25-12-2011, 07:52 PM
|
#6 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kavga Edemiyorum. Anıl'cım harikasın.
Burada kavranması gereken nokta şu. Karate, Tekvando ve Judo gibi sporlar iki insanın birbirini dövme yarışı değildir. Bu sporların ciddi bir felsefesi vardır. Bu felsefe insanların birbirine girip kavga etmesi değildir. Bunlar savunma sporlarıdır.
Mesela basit bir iki örnek vereyim. Karate nefsi müdafaa amacıyla doğmuştur. Sadece nefsi müdafaa... Ya da başka bir şey Japonca'da ju kibar demektir. do'da yol, yöntem demektir. Bu iki sözcüğün birleşimine bakalım. Herhangi bir şiddet, nefret ifadesi çıkarabiliyor musunuz? Hayır. Ama genellikle farklı anlamlar yüklüyoruz.
Eğer çok zor bir durumda kalınırsa, ciddi bir saldırı söz konusu olursa bu yöntemlere başvurulabilir. Bence kavga denilen olay da böyle olmalı. Karşımdakini döveyim, ağzını burnunu dağıtayım şeklinde değil ciddi bir tehdit varsa ondan korunmak olmalıdır amaç.
Bir ara genç biri daha vardı. O da boyunu kilosunu yazmış, o güce sahip olduğu halde birilerini dövmemekten şikayet ediyordu. Gerek yok bunlara. Kavga edip napıcaksın onLy. Boşa enerji kaybı. :D
Ona Sözlü Dövüş isimli kitabı okumasını önermiştim. onLy sana da öneriyorum.
Sevgiler. |
| |