Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu Nasıl Seçilir?
Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu olarak hizmet veren eğitim kurumlarının vaatleri öğrencilerinin yetenek sınavlarında başarılı olacakları yönündedir. Ancak bu vaatlere inanmak ve pişman olmayacağınız bir
güzel sanatlara hazırlık kursu seçmek için kurumun ne kadar başarılı olduğunu somut verilerle görmeniz gerekir.
Güzel Sanatlar bölümlerini kazanıp kazanmayacağınızı belirleyen ve atacağınız en önemli adım olan Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu seçiminde dikkat etmeniz gerekenler ve önerilerimiz:
Eğitmenlerin bilgi ve tecrübesi
Güzel sanatlara hazırlık kursu seçerken
moda tasarım kursu gibi ilk olarak hangi eğitmenlerden ders alacağınızı öğrenin. Eğitmen kadrosunun listesini isteyin. İnternette bu isimler hakkında ufak bir araştırma yapın. Mezun oldukları üniversiteleri, sanat çalışmalarını, kaç yıldır eğitim verdiklerini öğrenin. Deneyimsiz ya da üniversiteden yeni mezun olmuş eğitmenlerle ders vermeye çalışan kurslardan uzak durun.
MEB’e bağlı olma
Güzel sanatlara hazırlık kursları genel olarak özel girişimlerdir. Ancak bizim önerimiz MEB’e bağlı kurs merkezlerini tercih etmenizdir. Güvenilirlik ve geçerlilik açısından MEB onaylı güzel sanatlara hazırlık kursları daha iyi bir tercih olacaktır.
Öğrenci başarısı
Gelecek için adımlarını atan gençlerin en büyük kriterleri de
iç mimarlık kursu gibi güzel sanatlara hazırlık kurslarının kaç öğrencisinin yetenek sınavlarında başarı kazandığıdır. Rakamsal veriler her zaman ilgi çekicidir. Bu nedenle gitmek istediğiniz güzel sanatlara hazırlık kursunun kaç öğrencisinin üniversiteyi kazandığını görmek isteyin, verilen isimleri doğrulamaya çalışın, onlarla iletişime geçin.
Eğitim araç ve gereçleri
Güzel sanatlara hazırlık kursu seçerken eğitim sırasında kullanılacak araç gereçleri de kontrol edin. Kursunuzun size uygun araç ve gereçleri sağladığından emin olun. Teknik olanakların yeterliliği eğitim süresince rahat etmenizi sağlayacaktır.
Sınıfların konforu
Rahatsız ve konfordan uzak sınıf ortamlarında alınan eğitimler başarı getirmez. Bu nedenle güzel sanatlara hazırlık kursu seçerken sınıfların ortamını da gözlemleyin.
Uygulama dersleri
Güzel sanatlara hazırlık kursları öğrencilerine sürekli uygulama yaptırmak zorundadırlar. Yetenek sınavlarında teorik değil pratik bilgi soruluyor çünkü. Sürekli çizim yaptığınız bir kurs olmasına dikkat edin. Vaktiniz varsa birkaç dersi izlemek istediğinizi söyleyin.
Eğitim danışmanlığı
Güzel sanatlara hazırlık kursları aynı zamanda eğitim danışmanlığı da yapmalıdır. Gençlerin yeteneklerinin bu dönemde yönlendirilmesi çok önemlidir. Öğrencinin yanlış bölümü tercih etmesi tüm sınav hazırlığının ve eğitiminin boşa gitmesi demektir. Bu nedenle eğitim danışmanlığı yapamayacak kursları seçmemenizde yarar vardır.
Öğrencilerin çalışmaları
Güzel sanatlara hazırlık kurslarının iyi olup olmadığını anlamanızın en büyük ipuçlarından biri de öğrencilerin çalışmalarıdır. Öğrencilerin ilk ve son çalışmalarına bakarak aradaki değişimin ne denli olduğunu görebilirsiniz. Eğer öğrenci çalışmalarını göstermeyen bir kursla karşılaşırsanız elbette bu kursa kayıt yaptırmamalısınız. Hedeflerinize sizi en kısa ve güvenli yoldan ulaştıracak, eksiksiz ders içeriklerine ve kaliteli eğitmenlere sahip, referansları kuvvetli bir güzel sanatlara hazırlık kursu seçerek başarıla ulaşabilirsiniz.
Kaynak: www.guzelsanatlarahazirlikkursu.com.tr/