31-01-2013, 07:19 PM
|
#3 (permalink)
|
Administrator
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: aile.. Canım şunun farkına varmalısın önce kimse umutsuz değil ve aradığın çarelerin hepsi senin içinde. Yapılacak ilk önce en önemli iki iş var:
1. Anneni olduğu gibi kabullenmen
2. Sadece senin ona sevgini arttıran özelliklerine odaklanman.
En azından annemle ilgili problemlerimde bu iki adım bana yardımcı olmuştu.
Ve lütfen içine girdiğin psikolojiyi değiştir yoksa bu seni fizyolojik açıdan da hasta edebilir.
Bak ne güzel bir üniversite bitirmişsin. Meslek sahibi olmuşsun. Ve tabi kocaman bir kız olmuşsun. Güven konusunda çalışmalısın ki kendi kararlarına güven duyduğun zaman bunu koşulsuz her kişiye karşı savunabilirsin.
Ah almak değil bu yetişkin bir insanın kendi kararlarını verebiliyor olması gerekir. Evleneceği kişiyi, çalışacağı mesleği, yaşayacağı yeri seçebiliyor olması gerekir.
Her şeyden önce annenin hayatın üzerindeki yerleştirmeye çalıştığı olumsuz kalıplardan kendini korumalısın. Zevkleriniz, düşünce yapınız örtüşmek zorunda değil sen onu olduğu gibi kabul ettiğinde o da seni kabul edecek.
Telkin dinledin mi canım hiç bilmiyorum ama yeniden dinlemek istersen önce Ego,suçluluk ve kendine güven daha sonraki aşamada da başkalarının düşüncelerini önemsememe dinlemesin. Özellikle kendine güveni mutlaka dinlemelisin.
Kendi düşüncelerinin farkında ol ve lütfen olumlu düşüncelere odaklanıp olumsuzları iptal etmeye çalış. Bununla ilgili bir sürü çalışma ve yazı da bulabilirsin forumda. Aykut Oğut'tan "Evrenden Torpilim Var." kitabını da okuyabilirsin canım.
Lütfen yine yaz. Bir şeyleri değiştir ve işte başardım diye yaz. Bunu bekliyorum. Belki de bir günlük açmalısın sen de.
Işık dolu, umut dolu günlere.
Sevgiler. |
| |