Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın elektromanyetik dalgalar aracılığıyla dünyadaki herkesin düşünce, davranışlarını takip ve kontrol edebildiği iddia ediliyor
John St. Clair Akwei 1996 yılında Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) aleyhine bir dava açtı. Akwei, NSA'nın kendisini sürekli olarak takip ettiğini ve davranışlarını kontrol ettiğini iddia etti. Akwei mahkemeye bu iddialarını destekleyecek yüzlerce sayfalık deliller sundu. Kaynak olarak birçok bilimsel ve akademik çalışmanın gösterildiği bu deliller Project Freedom adlı internet sitesinde yayınlandı.
İddiaya göre NSA, çok gelişmiş sistemleri aracılığıyla elektromanyetik alanları kullanarak istediği kişiyi dünyanın her yerinde takip edebiliyor, hatta elektrik dalgaları yollayarak kişinin düşünce ve davranışlarını kontrol edebiliyor. NSA'nın "sinyal istihbaratı" adı verilen bu sistemi, dünyadaki elektrik taşıyan her şeyin çevresinde bir manyetik alan olduğu ve bu alanların elektromanyetik dalgalar yaydığı teorisine dayanıyor. Geliştirilen dijital sistemlerle elektrik taşıyan bütün varlıkları nerede olursa olsun kontrol edebiliyor.
24 SAAT TAKİP EDİYOR
NSA, 50 bin ajanıyla dilediği kişinin, herkeste farklı olan ve 3-50 herz arasında değişen, elektromanyetik dalga boyutunu tespit ettikten sonra, o kişinin denetimini tamamen eline geçirebiliyor. NSA'nın bilgisayarlarına hedefin dalga boyutu girildiği andan itibaren bilgisayarlar bu kişiye uydu aracılığıyla 24 saat takip edebiliyor.
Gizli merkezlerde yürütülen bu faaliyetlerin gizliliği ve güvenliği, yapılan uluslararası istihbarat anlaşmalarıyla koruma altına alınmış durumda.
Bilgisayarlar aracılığıyla şüpheli kişideki elektriksel hareketleri analiz eden NSA, kişinin beyin haritasını çıkararak düşüncelerini de okuyabiliyor. Konuşma merkezindeki elektrik akımının analizi sayesinde hedef kişinin sözleri dahi tespit edilebiliyor, görme merkezi analiziyle kişinin gördüklerine ulaşabiliyor.
DAVRANIŞLARI KONTROL EDİYOR
İki yönlü olarak kullanılabilen bu sistem aracılığıyla NSA hedef olarak belirlediği kişinin beynine yolladığı sinyallerle kişinin davranışlarını da kontrol edebiliyor. Hedefin beynindeki çeşitli merkezlere gönderilen eletromanyetik sinyallerle kişinin görme, işitme, koklama, hareket etme gibi her türlü duyu ve davranışını etkileyebiliyor ve değiştirebiliyor.
Beyindeki eletromanyetik dalga frakansı her insanda farklı farklı olduğu için belirli bir kişiye gönderilen görüntü, ses ve benzeri şeyleri diğer insanların hissetmesi mümkün olmuyor.
Gönderilen sinyaller sayesinde hedef kişi başkalarının duymadığı sesler duyabiliyor ya da görüntüler görebiliyor. Bu yolla NSA istediği kişiye istediği şeyi hiçbir kanıt bırakmadan yaptırabiliyor.