Bir Hipnoz Macerası - CD'li
Oku yavaşça “gönder” tuşunun üzerine kaydırdı. Basmadan öylece bekledi. Ardından, “şansa kadere” diyerek, kendini korku filmlerinde evde bir ses duyup, tabana kuvvet kaçmak yerine, savunmasız bir şekilde sesin geldiği yere giden ve hayatında yaptığı son hatası bu olan o kurbanlar gibi hissederek “gönder” seçeneğine tıkladı.
Cem şu anda korkmasına yetecek kadar çok korku filmi seyretmişti. Bu filmlerde ister yaratık, ister bir ruh, isterse de gizemli bir adam olsun, %99 filmin sonunda kötü çıkardı. Kurbanına dost görünür, başta ona yardım eder ve sonra ona kötü şeyler yaptırırdı. Kurbanın itiraz etme şansı hiç olmazdı. Adı üstünde “kurban”dı.
Kendini bir robot gibi hissederek, dişlerini fırçaladı ve yatağına uzandı. Karanlıkta gözlerini tavana dikmiş, sanki bir şeylerin olmasını bekliyordu. Garip, tuhaf ve enteresan bir şeyler...
Gizemli bir yolculukla Hipnoz öğrenen ve hayatını değiştiren Cem’in hikayesini okurken, kendi hayatınızda istediğiniz her gelişimi yaratacak bir güce sahip olacaksınız.
Hipnozun derin dünyasına dalıp, her satırın sizi bambaşka maceralara sürükleyeceği bu kitap ile Hipnoz öğrenmeye hazırsınız, değil mi?
Yazar: Z. Müge Kasaroğlu
Yayınevi: Akis Kitap
Sayfa sayısı: 352
ISBN: 978-6050-052-06-0
Basım tarihi: 2008
Kategori: Kişisel Gelişim / Yönetim
Bu kitapla ilgili kendi yorumumu da yapmak istiyorum,
Öncelikle sürükleyici güzel bir roman. Hipnoz konusunu bir roman şeklinde öğretmesi çok hoş. Benim gibi 17-18 yaşlarında olup öss kapısına dayanan öğrencilerin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Sadece hipnoz konusunda değil öğrencilerin hipnozun yanısıra öğrenecekleri çok şey var kitaptan. Kitabın başrol karakteriyle aynı yaşta olup benzer durumlar yaşadığım için kitabın bana karşı daha bir çekici geldi. Hipnoz öğrenmek isteyen herkes okumalı. Dün Bitirdim kitabı hâlâ etkisinden çıkamadım. Tekrar tekrar okumak istiyorum. :)
Yalnız bir şey daha demek istiyorum kitapla ilgili. Siz eksiklik olarak mı görürsünüz yoksa bi fazlalık olmaması olarak mı görürsünüz bilemem ama kitapta betimlemeler yok denecek kadar az. Hatta hiç yok da denebilir. Şu da bir gerçek ki kitaptaki betimleme kısmı çoğu kişinin okumadığı atladığı bölümler oluyor (kendi açımdan söylüyorum :)) Ama okurken gözde canlandırma açısında betimlemelere daha çok başvurulsa daha iyi olurdu sanki. Ama tabi bu roman hipnozu öğretmek amacıyla yazıldığından yazarların da profesyönel yazar olduğunu düşünmüyorum (bu konuda pek bilgim yok). Bu haliyle bence süper bir kitap.
Bir de hipnozla ilgili bölümler kitaptaki akıcılığı yavaşlatıyor sanki, yani romanda bir olaydan diğerine atlarken 5-6 sayfalık hipnoz indiksiyonunu okumak sizi sıkabiliyor. Ama Hipnoz öğretme amacı taşıyan bir kitap başka bir şekilde de nasıl öğretecek onu da kendime soruyorum hâlâ :)