Yine çok faydalı bir konuya değinmişsin RenaC,teşekkürler bilgiler için..
Olumlamalar hakkında şu detayı da eklemek istiyorum..Önemli çünkü..
Bir olumlama mesajı yaratılırken belirteceğim 6 unsuru da içermesi olumlamanın hayatımıza daha hızlı tezahür etmesini sağlıyor..Ve gerçekten bazı isteklerinizin çok kısa sürede gerçekleşmesini sağlıyor..
Diyelim ki lüks bir araba sahibi olmak gibi bir isteğimiz var..Fakat bu sadece bir istek..Önemli olan hakiki niyetimizi bulmak.Bunun için isteğimizi daha net bir çerçevede belirtmeliyiz..2010 model siyah BMW gibi..
Örnek bir olumlama:
"Ben yeni bir 2010 siyah BMW 'nin sahibiyim.Bunu karşılamaya yetkinim;peşinata sahibim,krediyi kolaylıkla alıyorum ve ödemeler düşük olduğundan bunları kolaylıkla karşılayabilirim.Evren'e bu BMW için teşekkür ediyorum,ki zaten benim ve güvenli ve iyi bir şekilde bunu aldım..Bunu ya da daha iyi birşeyi en yüce ve en büyük iyiliğimde ve ilgili kişiler içinde, ilahi irade ve ilgili tüm tarafların özgür iradesi uyarınca alıyorum.
Ve böyle olsun! "
Şimdi bu olumlamanın 6 unsuru nelermiş,bir göz atalım:
1-İstek..
"Ben yeni bir 2010 siyah BMW sahibiyim,bunu karşılamaya yetkinim;peşinata sahibim,krediyi kolaylıkla alıyorum ve ödemeler düşük olduğundan bunları kolaylıkla karşılayabilirim."
2-Şükran duygusunun ifade edilmesi (olmazsa olmaz).
"Evren'e bu BMW için teşekkür ediyorum,ki zaten benim"
3-Korumak.
"güvenli ve iyi bir şekilde bunu aldım."
4-Sınırları kaldırın.
"Bunu ya da daha iyi birşeyi en yüce ve en büyük iyiliğimde ve ilgili kişiler içinde."
5-Tanımak.
"ilahi irade ve ilgili tüm tarafların özgür iradesi uyarınca."
6-Sonlandırmak.
"Ve böyle olsun!"
Böylece olumlamamızı net birşekilde,şükran duygumuzu ifade ederek,hiçbir sınır koymadan ,bizim için en yüksek iyilikte,tam bir teslimiyetle sonlandırarak oluşturmuş oluyoruz..
İlk başlarda bu sıralamayı iyice özümseyebilmemiz için bu unsurların yazılarak çalışılması gerekebilir..Daha sonra alışkanlık haline gelecektir..