09-04-2010, 10:46 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Hadi Gülümse Niye ağlamak yasak değil de gülmek yasak?
Niye ağlamak değil de gülmek ayıp? Anlamış değilim
__Kızlar gülmez
__Niye
__Ayıp!
Gülmek kızlara niye mi ayıp?
Çünkü hafif kız sayılabilirsiniz Hafif kızın ne demek olduğunu açıklamaya gerek yok herkes bilir zaten
(Ben gene de işimi garantiye alayım anlaşılmak istemeyen yazar demesinler Dikkat çekmek için gülerseniz bu sizi hafif kız yapar)
Gerçi günümüzde ağır kızlar değil hafiflik moda anlayan anlamıştır anlamayanlarında canı sağolsun. Konumuz yön değiştirip diyete başlamadan konumuza geri dönelim.
Geldik annemin kimden öğrendiğini bilmediğim o meşhur keşfine; beni ne zaman gülerken görse engellemeye çalışır, inanın yalan söylemiyorum. Bazen annem benim mutlu olmamı istemiyor mu?diye düşünmüyor değilim.
Çok gülme ağlarsın
Eğer sonunda ağlayacaksam bırakında rahat rahat güleyim.Haksız mıyım?...
Nasıl bir tesadüfse ne zaman çok gülsem annem haklı çıkar, ardından mutlaka ağlarım.Acaba benim annem ermiş olabilir mi?
Ama bu işin bir püf noktası var. Annemin kehanetinin tutması için mutlaka gözünüzden yaş gelinceye kadar gülmeniz gerekir. Yoksa ağlayamazsınız.
Şu benim annem eli ayağı olan konuşan bir sözlük üstelik atasözleri sözlüğü...
Ağlamak gülmenin kardeşidir diyende o
Yaptığın banaysa öğrendiğin kendine diyende.
Neyse biz konumuza dönelim.sevgili anneciğim; eğer ağlamak gülmenin kardeşiyse; sen değilmisin?
Kardeş kardeşin ne olduğunu, ne öldüğünü istermiş diyen
Bu durumda gülmekle ağlamak kardeş kardeş geçinseler daha doğru olmaz mı?
Gülmek tatlıysa; ağlamak tuzlu.Her ikiside hayatın tadı tuzu...
(Eh be anne sen olmasan bu yazıyı ben nasıl yazacaktım?Büyük ihtimalle malzemeden çalacaktım.Canım annem.Annem ne derse doğru der.)
Bence güler yüzlü insanların etrafına yaydığı pozitif enerji yabana atılmayacak kadar önemli bir olay.
Kadınla erkeğe bu konuda eşit davranılmış. Nasıl kadın çok gülmez denilmişse; erkeğe de gülmeyi yasak etmişler
Erkek adam gülmez demişler.
Hatta daha da ileri gidip erkekler ağlamaz da demişler.
Zavallı erkekler, hem ağlamak yasak hem de gülmek buna can mı dayanır? Biz yine iyiyiz sadece gülmek yasak, ağlayın ağlayabildiğiniz kadar.
Erkekler bize verilmiş bu ayrıcalığı çekemeyip sulugöz ya da su sızdırıyorsun gibi alaycı yaklaşsalar da altında yatan sebep çekememeleridir. Siz onlara aldırmayın. Sanki gülmek gümüş tepsiyle sunuldu da biz almadık
Biz eşitlikten yanayız, biz ağlıyorsak erkeklerde ağlayabilmeli.Gülmek mi gülmek herkese yakışır.
Bir gül adlı şiirime yorum yapan şiir dostu arkadaşım yorumunda şöyle yazmıştı:
Sevdiğine bir gül ver, gül veremezsen gülüver
Bu söz çok hoşuma gitti. Güler yüzlü olmak içten bir gülümseme beklide sevdiklerimize verebileceğimiz en güzel hediye
Ben artık gülen yüzümüzü ortaya çıkaralım diyorum. Kendimize sevdiklerimize hayata bakış açımıza gülümseyelim. Bilmiyorlarsa onlara da gülmeyi öğretelim.Nede olsa bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.
Bir gün peygamberimiz(s.a.) bir sahabe yaklaşır
__Ey Allahın Resulü bende sadaka vermek istiyorum; ama verecek ne param nede malım mülküm var bana bir yol göster, der.
Peygamberimiz(s.a)
__Paran ya da malın mülkün olmasada sadaka verebilirsin, demiş.
Bunu duyan sahabe çok sevinmiş. Merakla bunun nasıl olacağını sormuş
Peygamberimiz(s.a)
__Eğer etrafındakilere güler yüzle davranırsan sadaka dağıtmış kadar sevap kazanırsın, demiş.
Bu sadakaya zengininde fakirinde ihtiyacı var.
Öyleyse ne duruyoruz?...
Buyurun sadaka dağıtmaya
Önce kendimizden kendi hayatımızdan başlayarak Hadi Gülümse
Hadi beni kırdınız diyelim, Sezen Aksuyu da kıramazsınız ya
Ben demiyorum o diyor Hadi Gülümse
(Ne kadar ciddi bir konu olursa olsun içine biraz tebessüm katmaya çalışıyorum. Beni sadaka vermeye layık görmeseler bile ben sadaka dağıtmaya devam edeceğim. Güler yüzlü insanların çoğalması dileğiyle )
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Tozu Dumanı Yutarsın... Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |