Bende unutulmaz diziler deyince sandımki...
Tanıştırayım kendileri "Tsukinosuke" dizinin adı "samurayın intikamı" (The Betrayed Samurai)
İlginçtir kendisine ihanet ede kurbanlarını öldürdükten sonra yanına bir çiçek bırakp giderdi...
Kuzen Larry ve Balki...Türkçemize "kuzen" kelimesini sokan arkadaşlar...
Dallas...Petrol sirketleri olan ewing ailesinin entrikalarını anlatan bir diziydi.Bütün Türkiye bunu izlerdi.
J.R Ewing(yıllaca herkes adamın adını "ceyyar" sanmıştı),Seu Ellen, iyilik meleği Boby Ewing(hiç unutmam bizim bakkal ünlülerin kartondan maskelerini satardı o lastikliler varya, ben Boby'nin maskesini takardım sokakta)
Çalıkuşu...Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan bir diziydi.Aydan Şener"Feride", Kenan Kalav"Kamuran", Sadri Alışık"Dr Hayrullah"...
Alf...Uzaydan düşen bir uzay gemisindn çıkıp gelmiş, Alf'in maceralarını anlatırdı.Alf'i Müşfik Kenter seslendirirdi...
Beny Hill Show...Biz buna gülerdik 80 lerde cumartesi akşamları...ama şimdide güldüm izleyince
Mavi Ay(Moonlighting)...Bruce wWllis(David Allison),Cybill Sepherd(maddie hayes),birde Bayan Topesto vardı ama adını hatırlamıyorum...Bruce Wills'i rahmetli Alev Sezer seslendirirdi ,aslında Alev Sezerdi ya diziyi sevdiren...
Diziyi sevenler bu siteyi ziyaret edin bakalım...
http://www.davidandmaddie.com/index.htm
McGyver...iyilerin dostu, kötülerin düşmanı bu adam bir kibrit çöpünden bomba yapardı...gerçekten,gülmeyin ben gördüm...
Ziyaretçiler(Visitors) Dünyaya inen zuzaylıları anlatan bir diziydi...ama hep aklımda kalan fare,kertenkele,çeşitli haşarat yemeleriydi...
Cosby Ailesi(The Cosby Show)...Bill Cosby (Dr Cliff Haxtable) ve ailesinin maceralarını anlatan bir komedi dizisiydi.Dr Haxtabel'ı Sezai Aydın Mükemmel seslendirirdi.
Charles İş Başında(Charles in Charge)...Charles ve saf arkadaşı boby'nin maceralarını anlatan komedi dizisiydi.
Webster...Karabiber Webster ve onu evlatlık alan ailesinin maceralarını anlatırdı.
Emret Bakanım(Yes Minister)...Saf bir bakanın maceralarını anlatan bir ingiliz dizisiydi yanlış hatırlamıyorsam.Ama ilerde bakan başbakalığa kadar yükselior dizinin ismi "Emret Başbakanım" oluyordu.
Şimdilik bu kadar yeter arkadaşlar, biraz daha 80'ler dersek ben ağlıcam...
Bi dahaki sefere artık daha cok dizi,çizgi film,şarkı,reklam vs var.Arkası Yarın artık(anlayan anladı)...