09-04-2010, 12:37 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Saçlarımız ve erkekler…. Saçlarımız ve erkekler….[/b]
Sinead Oconnor dan "nothing compores to you" klibini görmüşlüğünüz var mıdır bilmem, şayet görmediyseniz şiddetle tavsiyemdir (bknz: Youtube). Hani, şu neredeyse bütün bir şarkının "kel-entelektüel" ve çok da "güzel İrlandalı" bir kadın yüzü
etrafında dönüp, "beynelmilel" bir ağlamayla tamamlanışından bahsediyorum. Bütün bir şarkı boyunca ne bir bacak ne göğüs-ne kalça; kısacası "az et-çok marifet" görebileceğiniz, "yüzümle de dinletirim" baş kaldırışından bahsediyorum.
Ya da "dazlak kadın" yönüyle benzerlik kurabileceğiniz gibi, "G.I.Jane" filminde "kadın" kimliğini başarıyla gizleyen askerin kirli yüzündeki "Demmy Moore" saklanışından bahsediyorum... Kısacası, bir klip, anlamlı sözler ve görünce
rujunuzdan-perçeminizden utandıran bir kadın yüzünün tam ortasındaki anlamlı gözler… Tüm bu sadelikte ne yok diyorsanız, "erkek" ve "saç" hiç yok… Erkek ve saç… Son günlerde ne çok var oysa! Ne çok "saç" konuşuluyor ve ne çok
karar veriyor erkekler "saç"lar üstüne, kökü bir başkasındayken üstelik… Küçükken (beş-altı yaşlarımda) babam kız kardeşimle beni elimizden tuttuğu gibi mahallenin erkek berberine götürürdü. Sanıyorum, henüz "güzellik" ve
"farkındalık" kavramlarının bizden çok uzakta olduğunu düşünüp, kendi saçıyla birlikte bizi de aradan çıkarmanın kolaylığını yaşıyordu. Her ne kadar "kız saçı olsun" diyerek sıkıca tarif etse de, adamın eli alışmış bir kere…
Ayaklarımızın yere değmediği koltuklara oturup da, "berber"in (yani beş yaşımın gözüyle "barbar"ın) kafamızla işi bitince bir bakardık ki bizim saçlar yine olduğu gibi yerde… Olayın sonunda en çok üzüldüğüm belki de tek bir "firkete"nin bile
kısacık saçımda durmayışı olurdu. Sanki, daha iki ay önce aynı böyle ağlayarak kalktığım koltuğa, bu en son oturuşumdan önce saçlarım ta belime kadar uzunmuş gibi bir de saatlerce ağlardım. Şimdi gülerek hatırladığım bu durumda o zamanlar
bırakın babamın "şeker alma"sını, az saçlı başımı "okşama"sını ve bırakın kadın berberi için söz verilen "bir daha"sını, güneşle ayı yan yana getirse üzüntümden sıyrılmam konusunda hiçbir şey işe yaramazdı… "Kökü sende, yine uzar" demezler
miydi bir de! Evet "kök"ü bende ama "her hakkı" başkasında ne hikmetse… Ben büyüdüm, şimdi saçlarım kendi irademle taranır, dilediği kadar uzanır. Canım ille de kestirmek isterse; bir kadın kuaföründe yere basan ayaklarımın dibine düşer, ne
yaptığını iyi bilen bir makasın ucundan "çoktandır". İlerleyen zamanlarda başka tarafa taramak, bir eşarpla bağlamak ya da birkaç beyaz koparmak istersem, şimdiden söylemeliyim ki "bu ancak benim kararımdır". "Saçlar ve erkekler"
dedim ya yazımın başında; bakıyorum da o zamanlar başıma gelen "berber-babam ve ben" durumları bu gün de aynen devam; Saç bizim, karar erkeklerin… Kimisi; ağabeyiniz-babanız-kocanızdır; "zorla" başınızı örter, kimisi oy verdiğiniz
siyasetçiniz, rektörünüz, hocanızdır; "zorla" başınızı açar… Hatice Olgun Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |