FORMUNU KORUMAK İSTEYENLERE FİTNESS SALATALARI
Domatesli, marullu, rokalı ya da mısırlı...Sağlıklı yaşamı benimseyenler, artık fast food yerine rengarenk görüntüleriyle göz kamaştıran salatalara rağbel ediyor, Üstelik, bu salatalar kilo da aldırmıyor.
Salatalar, içeriğindeki zengin sebze ve meyveler sayesinde tam bir vitamin deposu, ayrıca sindirilmeleri de çok kolay.
Günümüzde, sindirimi kolaylaştıran, yağ ve kalori oranı düşük, vitamin bakımından zengin sağlıklı besinlerin tercih edilmesiyle birlikte, salatalar da artık hak ettikleri değeri almaya başladı. Evet, salatalar tam bir vitamin deposu. Salataların içeriğindeki sebze - meyveler, günlük vitamin ile mineral gereksinimlerini karşılıyor ve bağırsak faaliyetlerine yardımcı Oluyor.
Bu yararlarından dolayı da, soframızda asla eksik etmememiz gereken besinler arasında yer alıyor. Ancak, salata denilince aklınıza sadece mevsim ya da çoban gibi sınırlı çeşitler gelmesin. Salata hazırlamanın en zevkli yânı da yaratıcılığınızı özgürce kullanabilmeniz.
Örneğin, "Sezar salatası", "Koşan hindi salatası" ya da "Yeşil bahçe salatası" tüm mutfaklarda rahatlıkla bulunabilen malzemelerden hazırlanan mükemmel sebze kokteyllerinden sadece birkaçı.
Siz de sofranızı artık her öğünde, salataların birbirinden lezzetli görüntü ve lezzetleriyle şenlendirin. Kilo almak gibi bir endişenizde olmasın, çünkü bu salatalar formunuzu korumanıza yardımcı oluyor.
YEŞiL BAHÇE SALATASI
Malzemeleri:
20 gr Marmaris yeşilliği
50 gr göbek salata
10 gr maydonoz
4 ödet kokteyl domates
20 gr kavun dilimi
30 gr çilek
Çok az yağ ve limon sosu.
Hazırlanışı:
Marmaris yeşilliklerim tabağın dışına, göbek salatasını ise içine doğru yerleştirin. Salatayı, kokteyl domatesleri, kavun dilimleri ve çilek ile dekore edin. Üzerine zeytinyağı ve limon sosu gezdirdikten sonra servis yapın.
BAHARATLI TAVUK SALATASI
Malzemeler:
100 gr yeşillik (Marmaris yeşillikleri, göbek salata, roka)
90 gr ızgara tavukgöğsü
60 gr tereyağı
60 gr kremşanti
10 gr pulbiber
20 gr domates
10 gr tavuk bulyon
10 gr doğranmış zeytin
25 gr kaşarpeyniri
4 adet çilek.
Hazırlanışı:
Yeşillikleri yıkayarak derin bir kaba yerleştirin. Tavuğu küçük küçük doğradıktan sonra bir tavada sote edin. Domatesleri de küp küp doğrayın. Kremşantiyi, tereyağını, tavuğu, pul biberi, domatesleri ve tavuk bulyonu, derin bir kapta hafifçe pişirin.
Ardından, pişirmiş olduğunuz tüm malzemeyi yeşilliklerin üzerine eşit bir şekilde yerleştirin. Salatanın üzerine rendelediğiniz kaşarpeynirini serpiştirin. Doğranmış zeytin ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.
MISIRLl ELMA SALATASI
Malzemeler:
100 gr yeşillik (Marmaris yeşillikleri, marul)
30 gr mısır
50 gr kırmızı elma
40 gr karpuz dilimi
Hazırlanışı:
Yeşillikleri yıkadıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Elma ve karpuzu ince ince dilimleyin. Haşladığınız mısırları yeşilliklerin üzerine serpiştirin. Elma ve karpuz dilimlerim de simetrik bir şekilde yerleştirin. Limon ve zeytinyağlı sos gezdirerek servis yapın.
FormSante Dergisi