Seyirci Geldi Oyuncu Çıktı
Seyirci Geldi Oyuncu Çıktı
Hande Soral, seyirci olarak gittiği Komedi Dükkanından oyuncu adayı olarak çıktı. Şimdi Küçük Kadınlarda büyük sorumluluk taşıyor.
Hedefleri çok büyük ama önce üniversiteyi bitirmek istiyor.Küçük Kadınlar dizisi ilk göz ağrınız... Kim bilir; yıllar sonra bu ilk denemenizi hatırlayıp gülümseyeceksiniz belki de! Ama öncelikle sizi tanıyalım istiyorum, kimsiniz siz? - 21 yaşındayım. Bursa İnegöllüyüm. Babamın tarafı Makedonyalı, anneannemler Bulgaristandan gelmiş; biraz karışık yani... Bütün akrabalarımız Bursada oturuyor. Bilgi üniversitesinde burslu okuyorum. 4üncü sınıf psikoloji öğrencisiyim. 3 yıldır İstanbulda yaşıyorum. üniversite sınavlarında dokuz tercih yaptım, tek istediğim psikoloji bölümünü kazanmaktı. Neden psikoloji?- Lise 1de bir rehberlik öğretmenim vardı. 2inci sınıf için bölüm seçmemiz gerekiyordu, hocamla konuştuk. Onunla öyle bir sohbet ettik ki, ikimiz de odadan çıktığımızda ağlıyorduk. O an karar verdim ve Ben de psikoloji okuyacağım dedim. öğretmenim de bana elini uzattı Hoş geldin aramıza dedi. Türkçe- Matematik bölümünü seçtim ben de... Hala görüşüyor musunuz? - Görüşmek istiyorum ama koptuk. Beni bıraktı, Kıbrısa yerleşti o. Benim psikoloji eğitimi almamın sebebi o öğretmenimdir. Kendinizi bir psikolog gözüyle analiz eder misiniz?- İnsanlarla ilişki kurarken her zaman mesafem olmuştur. O mesafe çok gerekli çünkü. Eğer bunu yapmazsanız karşınızdaki size kırıcı olabilir ve siz de yaralanabilirsiniz. Mesafeli oluşum insanlardan yara almamamı sağladı. İnsanları hemen tanırım gibi bir iddiam yok. İnsanoğlu çok karışık bir yapı, çözebilmek mümkün değil. Peki ya oyunculuk? - Her şey Komedi Dükkanıyla başladı... Nasıl yani? Oyunculuğu bilinçli bir şekilde seçmedim. Sadece oyunculuğu istedim. Lisede başarılı bir öğrenciydim. Konservatuara girmek için barajı geçmek yeterli oluyor, herkes bana, Başka bir bölüm seç, oyunculuğu okulunu bitirdikten sonra nasılsa hobi olarak da yaparsın dedi. Ben de onları dinledim ve dedikleri gibi de oldu. Psikoloji bölümünü seçmemdeki sebep herhalde oyunculuğu içinde barındıran bir meslek olduğu içindi. Komedi Dükkanına gelince, izlemeye gitmiştik, arkadaşımla birlikte. O sahneye çıkmaya hazırdım aslında. Sahneye gelmek isteyen var mı? diye sorsalardı, elimi kaldırırdım. Ama sormadılar, ben çıktım. Tolga çevik, Titanik adlı sinema filminin sahnelerini canlandırıyordu. Bir kız gerekti, ben de sahneye fırladım. Gönüllü oldum; bir tek ben istekliydim zaten. Heyecan yok muydu? - Heyecanlandım tabi ama bunun tek sebebi Ses Tiyatrosu Sahnesine çıkmış olmamdı. Anlatılmaz bir duyguydu. Tolga çevikle aynı sahnede oluşumuz ilk beş dakika beni heyecanlandırdı sonra o heyecan birden dindi... Tolganın sıcaklığı beni hemen rahatlattı. Tolgayla çok iyi bir uyum içerisinde bütün bir bölümü birlikte çektik. Asıl dediğim gibi kalp atışlarımın hızlanmasının sebebi benden önce o sahnede kimlerin ayak basmış olduğunu düşünmemden kaynaklandı. Tolga çevikle o olaydan sonra hiç karşılaştınız mı?- Geçen gün Kuruçeşme Arenada karşılaştık. Eşi de yanındaydı, Bizi ağlatıyorsun dediler, çok mutlu oldum.Neden sizden etkilendiler dersiniz? - Anladığım kadarıyla; rahatlığım, kendime güvenim ve söylenenleri çabuk algılamam onları etkileyip şaşırtmış... Dizi teklifini nasıl aldınız? - Oyundan çıkarken Komedi Dükkanının yapımcısı ve yönetmeni Fırat Bey beni yanına çağırdı. Görüşmeye gittiğimde fark ettim ki, beni oyuncu sanıyorlar. Oyuncusunuz değil mi? dediler, Hayır dedim. Bu işi yapmak ister misiniz? dediler, Neden olmasın dedim, ama hiç de şaşırmadım. Sinan çetinle tanıştım. çok rahattım. Hiçbir şeyi yadırgamadım. Heyecan yoktu. O gün bana, İstersen burada hemen eğitime başla dediler. Sınıfa indim ve Ayla Alganın dersine katıldım. Oraya aittim. Ben yeniliklere çok çabuk adapte oluyorum. Şans diye buna denir işte... Herkesin başına gelmez bu... çok enteresan bir olay. Torpil yok, tamamen şans... Oyuncu psikoloğu olmak istiyorumİleride asıl mesleğiniz hangisi olacak, psikologluk mu, yoksa oyunculuk mu? - Asıl mesleğim psikoloji. Oyunculuk şimdi devam ediyor ama geleceği kestiremem. Küçük Kadınlarda oynadığım rol çok sevildi. İnsanlar yavaş yavaş beni tanıyor. Oyunculuk beni cezbediyor ama psikolojinin yeri bende farklı... Elimden geldiğince her ikisini de birlikte götürmeye çalışacağım. Daha 21 yaşındayım ve enerjimin en yüksek olduğu bir dönemdeyim. Okul bittikten sonra bir ofis kurup, başvuranlara psikolojik destek verecek misiniz? - Türkiyede psikoloji eğitimi aldıktan sonra muayenehane açamıyorsunuz, yüksek lisans yapmam lazım bunun için ön Lisansımı yurt dışında yapmak istiyorum ama oyunculuk yaparken bunu gerçekleştirebilmem çok zor. Oyunculuğa ara vermem lazım, bu da benim için zaman kaybı demek. Türkiyede yapmaya kalksam, iki işe de yetebilir miyim, bilmiyorum ama ileriki zamanlarda yüksek eğitimimi de tamamlayıp psikolog olarak muayenehane açmak istiyorum tabii... Aslında ben oyuncu psikoloğu olmak istiyorum. Oyuncuların psikolojileri çok bozuk, onların psikoloğa ihtiyaçları çok fazla... Bu işi bildiğim için şimdi neler yaşadıklarını daha iyi anlıyorum. Aileniz sizi bu konuda destekliyor mu? - İkiz kardeşlerim var. Biri kız diğeri erkek... 17 yaşındalar. Annem babam da çok genç. Annem 39, babam 49 yaşında... Ailecek arkadaş gibiyiz. Onlar her zaman arkamdalar. Onlar olmasa bu kadar kolay karar veremezdim zaten.Güzel bir kızsınız, çevrenizdeki insanların ilgisine alışık mısınız?- Evet, ilkokuldan beri herkes benim etrafımdaydı. Aslında o yaştaki bir çocuk için hiç güzel bir şey değil. Eve gelip ağladığımı bile biliyorum. çocukluğunuzu yaşayamıyorsunuz. Herkesin gözü sizin üzerinizde oluyor. Hiçbir şey yapmasanız da çocuk güzelliğiniz var. Hayranlarınız da fazladır? - Benim, bilip bilmediğim bir sürü erkek vardı etrafımda... Aşk mektupları yazarlardı. İçinde Seni Seviyorum yazardı. Hiç platonik bir aşk yaşadınız mı? - 16 yaşındaydım. İlk aşkım platonikti, benden dört yaş büyüktü. O bana açıldı sonradan, bu kez gerçekten aşık oldum. Bir daha da platonik aşk yaşayamam. çünkü, içi dışı bir insanım. Bir aşk ya olmalı ya da olmamalı. Muallak da kalmamalı...Kaynak: Bugün Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |