Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi" Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"Kongrede gerçekleştirilen opioid analzejikler ve opiofobi paneline katılan uzmanlar ağrının tüm dünyada yetersiz tedavi edilmesinde etkili olan faktörleri incelediler. Opioidlerin kötüye kullanım potansiyeliyle ilgili en son verilerle birlikte, olası nedenlerini ortaya koyan uzmanlar suistimal riskini ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2010, 01:49 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"





Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"Kongrede gerçekleştirilen opioid analzejikler ve opiofobi paneline katılan uzmanlar ağrının tüm dünyada yetersiz tedavi edilmesinde etkili olan faktörleri incelediler. Opioidlerin kötüye kullanım potansiyeliyle ilgili en son verilerle birlikte, olası nedenlerini ortaya koyan uzmanlar suistimal riskini azaltma konusundaki stratejileri paylaştılar. Panelde, ağrı tedavisindeki bu yaygın ve rahatsız edici eğilime karşı harekete geçmek gerektiği sonucuna varıldı: 15 ülkede gerçekleştirilen bir çalışma ortalama olarak toplumdaki her 5 kişiden birinin devamlı bir ağrıdan yakındığını ortaya koyuyor. Ancak, ABD ve Avrupada yürütülen çalışmalar, kanser ya da kanser dışı ağrılar çeken hastalardan %46-80inin yeterli tedavi almıyor olabileceğini gösteriyor.

Panele katılan Viyana St. John Hastanesi anesteziyoloji ve yoğun bakım bölümü şefi Dr. Wilfred Ilias şu açıklamayı yaptı: "Orta şiddetli kronik ağrıda en etkili tedavi çoğunlukla opioidlerdir. Opioid analjeziklerin dikkatle kullanılması gereken güçlü ilaçlar olduğuna ilişkin yaygın bir inanış mevcut. Oysa, hastayla ilgili olası risklere yönelik korkuların etkisiyle hastaların tedavisi başarısızlığa uğruyor."

Uzmanlara göre, opioid korkusu ya da "opiofobi" bazı ülkelerde o kadar yaygın ki sağlık politikasını hastaların zararına olacak şekilde etkiliyor. Bağımlılıkla ilgili endişeler, dünya ülkelerinin %72sinde meşru hastaların opioidlere daha kolay ulaşmasının önünde duran başlıca engel olarak görülüyor. Her ne kadar Dünya Sağlık Örgütü (WHO) opioid analjeziklerin etkin ağrı tedavisinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu tekrar tekrar açıklıyor olsa da ulusal sağlık politikalarının ancak %48i opioidleri bu şekilde tanımlıyor. Ülkelerin %59unda yasalar öylesine kısıtlayıcı ki, opioidler tıbbi açıdan uygun oldukları durumlarda bile çok sınırlı olarak kullanılabiliyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu da geçen yıl gelişmekte olan ülkelerde opioidlerin yasadışı kullanımını engellemeyi amaçlayan girişimlerin, kanser hastaları için gerekli olan ağrı giderici tedavinin reddedilmesiyle sonuçlandığını bildirmişti.

Yine de hastaların bu ilaçlara ulaşmasını engelleyen tek etken hükümet politikaları değil...

Bostondaki New England Medical Centerın Ağrı Araştırma Bölümü görevlilerinden Prof. Dr. Daniel Carra göre: "Sorunun büyük bölümünü hekimlerin ağrı tedavisiyle, özellikle de opioidlerle ilgili eğitimlerinin eksik olması oluşturuyor. Doktorların opioidlerin değerini, şiddetli kronik ağrıda gösterebilecekleri dramatik yararı ve hastada bağımlılık gelişme olasılığının düşük olduğunu ilk elden gösterecek olan deneyimlere gereksinimleri var. Ne yazık ki yanıltma ve kötüye kullanmayla ilgili sansasyon yaratan medya hikayeleri, opioidlerin reçete edilmesini keyfi olarak sınırlayan agresif hükümet kararlarıyla bir araya geldiğinde, sadece hekim ve hastaların korkularını güçlendirmeye yaramış oluyor."

Örneğin, Almanyada ankete katılan her dört hekimden biri, yasal zorunlulukarın getirdiği kısıtlamalar yüzünden ya da hastalarında bağımlılık gelişmesinden korktukları için opioid reçetelemekten kaçındıklarını belirttiler. Aynı biçimde, hastalar arasında yapılan bir araştırma da, hastaların %43ünün bağımlılık gelişmesinden endişe ettiğini ortaya koydu.

Oysa, istatistiklere göre ilaç suistimali öyküsü bulunmayan ve kanser ağrısı çeken bir hastada opioid analjeziklerle bağımlılık gelişmesi olasılığı 1/20 000den az... Aynı biçimde, WHOnun Uyuşturucu İzlemi için Uluslararası İşbirliği Merkezi 1999da izleme programına katılan 56 ülkenin bildirdiği opioid analjeziklerle bağımlılık gelişen olgu sayısının "oldukça az" olduğunu açıklamıştır. Burada bağımlılık kelimesinin karşılığı "bir ilacı almak için kuvvetli bir arzu ya da dayanılmaz bir içgüdü hissetmek" olarak kabul edilmiştir.

Denverdeki Colorado Health Sciences Center Üniversitesinin anesteziyoloji ve ağrı bilimi bölümünde doçent olarak görev yapan ve Ulusal Ağrı Vakfının (National Pain Foundation) kurucu üyesi ve başkanı olan Dr. Daniel Bennett şunları söyledi: "Daha önce uyuşturucu bağımlılığı hikayesi olmayan hastaların müptela olması gerçekten nadir görülen bir durumdur. Aslında, eğer ağrı çeken kişi gerektiği şekilde tedavi edilirse, tedaviye bağlı öfori (psikolojik bağımlılık geliştiğini gösteren bir neşe hissi) gelişimi beklenmez. Anahtar nokta uygun tarama ve tedavidir."

Dr. Carr şunları da ekledi: "Eğer opioidler bu derece güçlü ilaçlar olmasaydı, bu kadar değişik ağrı tiplerinde etkili olamazdı. Hekimi işi bu ilaçları akıllıca kullanmak ve uzmanın sorumluluğu da onları doğru şekilde bilgilendirerek yardım etmektir. Birçok kaynaktan gelen stratejiler ve yönlendirmeler bulunmakta, bunların arasında bu ilaçların yanlış kullanım riskini azaltabilecek ürünler de var. Bu konunun daha fazla tartışılmasına ihtiyacımız var, böylece opioidlere en çok ihtiyaç duyan kişilerin ilaca ulaşmasının önündeki engeli kaldırabiliriz."

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi" Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kronik Ağrının Tedavisindeki Yetersizliğin Nedeni "Opiofobi"Kongrede gerçekleştirilen opioid analzejikler ve opiofobi paneline katılan uzmanlar ağrının tüm dünyada yetersiz tedavi edilmesinde etkili olan faktörleri incelediler. Opioidlerin kötüye kullanım potansiyeliyle ilgili en son verilerle birlikte, olası nedenlerini ortaya koyan uzmanlar suistimal riskini ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.