01-11-2009, 10:46 AM
|
#14 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 197
110 Mesajinıza toplam 584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: M.S. 2150 (Thea Alexander) Şimdi kitab-mukaddes(lerde) ,genel olarak konuşursak,3 çağı kat eden bir sembolik hareketten bahseder.Ve 4. çağın müjdesini verir.Eski Ahit e göre Musa Sina Dağ'ından indiğinde halkının altın bir buzağıya taptığını görür.Bunun üzerine elindeki taş tabletleri yere çalar ve insanlara günahlarından arınmaları için birbirlerini öldürmelerini emreder.Birçok Tevrat uzmanı ,böylesine insanlık dışı bir cezayı İsrail halkının bir puta tapmasının adil karşılığı olarak görür (!).Birçok benzeri gibi bu hikayenin de ASTRONOMİK gerçeklerin mecazi bir ifadesi olduğunu göremediğimiz sürece doğru bir yoruma ulaşamayız.
Eğer ALTIN BUZAĞIyı : BOĞA BURCU,Musa'yı KOÇ ÇAĞInın başlangıcı olarak görürsek taşlar yerine oturur.Yeni Çağ yani,kendinden önceki çağı parçalar.
İsa'da başka bir çağın,KOÇ ÇAĞInı takip eden : BALIK ÇAĞInın girişini temsil eder.
Yeni Ahitte bu yüzden her yerde karşımıza BALIK SEMBOLİZMİ çıkar.Ör: İsa.500 kişiyi ekmek ve 'iki Balık'la doyurur.Peygamberliğe başladığında Galilei gölünün kenarında '2 Balıkçıyla' dost olur ve onu takip etmelerini emreder.
(belli bir dönemde kadim bilgiler mecazi ve sembolik olarak aktarılmıştır)
Hepimiz Batı ülkelerinde arabaların arkasına konan Balık-İsa sembolünü biçok yerde görmüşüzdür.(ben Kapadokya'da ki kilise duvar resimlerinde İsa'nın Balık olarak tasvirlerini okudum ve gördüm)/(Kuran'ı Kerim'de de 'balığın suya atlayıp yol tutması'yla ilgili ilginç ve gizemli bir hikaye vardır.!)( ölü balığın canlanması ve bir zaman tarifi)
Ancak çok azımız,onun ne anlama geldiğini bilir.O BALIK ÇAĞInda GÜNEŞ KRALLIĞInın ASTROlojik sembolüydü.
Üstelik İsa'nın doğum tarihi (bu bireysel İsa'nın gerçek doğum tarihi değil) olarak kabul ettiğimiz MİLAT (0 YILI ) Bu çağın başlangıcını gösterir.
Lukas 22:10'da İsa, kendisine sonraki Fısıh'ın nerede hazırlanacağı sorulduğunda,'İşte siz şehre girdiğiniz zaman,'TESTİ İLE SU TAŞIYAN ADAM' size rast gelecek:gireceği EVE (burçlarda evler vardır) onun ardınca girin',diye yanıtlar.
Bu metin bir sürü astrolojik başvuru arasında en açık olanıdır.Elinde su testisi taşıyan adam 'SU TAŞIYICISI KOVA'dır.O her zaman elindeki testiden su boşaltırken resmediir.O balık çağından sonraki çağı temsil eder.
GÜNEŞ -Tanrı'nın Güneşi- BALIK ÇAĞInı -İsa'yı- terk ettiği zaman KOVA EVİNE girecektir.Çünkü presesyon hareketinde Balık'tan sonra Kova gelir.Yani İsa Balık Çağı'nın ardından Kova Çağı'nın geleceğini söyler.
(bu anlatımlar '2012 Altın Çağ' devriyle ilişkilidir.)
alıntı -ZEİTGEİST
not:Parantez içinde kendi yorumlarım var. |
| |