08-04-2010, 11:48 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gamze Özçelik Olayına, Kadınlar Tepkili..
Geçen hafta Gamze Özçelik konusundaki düşüncelerimi yazmış ve okuyucularımdan da görüşlerini bildirmelerini istemiştim. 100'lerce cevap geldi.
Bu cevapların içindebir tane bile Gamze aleyhine yazanı yok. Anlaşılan Türk kadınları bu olaya, yarattığı düşünülen kişiye ve basının bunu veriş tarzından hoşlanmadı. İşte bize yazanlar ve düşünceleri;
Songül Erdem :
Medya yine kendi çıkarlarının peşinde, sansasyon yaratmak ilk ve tek hedefleri. Malzeme yakalamışken, kullanmamak ilkelerine ters düşerdi sanırım. Belki gazetecilik ilkeleri böyle gerektiriyor ama insaniyet değil. Şahısların ne kadar incindiği ve zor durumda kaldıklarıönemli değil onlara göre...Gamze Özçelik mağdur gibi görünüyor...
Ayşe Zengin :
Gamze Özçelik beğendiğimiz bir kız. Böylesine bir olayın kahramanı olması acı. Basının bu kadar üstüne gitmesini ben de gazetecilikten çok, kıskançlık gibi gördüm. Belki de öyle. Bir kişinin bir anda yükselmesini çekemediler sanırım. Çünkbayan muhabirlerin daha fazla saldırdığını gördüm. Oysa Türk halkı, mağdurun yanındadır. Acısından ağlayan birisine bu kadar saldırmak ne kadar doğru?
Şenay Çoşkun :
Kimdir bu kadın, suçlu mu? acaba bu kadını assak, kessek ve hatta idama mahkum etsek... onun bilgisi dışında çekilen -ki biliyor da olabilir- görüntülerini, bir kadının savunmasız, toplumda en kolay yara alabileceği yerinden çekip dağıtan, afişe eden şerefsize de madalya mı taksak...
Mailime yağmur gibi yağan görüntüleri izlemedim! izlemeyeceğim! O görüntülerde olan her neyse bu iki insan arasındaki mahrumiyettir ve taraflardan biriinin izni dışında başkalarının seyretmesi bile o suça ortak olmak, o pisliğe bulaşmaktır diye düşünüyorum. ben bu kadar yoğun kirletilmişlik hissediyorsam o kadın ne hissediyor acaba? Yazık! Bu ülkede medya bile taraf değiştirmiş mağduru suçlayarak prim yapmaya çalışıyor. o yüzden onları da izlemiyor, okumuyorum.
Dilerim Gamze Hanım'a bunu yapana gereken ceza verilir ve o pislik yıllarca hapis yatar. Kadın olarak, insan, anne, eş olarak bir kadına yapılabilecek en büyük kötülüklerden birini yapan bu adamı erkeklik organından tavana asmanın işe yarayacağına inansam onu asalım derdim.
Kolay gelsin Gamze Özçelik...
Haklı davandan vazgeçme ve dimdik ayakta kal.
Muhibe Akşın :
Söylenebilecekleri söylemişssiniz. Katılıyorum. Hem bu işi yaratan kişiye hem de Gamze'yi ağlatan basın mensuplarına koca bir ayıp.
Aysel Kazdal
Bunu yapan şerefsize öyle bir ceza verilmeli ki, diğer şerefsizlere ders olmalı.Erkek adam beraber yaşadığı mahremini böyle ayağa düşürür mü? Üstelik daha çok da çocuk; 23 yaşında. Yazıktır, günahtır. Bütün kadın kuruluşları ve medya bu çocuğa yani Gamzeye sahip çıkmalı, destek olmalı. Tabii o da bu olaydan iyi bir hayat dersi almıştır.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir okurumuz[/b]
Gamzenin basın konuşmasını içim parçalanarak izledim .Medyayı burda kesinlikle suçlu buluyorum. Mağdur olmuş 23 yaşındaki bir genç kızın sırtından prim yapmak çok acı gerçekten.
Ben de açıkcası tepki olarak uzun süredir gazete okumuyorum, yanlış haber yaptıklarını bile bile nasıl alıp bu basın kuruluşlarının yayınlarını okuyabilirsiniz ki zaten. Basın kuruluşları, toplumun ahlakının bozulmasında bu kadar rol oynarken, basın mensubu arkadaşlar acaba yarın öbürsgün bu toplumda nasıl sağlıklı çocuklar yetiştirmeyi düşünüyorlar
şahsençok merak ediyorum .
Burda hepimize düşen görev, sağduyulu davranıp gerekli tepkileri bilinçli bir şekilde göstermektir.
En azından, bize gelen bu görüntülerin dağıtılmasında rol almassak bu sapıkçayapılmış eylemde suç ortaklığında bulunmamış oluruz . Ayrıca burda başını öne eğmesi gereken kişi Gamze değil, bu işte rololan kişiler ve de onların aileleridir bence .
Nasıl evlat yetiştiriyorlar, nasıl çocuklarına eğitim veriyorlar. Bu gibi insanların topluma ve de insanlığa ne gibi faydası olabilir zarardan başka .
Bu iki delikanlımız ; bir genç kızı ve ailesini perişan edip şu an için başları dimdik hayatlarına devam ediyorlar. Ama Gamze üzülme ve de onun cezasını bu dünyada ilahi adaletin vereceğine inan......
Ayşe Çimentepe
Bu olay başarının insana aynı zamanda risk getirdiğinin de örneği. Gamze ve benzeri başarılı ve güzel kızlarımızın dikkatli olması gerektiğine nasıl da işaret ediyor. Malum Türkçemizde bir atasözvar "Meyva veren ağacı taşlarlar". Ben üzüldüm. Genç bir kızımızın bu şekilde rahatsız edilmesi ve basının bunu veriş tarzı tam anlamıyla rezalet.
Siz de görüşlerinizi bana gönderebilirsiniz. info@kadinvizyon.com
Kaynak:Kadınvizyon Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |