Arkadaşlarla Bir Akşam Yemeği Arkadaşlarla Bir Akşam Yemeği Erkan Erten
Fikstir, her hafta ya da her ay, bir kere de olsa tüm arkadaşlar toplanılır ve yemeğe gidilir. Fakat bir türlü anlayamadığım, yemeğe giderken neden bir erkeğin giydiği gömlek eşi için dünyanın en büyük problemi olur. Bırakın da istediğimizi giyelim desek, o zaman da afra tafra çekeriz... ve finalinde ne olursa olsun onların dedikleri olur.
Yine bir cumartesi gecesi arkadaşlarla sözleşilmiş ve döngü tekrar başa sarmıştı. Gömleklerimin arasında debelenirken, çizgili mi çizgisiz mi yoksa kareli mi olsun diye başımda boza pişerken, sevgilim makyaj fırçasını suratında doğaçlama bir şekilde gezindiriyordu. Evet finalinde güzel bir eser çıkıyor ama o esere ara verip bana yardım etmesi için birden "Aşkım... aşkımmmm," diye yarım oktav sesle içeri seslendim.
Kendimi daha da yardıma muhtaç bir hale sokup onun yanıma gelmesini bekledim. Elinde fırçasıyla içeri giren sevgilim bana "Neden bağırıyorsun?" diyince ben de gömleklerin arasından bir matador edasıyla çıkıp "Yahu çizgili gömleğimi bulamıyorum," dedim.
Evet, birkaç yıldır giymediğim ama onunla beraber aldığımız yeşil gömleği arıyordum. "Yeşil mi? Saçmalama bari başka gömlek giy," demesi ile kafamda bir ay önce arkadaşımın giydiği mor gömleğe gösterdiği ilgi ve alaka geldi.
"Sen mor gömleği beğendin ama yeşilin nesi var?" deyince de "Mor asil renk, yeşil öyle mi?" cevabını aldım.
Allahım sabır ver, ben bu akşam yeşil gömlek giymek istiyorum, neden şimdi bana bunları söylüyor derken
"Aa sana aldığım yeşil sweat shirti neden giymiyorsun?" önerisi suratımda patladı.
Yeşil sweat-shirt mü, hani o benim hiçbir zaman istemediğim ama nezaketten mangal yapmaya ya da denize giderken giydiğim sweat-shirt mü? Aman Tanrım, zorlu bir gece daha beni bekliyor.
"Ama aşkım hava biraz sıcak gibi, onu giymesem?" dediğimde, "Zaten benim aldığım hiçbir şeyi giyme sen," diyerek odadan fırçası ile beraber çıkması bir oldu. O odadan çıkar çıkmaz yeşil gömleğim karşıma çıktı. Hemen onu oradan usulca alıp üstüme geçirdim ve tataaa işte hazırdım.
"Aşkım nasıl olmuş dediğim kadar güzel değil mi?" sorusuna aldığım yanıt "Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün toplantısı mı var?" oldu.
Feshupanallah çekerek arabanın anahtarının nerede olduğu sordum. "Çantamda," cevabı bende yıkıcı bir etki yarattı, çünkü 6 kapılı dolabın ilk 1,5 dolabı çanta ile doluydu.
"Hangi çantada?" dememe fırsat vermeden elindeki fırça ile yüzünü boğmaya başladı. Yeşil gömleğim üzerimde, çantaların arasına daldım ve 64 deneme sonunda 65. çantada anahtarı buldum. Bu arada sevgilim telefonda arkadaşımız Simge ile benim gömleğimi çekiştirip birazdan çıkacağımızı söylüyordu.
"E, hadi ben hazırım çıkalım," dediğimde "Ya bu gömleğin Feng Shui'si bozuk, yeşil ayrılıktır," dedi.
Feng shui mi? Feng shui kimdi, sevgilim kimlerle görüşüyordu, yoksa feng bir gömlek giydi ve sevgilim onun da gömleğini beğenip "Evet Feng, işte bu senin rengin," diyerek ona fikir mi verdi soruları kafamda dönerken "Feng Shui bir felsefe saçmalama," cevabını aldım.
"Sen git o Feng Shui'ye söyle, bir ayrılık varsa fikir ayrılığı var ve bu alanda Feng efendi kendi gömleğine baksın," diyerek bir F1 pilotu kıvraklığıyla konudan sıyrıldığımı sanıyordum ki, birden sevgilim bana bakarken suratını astı.
"Ne oldu aşkım?" soruma "Yok bir şey," cevabını aldım. Bir şeyler ters gidiyordu.
"Sen bu gömleği seviyorsun ama sana yakışmadı bak benden söylemesi, sonra yemekte arkadaşların da aynı şeyi söyleyince bana hak verirsin!" cümlesi aynanın karşısına koşup son bir kez bakmama neden oldu ve evet galiba haklıydı.
Kot pantolonun üstünde bu yeşil biraz çiğ mi durdu, hem ayakkabılar da yeşille hiç gitmedi ki. Ama bu benim seçimim, yoksa sevgilimin atakları golle mi sonuçlanacaktı. Teslim mi olacaktım, hayır... hayır mı? Evet evet, hayır yeşil gömlekle yola devam derken, odanın kapısından bana garip garip bakan sevgilimle göz göze geldik.
"Hadi istiyorsan giy ama bence yakışmadı, tercih senin."
Ya hava sıcak gibi ve bu gömlek biraz kalın galiba, yok yok yakası da tam istediğim gibi kıvrılmadı zaten...
"Pekala aşkım, mavi çizgili olan nerede?"
22 Temmuz 2008
Kaynak: Joy Dergisi
Kaynak: Joy Dergisi Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |