8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun
8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu OlsunÖncelikle bana ayrılmış olan bu köşeden bir bayan olarak, tüm hemcinslerimin "Kadınlar Gününü" kutlamak istiyorum.
Biliyorum ki bugün hem ülkemizde hem de dünyada 8- Mart Kadınlar Günü dolayısı ile çeşitli aktiviteler, sempozyumlar,seminerler düzenlenecek ve senelerdir dile getirilen konular tekrar ele alınarak, birilerine, biryerlere mesajlar verilmeye çalışılacak. Kadın sorunlarına değinilecek, toplumda kadının yeri ve hakları tartışılacak ve yaklaşık 1 hafta sürecek bu etkinliklerden sonra dile getirilen tüm iyi dilekler gönüllerimizde baki kalmak kaydı ile mevcut sorunlar aynı tas aynı hamam devam ediyor olacak.Bu ne yazık ki acı ama gerçek bir durum.
Aslında bunları yazarken, dürüst olmak gerekirse beni öncelikle ülkemizdeki kadının durumu ilgilendiriyor ve biliyorum ki çeşitli kurum ve dernekler bu konuda gerçekten tüm iyi niyetleri ile birşeyler yapmaya çalışıyorlar ve hatta yapıyorlar da, ancak bu iyi niyetli ve idealist insanların çabaları yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağı ile hiç bağdaşmayacak derecede, dehşet verici boyutlardaki eğitimsizlik, cehalet ve körü körüne bağlanılan gelenekler karşısında okyanusta damla misali binlerce sorundan belki birkaçına çözüm getirebiliyor ve daha nice yaralar kanamaya devam ediyor.
Bence tüm meselelerde olduğu gibi bu konuda da anahtar kelime "eğitim"dir. Eğitime önem verilmediği taktirde hiçbir sorunun halledileceğine inanmıyorum.Eğitim karatahta ve sıra ile sınırlı bir olgu değildir. Bu süreç öncelikle ailede başlar, çocuklar anne ve babalarını model alırlar ve onları taklit ederek kendi kişiliklerinin temellerini oluştururlar.
Kadın yada erkek hiç farketmez, hepimizi doğuran anadır. Nasıl ki analık bir kadının en kutsal görevi ise, çocuklarını en iyi şekilde büüyütüp, eğitmek, hayata hazırlamak da bir kadının en büyük sorumluluğudur.
Yarının büyüğü çocukları eğitecek kişi anneler olduğu için, ülkemizde öncelikle ve özellikle kadınların pek çok konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.Bu durum en acil halledilmesi gereken konuların başında yer almaktadır.
İşte bu şekilde özgüveni gelişmiş, yeniliklere açık, insani, ahlaki, dini, milli ve kültürel değerlerine sahip çıkan nesiller yetişeceğine ve dünya üzerinde hakettiğimiz yere geleceğimize inanıyorum.
Aslında bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor, sevgili bayanlar zaman çok çabuk akıp gidiyor ve inanın zaman sizlere hiçbir faydası olmayacak televizyon programlarını seyredecek kadar değersiz değil. Hazır elimizde maddi, manevi, fiziki, bilgi ve tecrübeye dayalı imkanlar varken bunları Türkiye'mizde yaşayan ancak yaşadığının farkında bile olmayan binlerce kadın için seferber edelim ve küçücük de olsa bu kadınların daha farkında bir hayat yaşamaları için birşeyler yapalım.
Belki böylece hemen değil ama, ilerki yıllarda kadınlar ile ilgili hergün gazete ve televizyonlarda rastladığımız trajik haberleri biraz olsun azaltabilir ve geriye dönüp baktığımızda manevi bir huzur duyabiliriz.
Sizlerle paylaştığım bu düşünceler doğrultusunda, gelecek yıllarda;
Ülkemizde okula gönderilmeyen kız çocuğu kalmamasını,
Genç kızların "ev kızı" sıfatı ile hayırlı bir eş beklemek yerine meslek edinebilecekleri çeşitli faaliyetlere katılmalarını,
Genç kızların daha çocuk denecek yaşlarda başlık parası uğruna bir mal gibi satılmamalarını, istemedikleri bir evlilik yapmaya zorlanmamalarını, töre cinayetlerine kurban gitmemelerini,
Kadınların resmi nikah olmaksızın evlenmemelerini,
"Kuma" kelimesinin telaffuz bile edilmemesini,
Kadınların doğum kontrol yöntemleri konusunda bilinçlenip illaki erkek çocuk olacak diye bakabileceklerinden fazla çocuk doğurmamalarını,
Kadınların dayak, şiddet, taciz ve tecavüze maruz kalmamalarını,
Ülkemizde okuma - yazma bilmeyen kadın kalmamasını,
Kadınların iş hayatında ve toplumun herbiriminde fırsat eşitliğine sahip olmalarını,
Ekonomik özgürlüklerini kazanıp, üretken olmalarını,
Kadınların cinsel obje olarak kullanılmamasını ve kendilerini bu şekilde kullandırmamalarını,
Gelecek yıllarda sanat, spor ve bilim dallarında dünyada sesimizi duyuracak nice bayanlar yetişmesini diliyor ve bunların birgün gerçekleşeceğine dair inancımı asla kaybetmiyorum.
Kadınlar gününüz kutlu olsun..
Saygılar
Mine Ülgezer
LAVINIA / Etiler
(0212) 284 83 24 ve 269 28 41
www.lavinia.com.tr Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |