günün her saatinde farklı bir mekanda bir araya gelebilme şansına sahip oldular.







Şanlıurfada kadınların doğduklarında babalarının, evlendiklerinde eşlerinin, daha sonra ise oğullarının ataerkil baskısı altından sıyrılıp birey olma çabası başlamıştır. Kendisiyle ilgili kararları kimsenin etkisinde kalmadan vermek ailede ve sosyal yaşamda daha etkin olmak, görünür olmak adına, tüm engellere rağmen yavaş yavaş ilerliyor. (GS/SD)







Kaynak:Kadınvizyon

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Şanlıurfada (yada Güneydoğuda) Kadın Olmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Urfaya, güneşin doğumuyla batımı arasındaki süre içerisinde yaptığım seyahatim sırasında, yerel medyadan bazı arkadaşlarla bir araya gelerek, bir çok konuyu konuştuk, tartıştık, çözümler ve öneriler üzerinde durmaya çalıştık. -Türkiyede ve Urfada internet kullanımı, -GAP İdaresinin kapatılma konusu, -Harran Ovasında sulama ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.