Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Osilatörler Osilatörler teknik analizciye, bu tür yatay hareket eden
trendsiz piyasalarda hareket edebilmenin imkanlarını verirler. Ancak,
osilatörlerin değeri, yalnızca yatay piyasalardaki kullanımlarıyla sınırlı
değildir. Osilatörler, trend kazanmış dönemlerde fiyat grafikleriyle bağlantı
içinde kullanılınca, kısa-dönemdeki piyasanın uç noktalarının (aşırı-satım,
aşırı-alım koşulları) sinyallerini vermede de son derece yararlıdırlar.Osilatörler aynı zamanda, fiyat hareketinde momentum kaybı açık biçimde ortaya
çıkmadan önce, trendin momentum kaybettiği konusunda uyarırlar. Osilatörler,
bir trendin tamamlanmak üzere olduğunu bazı uyumsuzluklar göstererek haber
verebilirler.Osilatörlerin YorumuMomentum osilatörlerini çizebilmenin pek çok değişik yolu olsa da, yorumu bir
teknikten diğerine çok az değişiklik gösterir. Osilatörlerin hemen tamamı birbirine
çok benzer. Bazı osilatörlerde yatay bir orta değer vardır. Kullanılan formüle
bağlı olarak bu orta çizgi genellikle bir sıfır çizgisidir. Yine bazı
osilatörlerin 0'dan 100'e ya da - 1 den +1'e uzanan sınırları vardır.1) Sıfır Çizgisinin Kesilmesi Osilatörlerden yaralanmanın en basit yolu, orta değeri (ya da sıfır çizgisini)
sinyal üreten bir çizgi olarak kullanmaktır. Osilatör, sıfır çizgisinin üzerine
çıkarsa alım, sıfır çizgisinin aşağısına düşerse satım yapılır. Momentum
grafiklerinde en çok kullanılan teknik budur. Bu teknik, piyasanın trendi
yönünde hareket ederek kullanıldığı zaman daha iyi sonuç verir. Sıfır çizgisi,
aşağı-trendlerde direnç, yukarı-trendlerde ise destek olarak rol oynar.2) Ekstrem Bant Analizleri ya da Osilatörlerin Ekstrem Noktalarının Analizleri Osilatörlerin kullanımının ikinci bir yolu ekstrem bant analizleri ya da
ekstrem noktaların tanımlanmasıdır. Diğer bir deyişle, osilatör bantlarının uç
sınırları, piyasanın ekstrem noktaları konusunda uyarıcı olarak kullanılır.
Daha sofistike osilatörlerin hemen tamamı, aşırı-alım ya da aşırı-satım
bölgeleri olarak düşünülen üst ve alt bölgelere sahiptirler. Örneğin Göreceli
Güç Endeksi (RSI)'nin, 0'dan 100'e düşey bir ölçeği vardır. Osilatör üzerinde
30 ve 70 değerlerinde iki de yatay çizgi görünür. 70 çizgisinin üzerine
çıkılması bir aşırı-alım durumunu, 30 çizgisinin altına düşülmesi ise bir
aşırı-satım durumunu anlatır.3) Uyumsuzluğun Önemi Osilatör analizlerinden yararlanmanın üçüncü ve muhtemelen en değerli yolu
uyumsuzlukları gözlemektir. Bir uyumsuzluk, osilatör çizgisi ve fiyat
çizgisinin birbirlerinden ayrıldığı ve zıt yönlere doğru hareket etmeye
başladığı bir durumu anlatır.Bir yukarı-trend'de, en çok rastlanılan osilatör uyumsuzluğu tipi ve bizim bu
tartışmada üzerinde duracağımız tip, fiyatlar çıkışı sürdürüyorken osilatörün
fiyat hareketinin yeni tepelerini onaylamamasıdır. Bu çoğunlukla, ralli
hareketinin muhtemelen başarısız kalacağının kusursuz bir uyarısı olur ve
negatif uyumsuzluk olarak adlandırılır.Bir aşağı-trend'de, osilatör, fiyat hareketinin oluşturduğu yeni tabanı
onaylamaz ise, bir pozitif uyumsuzluk ortaya çıkmış olur ve en azından kısa
dönemde yukarıya doğru bir tepki hareketinin ortaya çıkabileceğinin uyarısı
olur. Her iki durumda da osilatör modeli, çoğu zaman bir ikili-tepe ya da
ikili-tabana benzer.Uyumsuzluk analizi için önemli bir gereklilik, uyumsuzluğun osilatör
ekstremlerinde ortaya çıkmasıdır. Örneğin RSI'deki bir uyumsuzluğun, 70
çizgisinin üzerindeki ya da 30 çizgisinin altındaki tehlikeli
bölgelerde ortaya çıkması daha önemlidir. 70'in üzerindeki ya da 30'un
altındaki bir uyumsuzluk önemli bir sinyal olabilir ve dikkat edilmelidir. Uyumsuzluğun bir ikinci biçimi, osilatör çizgisinin fiyattan önce önemli bir
tepeyi ya da tabanı geçmesidir. Trendin yönüne bağlı olarak osilatörde aşağı ya
da yukarı doğru yönelmek şeklinde bir eğilim vardır. Yukarı-trend'lerde,
osilatör yukarıya doğru hareketlenme ve aşağı trend'lerde aşağıya doğru
hareketlenme eğilimindedir.Osilatör çizgisinin tepe ve tabanları, fiyat grafiğindeki tepe ve tabanlarla
çoğunlukla uyum sağlar. Bir yukarı-trend'de fiyatlar eğer osilatörle birlikte
yükselen tepe ve tabanlar şeklindeki bir model ortaya çıkartmışken, osilatör
aniden önemli bir tabanın daha altına düşerse, bu çoğu zaman trendin muhtemelen
yukarıdan aşağıya doğru dönecek olduğunun bir uyarıcısı olur. Bir önceki
tepenin geçilmesi ise doğaldır ki, bir aşağı-trend'deki muhtemel bir tabana
işaret eder.Osilatörleri Yorumlamanın Genel KurallarıGenel bir kural olarak; bir osilatörün, osilatörün aşağı ya da yukarı sınırına
ulaşması, fiyat hareketinin çok fazla ilerlemiş olduğunu ve bu nedenle bir tür
düzeltme ya da ertelemenin beklenmesi gerektiğini anlatır. Yine bir diğer kural
olarak; alım noktası, osilatör çizgisinin alt sınıra yakın olduğu bölge ve
satım noktası da, osilatör çizgisinin yukarı sınıra yaklaştığı bölgedir. Yüz
çizgisinin kesilmesi alım ya da satım sinyali olarak kullanılır.Osilatörlerin En Önemli Üç KullanımıOsilatörlerin en yararlı olduğu üç durum vardır. Bu durumların, osilatörlerin
hemen bütün biçimleri için geçerli olduğunu göreceğiz.1. Bir osilatör, aşağı ya da yukarı sınırlarına ulaştığı zaman çok yararlıdır.
Osilatör, yukarı sınırına yaklaştığı zaman piyasa aşırı-alındı,
aşağı sınırına ulaştığı zaman da piyasa aşırı satıldı, denir. Bu
her iki durum da, fiyat trendinin aşırı uzamış ve bozulabilir olduğu konusunda
bizi uyarır.2. Osilatör bir uç sınıra ulaştığı zaman, fiyat ile osilatör arasındaki
uyumsuzluk çoğunlukla önemli bir uyarıdır.3. Yüz çizgisinin kesilmesi, fiyat trendinin yönü konusunda önemli bir sinyal
verebilir. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |