10-04-2010, 12:17 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Yemek yaparken büyük keyif alıyorum... Türk mutfağında tercih ettiğiniz bir yöre var mı ?
Damak tadım var ama yemediğim yemek sayısı neredeyse yok gibi. Onun için bütün yöreleri çok seviyorum. Türk mutfağında en çok hamur işlerini ve kebabı seviyorum.
Tatlıcı mısınız, tuzlucu mu?
Kesinlikle bir tuzlucuyum.
Yemek yapar mısınız?
Evet yapıyorum. Mutfağa girdiğimde kendimi kaybediyorum. Genelde hep yemeği yapan yaparken tıkanır derler ama ben yaptığım her şeyin tadına bakmak istiyorum. Yaparken aldığım keyfi yerken de alıyorum. Servis tabağına süslemeler yapıyorum, eşim yemeye kıyamıyor. İşim yoğun olduğu zamanlarda süsleyemesem de, elimden geldiğince sunumuna özen gösteriyorum.
Ne tarz restoranlar tercih ediyorsunuz?
Her türlü restorana gidiyorum. Özellikle seçtiğim bir restoran tarzı yok.
Dünya mutfağında en çok hangi mutfağı seviyorsunuz?
Hamur işlerini çok sevdiğim için İtalyan mutfağı, pizzaları ve makarnalarıyla beni çok cezbediyor.
En sevdiğiniz öğün?
Ben zaten bir öğün yediğim için akşam yemekleri en sevdiğim öğün. Asla kahvaltı yapmam, eğer kahvaltı yaparsam bütün gün sürekli yeme ihtiyacı duyuyorum. Yerine ve zamanına göre öğle yemeği yiyorum ama çok nadir.
Yemek sizin için araç mı, amaç mı ?
Ben yemek yemek için yaşıyorum. Benim için amaç.Yemek yerken büyük zevk alıyorum.
Lezzet mi görsellik mi önemli ?
Tabi ki lezzet! Benim için görsellik de önemli ama lezzet birinci planda. Görüntüsü güzel olup da abuk subuk bir şey yemeyi düşünemiyorum.
Bir davete gittiğinizde en çok dikkat ettiğiniz şey nedir?
Kokteyllerde getirilen aperitif tabaklarını bir türlü sevemedim. Çünkü bana estetik dışı geliyor. Gittiğim bir yerde bu tabakların görüntüsüne dikkat ediyorum.
Davet verirken neye dikkat edersiniz?
Göze zengin gözükecek bir sofra hazırlamaya dikkat ederim. Masadaki her şey birbiriyle uyumlu olmalı. Eğer masada yemeklerden yer kalırsa çiçek ve mum türü şeyler de koyabilirim. Tabak, çatal, bardak, peçete ve masa örtüsü birbiriyle uyumlu olmalılar.
Ağzınıza asla sürmeyeceğiniz bir yemek?
Her yemeği yerim, yemek seçmem. Ama böceklerin bulunduğu Uzakdoğu yemeklerini yiyemem.
Masada olmazsa olmazınız?
Su, mutlaka masada olmalı. Ayrıca ana yemek dışında mutlaka salata ve yemeğin yanında bir garnitür yer almalı. Salata dışında masanın ortasında ayrı bir yemek olmalı.
Fast food?
Bayılıyorum! Benim için zararlı olsa da patates kızartması ve hamburger yemeyi çok severim.
İçki?
Nefret ediyorum, hiç keyif almıyorum. Aslında içkiyi sevmek isterdim. Balıkla rakı, et yemekleriyle şarap içerler keşke ben de sevsem de içebilsem derim. Ancak nadiren meyveli hafif içkiler içiyorum
Salata?
Salatayı severim, her yemeğin yanında da mutlaka olmalı. Hem görsel hem de lezzet olarak yemekleri tamamlıyor.
Tatlı?
Ben tuzlucu olduğum için tatlıya çok düşkün değilim. Ama profiterol ve çikolatalı tatlılar yerim.
Deniz ürünleri?
Balığa bayılırım. Özellikle lüfer ve hamsi buğulamayı çok severim. Ayrıca kalamar, midye gibi deniz ürünlerini de yerim.
En sevdiğiniz yemek?
Bütün yemekleri seviyorum. Ciddi anlamda Türk mutfağı yemeklerine düşkünüm, biraz alaturkacıyım. Özellikle kuru fasulye, pilav, sarmayı çok severim. Bizim mutfağımız çok güzel ve bence sahip çıkmalıyız. Bir yaprak dolmasını ya da karnıyarık türü yemekleri başka hangi mutfakta bulabilirsiniz ki ? Fakat biz Türk milleti olarak çok özentiyiz malesef. Bu yüzden kendi kültürümüzü, yemeklerimizi küçümserek onları yemeyip, yabancı kültürlerin yemeklerini yemeyi marifet sayıyoruz.
Gittiğiniz yerde sizi en çok rahatsız eden şey nedir?
Boğuk ve kasvetli yerler beni çok rahatsız ediyor. Kahverengi mobilya ve aksesuarlar mekanı sıkıcı bir hale sokuyor. Restoranlar ferah, iç açıcı ve modern olmalı. Havalandırması da nefes alabilmek açısından çok önemli. Sigara dumanı ve yemek kokusu rahatsız etmemeli.
Size göre mutfağın insan yaşamındaki yeri nedir?
Benim gibi yemeğe düşkün olan ve yemeyi amaç olarak gören biri için mutfak insan yaşamında çok önemli bir yere sahip.
Şu andaki planlarınız neler?
Çok güzel bir proje var fakat şu an açıklamıyoruz, çalışmaları devam ediyor. 3-4 aya kadar basına açıklanacak. Bomba gibi bir proje. Ayrıca moda çekimleri aynı hızla devam ediyor.
Kaynak: Yemektarifleri Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |