10-04-2010, 12:15 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sevgi yemeğe de yansır Ünlü dansçi ve kareograf çift Gaye ve Sait Sökmen'e yenilenen Chefs Restaurant'da hem yemek yaptirdik hem de onlarin yemek zevkleri üzerine keyifli bir sohbet gerçeklestirdik.
En sevdiginiz yemek ?
G.S. En sevdigim yemek diye birsey söz konusu degil; çünkü caniniz bir gün balik istiyor, birgün tavuk, birgün makarna.
Yemek yapiyor musunuz?
G.S. Çok merakliyim. Güzel yemek yaptigim da söylenir; çok güzel bir tavuk yemegim var mesela. Tamamen uydurma ama gerçekten çok güzel oluyor ve herkes tarifini soruyor.
S.S. Zeytinyagli yemekler yaparim.
Hayatta agzima sürmem dediginiz bir sey var mi?
G.S. Çok istahliyim. Her türlü yemegi yerim. Tek yemedigim yemek paça. Paça hiç yemedim ve herhalde hiç de yemeyecegim.
S.S. Keçi peyniri. Bazi peynirler. Istiridye yemeyiz.
Diger deniz ürünleriyle araniz nasil?
G.S. Çok iyi. Favori yemegimiz balik zaten.
S.S. Balik çok seviyoruz ama istiridye yiyemiyorum. Üstüne limon sikilip yeniyor ya o bana kötü geliyor. Bir de kabuklu deniz hayvanlarina karsi bir korku var bende; zehirlenme korkusu.
Hiç basiniza böyle bir olay geldi mi?
S.S. Bir kere geldi az kaldi ölüyordum. Belki bu yüzdender. Ama sevmiyorum genelde.
Dünya mutfaklarindan tercih ettikleriniz?
G.S. Hepsini seviyorum. Söyledigim gibi insan farkli seyler istiyor. Birgün Italyan istiyor caniniz bir baska gün Çin.
S.S. Ama tabii sushi'yi Çin mutfagina tercih ediyoruz. Ancak dünyada en sevdigim mutfak Türk mutfagi. Yedigim yemegin tadini almak istiyorum. Hint mutfagini sevmiyorum mesela.
Peki Türk mutfaginda özellikle tercih ettiginiz bir yöre var mi?
S.S. Antakya mutfagi çok güzeldir. Bana göre Antakya mutfagi tüm güneyin mutfaginin çiktigi yerdir. Zeytinyagli dolmalari vardir, ayni asure gibi içi 40 çesit hububatla doludur. Inanilmaz lezzetlidir.
Peki sofrada olmazsa olmaz dediginiz bir sey var mi?
G.S. Zeytinyagi. Her zaman masamizda zeytinyagi vardir. Bir de bana göre her yemegi uygun sarapla tamamlamak gerekir.
Davet verirken neye dikkat edersiniz?
G.S. Misafirlerimizin lezzetlerimizi begenmeleri. Öncelikle is atmosferden basliyor. Ben mumlari çok severim. Güzel bir sofra düzeni yapmaya dikkat ederim. Atmosfer rahat ve güzel olmali. Dogru mönü seçimi de önemli. Lezzetler begenilince çok mutlu oluyorum. Tabii bazen çok özenip de güzel yapamadigim zamanlar da oluyor; ama son zamanlarda daha iyiyim. Gittikçe gelistirdim galiba kendimi.
Sizce mutfagi bu kadar sevmenizin nedeni nedir?
G.S. Zannedersem insani rahatlatiyor, ayni terapi gibi. Birseyler basariyorsunuz, yaptiginiz seyleri baskalari yiyip begendigi zaman çok mutlu oluyorsunuz. Biz evde iki kisiyiz. O yüzden yemek yapip arkadaslarimiza götürüyoruz; son zamanlarda sabahlari kalkip pogaça yapiyorum, sicak sicak ajansa götürüyorum mesela.
Sait Bey'in sizin için firinci kizi dedigi kadar var yani?
G.S. Ben degil de Sait'in annesi gerçekten firincilik yapmis. Ama benim de hayalimde ileride küçük bir firin açmak var.
Bir davete gittiginizde ilk dikkat ettiginiz nedir?
G.S. Gittigim yer arkadasimin eviyse ben açikçasi arkadasima dikkat ederim; arkadasim önemlidir benim için; neyi nasil yaptigi degil.
S.S. Benim ilk dikkat ettigim karsilama seklidir. Candan bir merhaba, candan bir sarilis...
G.S. O samimiyet hemen kendini belli ediyor zaten, sevgi yemege de yansiyor.
Peki tercih ettiginz restoranlarda, özellikle neye dikkat edersiniz?
G.S. Temizlik ve itina. Temizlik daha önemli ama.
Sofradayken tahammül edemeyeceginiz birsey var mi?
G.S. Seçilen konular çok önemli tabii, yemege yakismayacak konular olursa rahatsiz olurum. Kötü olan her seyden rahatsiz oluruz. Yemek benim için de Sait için de çok önemli. Hiçbir ögünümüzü atlamayiz, ayaküstü atistirmayi, geçistirmeyi sevmeyiz.
Hiç fastfood yemez misiniz?
G.S. Yeriz bazen. Ama yemeklerin güzel ve saglikli yenmesinden yanayiz. Isyerinde bile isimiz ne kadar yogun olursa olsun ögle yemegi muhakkak masada yenir. Bu bizim birlikte çalistigimiz arkadaslarimiz için de geçerli. Yemek çok önemli.
Peki arada kendi yemeginizi yaratir misiniz?
S.S. Salatalar özellikle.
G.S. Ben zaten hiç tarifle yemek yapmadim. Hep kulaktan dolma, arkadaslarima sorarak, kendimden ekleyerek yaptim. Yemek tariflerine bakarim ama muhakkak onlara da birseyler eklerim. Hiçbir zaman yazildigi gibi yapmadim ama son zamanlarda biraz daha profesyonelce yemek yapmaya basladim.
Kaynak: Yemektarifleri Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |