Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Kadınlarla ilgili haberler

Uyarılar

Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sebze, meyva ve hamurişleriyle bilinen Kastamonu mutfağı, yazdan kışa yaptığı hazırlıklarıyla da ünlüdür. Çeşitli ekmekleri, hemen her çeşit meyvadan yapılan pestil ve pekmezleri bu doğrultuda mutfağın yaygın olarak bilinen diğer özellikleridir. Genel özellikler ve ekonomi Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonunun ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi

Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2010, 12:06 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı

Sebze, meyva ve hamurişleriyle bilinen Kastamonu mutfağı, yazdan kışa yaptığı hazırlıklarıyla da ünlüdür. Çeşitli ekmekleri, hemen her çeşit meyvadan yapılan pestil ve pekmezleri bu doğrultuda mutfağın yaygın olarak bilinen diğer özellikleridir.

Genel özellikler ve ekonomi

Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonunun yüzey şekillerini, kuzeyde Karadeniz kıyısına koşut biçimde uzanan Küre Dağları ve güneydeki Ilgaz Dağı ile bunların arasında kalan dalgalı düzlükler oluşturur. Akarsuların oldukça geniş çöküntü olukları içinde akmasına rağmen ilde büyük ve kesintisiz düzlüklere rastlanmaz. Kastamonu, orman örtüsü bakımından da en zengin illerden biridir.

İlde temel ekonomik etkinlik tarımdır. Bunun yanı sıra sanayide de belirli bir gelişme gözlenmektedir. Tarım genellikle doğal koşullara bağımlı olarak yapılır. Ekime elverişli alanın azlığı ve ulaşım güçlüğü, tarımsal üretimde yaşanan en büyük sorunlardandır. Doğal yapı, iklim koşulları, teknoloji kullanım düzeyi ise ürün yelpazesindeki çeşitliliği belirleyen diğer noktalardır.

Dar kıyı şeridinde meyva ve sebze yetiştirilir, balıkçılık yapılır. Tarla bitkileri üretiminin ve hayvancılığın önem kazandığı iç kesimlerde aynı zamanda ormancılık da yaygın iş kollarından biridir. Devrez Çayı ve Gökırmak vadilerinde sulu tarım yapılır. Şeker pancarı, buğday, arpa, elma, patates, mısır ve domates; yetiştirilen bitkisel ürünlerin başında gelir. Bunların yanı sıra yem bitkileri; pirinç, çavdar, sarmısak, soğan, kendir gibi tarla bitkileri ile kestane, armut, erik, kiraz, fındık, ceviz, dut, üzüm gibi meyvalar, bahçe bitkileri olarak lahana, hıyar, kavun, karpuz yetiştirilir.

Yörenin doğal yapısı hayvancılığa elverişlidir. En çok koyun ve Ankara keçisi, sığır ve manda beslenir.

Kastamonu mutfağı

Kastamonu mutfağı pirinç, buğday, mısır gibi yöre ürünleri ağırlıklıdır. Yaygın olarak üretilen elma, armut ve erikten pestil, reçel, pekmez yapılır. Pazara dayalı beslenme oldukça sınırlı olan ilde ev yemekleri, özellikle çorbalar, beslenme kültüründe önemli bir yer tutar.

Tarhana yapımı

Başta tarhana olmak üzere kırsal kesimde üç öğünde de çorba içildiği görülür. "Kiren" denen kızılcık, domates, pancar, yoğurt ve sütle yapılan tarhanalar çok yaygındır. Tosya çevresindeyse pirinç, beslenmenin değişmez öğelerindendir. Tarhana yapımında fesleğen, nane, dereotu, yeşil biber, yöreye özgü bitkilerden siyah ve gernikden de yararlanılmaktadır. Tosya dolaylarında tarhana için yapılan yoğurda "aygut" denir. İnce tarhana eleğinden elenen un, dereotu, fesleğen, nane ve yoğurtla karıştıralarak yoğrulur. 8-10 gün mayalanmaya bırakılır. Hamur biçiminde kullanılacaksa olduğu gibi tenekede saklanır, ya da güvlek, kulplu denilen kaplara doldurulur. Kurutulacaksa, "hamurdiki" denilen ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kuruyunce elle ufalanır, kalburdan geçirilerek tenekelere doldurulur.

Ekmek yapımı

Kastamonuda birçok ekmek çeşidine rastlanır. Kıyı köy ve kasabalarında, Karadenizin diğer yörelerinde de olduğu gibi mısır unu, yağ ve peynirle yapılan "mamalika" yaygındır. El değirmeninde çekilmiş undan yapılan ekmeğe "kırtıl"ya da "kırtıç" adı verilir. Yağda kavrulmuş mantardan "katmer", cevizden de "kete" biçiminde ekmekler yapılır. Özellikle Kürede şekerkamışı, peynir ve soğan karıştırılarak pişirilen yufka ekmeği yaygın olarak tüketilir. Un, yoğurt, yumurta, biber, nane ve soğan karıştırılarak yapılan yoğurtlu ekmek ise sacda pişirilir. Devrekani yöresinde "kesik" denen çökelekle pişirilen yufka ekmeği de özgün ekmekler arasında yerini alır. Taş ekmeği, taş pidesi denen pide türü ekmekler ise taş ocaklarda pişirilir.

Pekmez yapımı

Tazesine "ala erik", kabuğu soyularak kurutulmuş olanına ise "üryani eriği" denen ve yöreye özgü bir meyva olan eriğin tüketimi yaygındır. Üryani eriğinden, "pelverde" denen bir tür marmelat hazırlanır. Yaz aylarında sulandırılarak şerbeti; kış ayları için ise reçel, komposto ve pestili yapılır.

Elmanın, kaba misket, sıkı misket, hüryemez, melek, söğüt başta olmak üzere dokuz türü vardır. Sertlik, sululuk, tatlılık derecelerine göre yazlık, güzlük, kışlık denilen armut türlerinden de sıklıkla pekmez yapılır. Pekmez yapımı için meyvalar el tokmakları ya da çağdaş araçlarla ezilir ve kaynatılır. Ekşiliğini alsın diye içine "marın" denen ak toprak bire onbeş oranında katılır. Tadını buruklaştıracağı ya da rengini karartacağı düşüncesiyle pekmez metal kaplara konmaz, galvenizli, tahta ya da toprak kaplarda saklanır.

Pazara dayalı beslenme oldukça sınırlı olan ilde ev yemekleri, özellikle çorbalar, beslenme kültüründe önemli yer tutar. Başta tarhana olmak üzere kırsal kesimde üç öğünde de çorba içildiği görülür.

Kaynak: Yemektarifleri

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı

Serbest Kürsü ve Kadınlarla ilgili haberler Zengin doğanın oluşturduğu Kastamonu Mutfağı Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sebze, meyva ve hamurişleriyle bilinen Kastamonu mutfağı, yazdan kışa yaptığı hazırlıklarıyla da ünlüdür. Çeşitli ekmekleri, hemen her çeşit meyvadan yapılan pestil ve pekmezleri bu doğrultuda mutfağın yaygın olarak bilinen diğer özellikleridir. Genel özellikler ve ekonomi Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonunun ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kadınlarla ilgili haberler telkin cd indir izle İstanbul Kadınlarla ilgili haberler nerededir kimdir Kadınlarla ilgili haberler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kadınlarla ilgili haberler hipnoz Kadınlarla ilgili haberler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kadınlarla ilgili haberler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kadınlarla ilgili haberler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.