Yeni bir ülkeye gitmek her zaman çok keyifli ve eğlencelidir. Yeni yerler keşfetmek, gezmek, alışveriş yapmak... Müzeler, tarihi eserler, gece hayatı... Ancak sadece müzelerini, doğal güzelliklerini, ünlü caddelerini görmek yetmez. Bir ülkeyi tanımak için o ülkenin tadına bakmalısınız.
Endonezya
Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfak. Ülkenin en önemli yiyeceği ise pirinç. Endonezya halkı, pirinci "Tanrının bir armağanı olarak" olarak nitelendiriyor. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleri. Bu yemekleri diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlar.
Endonezya'da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler var. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetişiyor. Aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatlar ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Örneğin Bali Adaları'nda bulunan ve 13 bitkinin karışımı olan 'Balinese Spice Mix'i (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.
Endonezya'da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri var. Burası egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülke. Hindistan cevizini de birçok yemekte farklı tatlar vermesi için kullanıyorlar.