29-12-2008, 11:42 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Üretim Faktörleri Doğal kaynaklar üretim faktorü, hammadde
ve topraktan oluşur. Toprak tarım ve taş ve toprağa dayalı sanayi benzeri
alanlarda hammadde olma ve mal ve hizmet üretimi için kurulacak bir tesisin
inşaası için gerekli olan arazi anlamında gayrimenkul olma özelliği ile ortaya
çıkar. Emek insanın kafa ve vücut çabasıdır. Emek üretim faktörü bir ulusal
ekonomide istihdam edilen işgücünü temsil eder. En vasıfsız iş gücünden en tepe
yöneticiye kadar üretimde görev alan her birey emek faktörü içerisinde yer alır.
Bir bireyin emek üretim faktörü içerisinde yer alması, alın teri karşılığında
ücret alması ile mümkün olabilir.Sermaye üretim faktörü, bir ulusul
ekonomide mal ve hizmetlerin üretilmesi, üretildikten sonra tüketim merkezlerine
taşınması ve tüketilmesi için kullanılan tüm alt ve üst yapı unsurlardır.
Binalar, demirbaş, yollar, köprüler, barajlar, fabrikalar, makinalar, taşıt
araçları, içme suyu veya doğal gaz sistemleri, yani yer üstünde ve altında
bulunan tüm fiziki unsurlar sermaye üretim faktörü kapsamına girer ve tüm bu
değerlerin toplamı Milli Servet'i temsil eder.Girişim üretim faktörü
ise, diğer üç üretim faktörünü piyasalarından temin eden ve mal ve hizmet
üretimini organize eden faktördür. Mal ve hizmet üretiminin gerçekleşmesi için
yatırım yapan ve birikimlerini kaybetme riskini göze alarak mal ve hizmet
üretiminde görev alan üretim faktörüdür. Bir nevi orkestra
şefidir.Üretim faktörleri GSMH'nın yaratılmasına sağladıkları katkı
nedeniyle Milli Gelir'den bir pay almaya hak kazanırlar. Milli Gelir'den doğal
kaynaklar üretim faktörünün aldığı paya rant, emek üretim faktörünün aldığı paya
ücret, sermaye üretim faktörünün aldığı paya faiz ve girişim üretim faktörünün
aldığı paya ise ise kar geliri diyoruz. Milli Gelir ülkenin ulusal sınırları
içerisinde mal ve hizmet üretiminde görev alanlara ödediğimiz faktör gelirlerini
tanımlamaktadır.Eğer, Türk vatandaşı olup, dünyanın başka ülkelerinde
mal ve hizmet üretiminde görev alan insanlarımız var ise, örneğin yurt dışındaki
işçilerimiz, onların yabancı ülkelerde kazandıkları üretim faktör gelirlerini
Türkiye'ye göndermeleri halinde, yurtdışından gelen rant, ücret, faiz veya kar
cinsinden faktör gelirlerine ise Dış Alem(den gelen) Faktör Gelirleri
denilmektedir.
Afyon Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi, Ekonomisi Ve Hava Kirliliğini Önlemedeki KatkKserofitlik Ve Su Ekonomisi ÖkofizyolojisiZoraki KabulZihniyetZevk-Gerçeklik İlkesiYansımalı DüşünceYafes ve Sam KompleksiVücut ŞemasıVerbalizmVaroluşun EstetiğiÜst İletişimUyuz Keçi EtkisiUyumUlyses MetaforuTutum ÖlçekleriTutum DeğişimiTutumTutuklular İkilemiTransaksiyonel SüreçTransaksiyonel Analiz Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |